![]()  | 

Zamówiłem, czekam. Tutaj jest wiele testów >    FILMY 
	https://6.allegroimg.com/s1024/038b6...0b9ee0831ff696  | 

A ja kupiłem szmela pierwszego w super stanie za 100 zł. Jestem pod wrażeniem mocy tego małego urządzenia. :) 
	 | 

Co wybrać starego szmela czy prymusa, a może odra? 
	 | 

Trzmiel waży ponad kilogram i ma mało pakowny gabaryt. Ja mam MSR, trzeci rok i nie zamieniłbym na Trzmiela czy kostkę. Butlę upchnę wszędzie a sam palnik mieści mi się w starym futerale na aparat kompaktowy. Niska waga i niewielki gabaryt przemawiają na korzyść nowoczesnych rozwiązań. Rusek ma przewagę jeśli chodzi o cenę. 
	 | 

Na jak długo wystarcza kartusz z gazem? W trasie bezpieczniej chyba jest mieć na benzynę, która jest zawsze w zbiorniku? 
	 | 

To zależy jaki masz kartusz. Jak jechaliśmy we trójkę przy codziennym gotowaniu na gazie  (2-3 razy dziennie) kartusz średniej wielkości padł po niecałych 2 tygodniach. Kolejne 2 jechaliśmy na mojej benzynie i nie zużyliśmy całego paliwa (butla byłe pełna, nie ma nawet litra). Benzyna ma tą wadę że wielkości płomienia praktycznie nie da się regulować. 
	 | 

Czyli dla jednej osoby na tydzień - dwa spokojnie wystarczy jeden kartusz. Dzięki 
	 | 

Na normalne gotowanie wody i jajecznice z rana wystarcza kartusz 100  na 2 tygodnie. 
	Jak jeździsz po Europie to spokojnie kartusz wybieraj, nie śmierdzi paliwem w kufrach i nie ma problemu z podgrzewaniem palnika przed rozpaleniem.Fakt jest taki, że paliwo zawsze pod ręką. Jak jeździsz z dala od cywilizacji tylko i wyłącznie bierz kuchenkę paliwową.  | 

2 Załącznik(ów) 

Wiem ze tu bardziej o benzynie, ale taka ciekawostka: kopia kovea titanium, dziala jak te wieksze markowe i kosztuje 40pln. nie wazy. 
	 | 

Super sprawa. Ja mam MSR Pocket Rocket 2. Zapitala jak wściekły.  
	http://www.bikepacking.com/wp-conten...ket-2_3557.jpg  | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:29. |