Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   ABC pakowania. Kufry, sakwy, tankbagi... (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=68)

zbyszek_africa 19.11.2009 11:47

Nie, chłopaki nie są takie masakrycznie drogie..
Mój syn dokupował centralny Hepco&B....kupił u angola glanc nówkę za 400zł wraz z przesyłka. Trzeba szukać dobrych cen raczej nie w salonach...

Lukass byłem w różnych częściach świata, nie zdażyło mi się żeby mi ktoś coś zaj...ł , ale zawsze ktoś pilnował motocykli:(

pozdr.

podos 19.11.2009 11:59

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 84736)
ł , ale zawsze ktoś pilnował motocykli:(

pozdr.

u nas chyba tez nigdy nie zostawały samiusienkie...

BASSRIDE 19.11.2009 12:27

te plastiki KTM 'a nie majązbyt dobrych opini
- są szerokie, ktm robi się z nimi tłustym transatlantykiem
- mają podwójne scianki, pomiedzy nimi miejsce na wodę, która śmiedzi juz po jednym dniu

wg mnie jeśli juz kufry to alu....a jeśli plastiki .....to jakies inne, a nie te KTM'a

Mucha 19.11.2009 12:49

Cytat:

Napisał BASSRIDE (Post 84752)
- mają podwójne scianki, pomiedzy nimi miejsce na wodę, która śmiedzi juz po jednym dniu
wg mnie jeśli juz kufry to alu....

To prawda, nie ma szans, zeby woda nie skisla w takim "termosie". Z tego co wiem, to ludzie uzywaja tego na paliwo.

:Thumbs_Up: Albo wczesniej wspomniane bezpieczne ale niewygodne sakwy.
.....

Komar 19.11.2009 12:53

Osobiście użytkuję Hepco Beckery Juniory- najbardziej klasyczne kufry tego producenta. Mają podwójne ścianki z plastiku i przeżyły 2 szlify po asfalcie oraz 2 razy nie zmieściłem się między drzewami. Elektem tych zdarzeń były rysy i wyskoczenie kufrów z zaczepów (przy zachaczeniu o drzewo). Gdybym miał aluminiowe a takie przez pewien czas chciałem mieć, to zapewne wyrwało by mi stelaż. Cena nie jest, aż taka tragiczna. Używane Juniory to koszt od 500zł na Allegro a Gobi od 800zł (srebrne).

Nowe HB Gobi są trochę drogie bo prawie 500E w Niemcowni (czarne lub srebrne).

zbyszek_africa 19.11.2009 15:10

Panowie, te podwójne ścianki wzmacniają kufer, a że można nalać tam wody to dodatkowa funkcja. Benzyny chyba nie bo to nie są pojemniki hermetyczne.
No i wiadomo nalać tam wody z rzeki to zakwitnie po jednym dniu, ale nalejesz z butelki pasteryzowanej to będziesz miał w czym się umyć przez kilka dni:)
KTM z tymi kuframi rzeczywiście wygląda tłustawo, ale to też trochę winy tych wysoko podwieszonych kominów. Jeżdżę sam to worek żeglarski wystarczy, jak z żoną to Ona da radę zapakować się w trzy kufry, mnie zostaje tylko tankbag:D

pozdr.

ps. Każde kufry mają swoje wady i zalety, żeby ta dyskusja znowu nie przerodziła sie o wyższości alu nad plastikami lub odwrotnie:D

dery 19.11.2009 18:28

Cytat:

Napisał podos (Post 84718)
PS. Skrzynka Peli była by idealnym kufrem tylko ze jedna kosztuje tyle co dwie zegi :(

myslalem o tym od dluzszego czasu, nawet pisalem cos na starym forum.

kiedys widzialem takie skrzynki - wygladaly w zasadzie identycznie jak peli, ale byly jakiejs innej firmy. moze ktos kojarzy?
ja staram sie sobie przypomniec juz jakis czas..

podos 20.11.2009 10:22

1 Załącznik(ów)
Cytat:

pozdr.

ps. Każde kufry mają swoje wady i zalety, żeby ta dyskusja znowu nie przerodziła sie o wyższości alu nad plastikami lub odwrotnie:D
to może, żeby do takiej dyskusji nie dopuścić, wstawie takie porównanie wad i zalet plastikow alusów i sakw co kiedyś wyprodukowalem

Załącznik 8833

jorge 20.11.2009 11:16

:brawo::Thumbs_Up: - pikny test FAT-u

bajrasz 20.11.2009 21:12

Cytat