![]() |
1 Załącznik(ów)
Jeśli fon tylko do nawigacji to po prostu nie wkładam karty sim. Mnie np doprowadza do nerwicy gdy muszę wydobyć fon z uchwytu bo ktoś dzwoni albo na środku obcego miasta navi znika bo ktoś dzwoni.
Mam dwa używane fony, jeden do samochodu, drugi na Moto. W obu jest zainstalowana jedynie nawigacja. Jak chcę mieć info o korkach to włączam hot spot w swoim właściwym telefonie. Plusy? Nawet jak fon spadnie razem z Moto w przepaść to w kieszeni mam właściwy tel. Nie martwię się złodziejem czy zgubiebiem. Bateria żyje dłużej gdy tel nie szuka w kółko sieci i ma wyłączoną transmisję danych. Minusy? Według mnie brak. Załącznik 108369 |
Cytat:
|
No właśnie nie, nie martwię się bo zwyczajnie to stary telefon wyjęty z szuflady. Jego rynkowa wartość jest na tyle mała, że jestem skłonny machać ręką. Mój główny telefon to jednak o kilka słów więcej. Dodatkowo złodziej lub znalazła nie znajdzie w tym telefonie nic poza navi.
|
https://www.holder4bikers.eu/holders/ czeskie trzymaki prawie jak touratech na kluczyk z mozliwoscia ladowarek to napewno nie wypadnie nawet w terenie
|
Hej, chciałbym sobie zrobić detoks od smartfona na jakiś czas. Wiecie, coś jak przesiadka z dzisiejszych moto gdzie się podłącza kompa na stary gaźnik.
Czy są jednak zwykle telefony, z klawiatura na których jest whatsapp? To jedyne na czym jakoś by mi zależało poza dzwonieniem i SMS. No jeszcze mapy i nawi Google ale to na pewno nie osiągalne w takich telefonach.. Pozdrawiam Zimny |
mapy google i WhatsApp wymagają jakiejś tam minimalnej wersji androida (albo iOS) więc raczej nie będą działać na czymś starym. A jak wygrzebiesz gdzieś stary telefon z klawiaturą, to nie będzie to działać.
Nie łatwiej po prostu odinstalować co ci niepotrzebne i zostawić apki które chcesz? :) |
Teddy, dzięki. Ja oczywiście wiem że można wszystko odinstalować. Ale ot tak, chce być bardziej offline przez jakiś czas.
Najwyżej zorganizuje sobie jakiś stary tel. i zrezygnuje z łatsapów jak kilka lat temu wylogowałem się z fejsbuka. Zyskałem dzięki temu ileś czasu wolnego :o |
Nokia 2720.
|
może Blackberry ? Whatsapp tak z mapami moze byc gorzej
|
Emek dzięki przyjrzę się , rumpel - przyjrzę się bo kiedyś baaardzo lubiłem tą markę i z 5 lat używałem bodajże modelu Bold.
W razie W w plecaku jak dalej jadę mogę mieć smartfona służbówkę z mapami więc to nie takie ważne. Whatsapp chyba bardziej bo dużo znajomych używa. |
ktoś coś?
Oukitel WP12 4/32 Edit: Kupiłem nie polecam, przez tydzień chodził elegancko. Teraz strasznie przycina, nie wyświetla kto dzwoni, mega powolny. Aparat nie łapie ostrości trzeba trzymać rękę nie ruchomo żeby zdjęcie było jako takie. Jedyny plus to bateria 3,4 dni daje radę. 2/10 |
Szanowni, czy samsunga xcover 4S można lądować indukcyjnie?
|
|
Dzięki
Wymyśliłem sobie że w miejsce tripa w AT założę uchwyt na telefon. Jest ich setki i nie mam pojęcia który wybrać. Ktoś doradzi jaki co by telefon dobrze na wyrypach trzymał i miał wyjście usb do ładowania. |
Cytat:
|
Okej, a coś co działa bez dodatkowych gadżetów jest?
|
Mam chińską podróbkę X gripa i nigdy telefon nie wypadł
|
Szedlbym w rozdzielenie funkcji. Uchwyt uchwytem, ale jako zasilanie takie cos polecam:
https://allegro.pl/oferta/przewod-pr...sb-11401751691 Uzywamy tego w motocyklach i samochodach - dziala bardzo dobrze... |
Cytat:
Ja ma. SP, telefon wkładam w etui tylko jak jeżdżę na moto, bo normalnie to lubię telefon jakim go kupuje. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Dzięki za rady.
Poproszę łopatologicznie zdjęcie lub link takiego uchwytu bo dalej nie wiem jaki to. |
https://www.quadlockcase.com/
https://sp-connect.eu/ Tu znajdziesz wszystko. Ja mam sp ale teraz wybrałbym QuadLock. Ma możliwość pozycji pion poziom bez kręcenie śrubka. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Adaś ten quad lock jest super. Nie ma wuja żeby tel wyleciał.
|
Mam coś takiego od paru lat, jestem bardzo zadowolony
https://a.aliexpress.com/_mNgEWYs |
Cytat:
|
Cytat:
Popatrz dokładnie jeszcze raz ;) No dobra może tego na forach nie widać ale: Kulki montażowe są z gumy i są tłumikami oraz sam uchwyt po zamontowaniu telefonu wraz z nim pracuje w zakresie jakiś 15 stopni. Dodatkowo ma ładowarkę . Używałem tego w Gs mam w kacie i nigdy nigdy nie miałem problemów z telefonami a używam zazwyczaj flagowcow z wymagająca optyka w aparacie |
Cytat:
Bratu w jabłku też padł aparat, woził jabłko na lc4 |
Cytat:
Mi się fajnie sprawdza |
Cytat:
|
Ja mam zwykłe "imadełko" z allegro i też nic się nie dzieje złego, a mam 4-roletnie sony.
|
Montuje w takim razie garmina, w sumie z tym telefonem to słaby pomysł był.
|
Cytat:
|
jak wyżej, przerabiałem, PDA, Telefony, Chińskie GPSy i skonczyłem na Garminie ;)
|
2 Załącznik(ów)
Też tak uważam i każdy musi do takiego wniosku dojść sam. Wiem że jest mnóstwo ludzi którzy są zachwyceni możliwością korzystania z telefonu podczas jazdy motocyklem, sam próbowałem się do takiego sposobu korzystania przymierzyć. Mam fajny uchwyt z ładowarką ale na dłuższą metę wolę nawigację a telefon ewentualnie niech służy do dzwonienia i ewentualnej kontroli. Sposób trzymania telefonu jak na obrazku częściej jest zastąpiony włożeniem go do torby na baku z podpiętym ładowaniem, ma dużo mniej styczności z otoczeniem oraz na pewno mniej wibracji. Nawet z moim słabym wzrokiem na ekranie nawigacji bez kłopotu zobaczę rozjazdy, czego nie mogę powiedzieć o ekranie telefonu.
|
Navi albo telefon naprawde pancerny. Nie tylko single zabijaja smarkfony. Na crf1000 w pajezdkowej grupie najpierw umarl aparat w ajfonie, po okolo 3 miesiacach jazdy. Wlasciciel zmienil ten "szajs" na topowego samsunga, ktory umarl dokladnie po takim samym czasie :P
W sensie telefony dzialaja, ale aparaty nie lapia ostrosci. U mnie na moto i MTB trafil osobny telefon Oukitel. Aparat tam i tak jest delikatnie mowiac slaby, wiec wibracje nie maja czego zabic. Mam w tym wyjazdowym telefonie kilka apek navi (rower i moto), czasami telefon robi za punkt dostepowy, no i jest backupem komunikacji w razie zgubienie czy uszkodzenia telefonu codziennego ktory jezdzi w kieszeni. Minus - koszta, bo to drugi abonament. |
Jeśli masz v4 lub rzędową czwórkę to nie ma wibracji. Ja zrobiłem dopiero 10kkm z fonem w xgrypie ale koleżka z tym samym uchwytem i fonem już 40kkm. Wszystko działa , te wibrację są dużo mocniejsze przy dwu i mniej garach.Tak że ten tego.
|
Ktoś kilka stron wcześniej pisał o quadlocku. Jest jakaś polska dystrybucja?
|
Wezcie z tym quadlockiem. Tydzien temu wpisalem w google z ciekawosci co to wogole jest. Od tamtej pory jestem doslownie zasypywany reklamami tego czegos na kazdej stronie na ktora wejde, na youtube, no wszedzie. Dawno juz nie widzialem tak agresywnej kampanii.
|
To nie wina/zasluga quadlocka tylko wykupionej reklamy w googlach :-) ja nie dostalem ani jednej bo tego nie szukałem.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Jak ktoś posiada telefon OUTKITEL od dłuższego czasu to poproszę o opinie. Kusi mnie duża beteria, ale wielkość cegły trochę zniechęca.
|
Cytat:
Telefon działa, jak powinien. Czasem aparat nie ostrzy, bo był wożony na moto. Jakość zdjęć z aparatu szału nie robi, obsługa ekranu dotykowego w deszczu mocno irytuje. Podobnie, jak u jednego z kolegów w trakcie korzystania telefonu "przy uchu" potrafią sią włączać dziwne rzeczy, aplikacje itp. Brak gniazdka 3.5 jack. Te wszystkie minusy są rekompensowane plusem-ładowaniem baterii raz na tydzień:Thumbs_Up: |
Używam od kilku wyjazdów na Moto. Tylko off-line, bez karty, zainstalowany panel DMD2. Cały dzień mogę jeździć bez ładowania.
Po roku czy dwóch będę mógł więcej powiedzieć. Mi to ma działać jako nawigacja off. Nie jako telefon czy aparat. |
Co to jest panel dmd2?
Mysle o jakimś urządzeniu na stałe na motku. Tak aby nie musieć oglądać swojego telefonu. |
Podobnie jak Dzinks - u mnie OUKITEL dziala glownie jako nawigacja i backup kontaktowy gdyby cos stalo sie z telefonem w kieszeni. Z aparatu ani razu nie korzystalem :)
Plusy: 1. Pancerny 2. Duzy 3. BARDZO duza bateria 4. Ekran jak na potrzeby navi daje rade Minusy: 1. Ciezki. 2. Duzy Jak pisze ktos powyzej - w kieszeni nie bedziesz go raczej nosil z powodu wielkosci. Ja uzywam na moto i na rowerze, na obu sprzetach musze miec BARDZO mocne uchwyty, ze wzgledu na wage telefonu na wertepach na tanim uchwycie telefon lata jak chce. Tak czy owak jak sprzet backupowy polecam ! |
A jaki to jest OUKITEL?
|
Cytat:
|
To jeszcze podpowiedzą co na tym chodzi do nawigowania?
Ja zakochany jestem w OSMAnd ale to chyba nie przejdzie. |
Dlaczego ma nie przejść?
|
Myślałem ze to tylko na Maka
|
Jest na androida
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:52. |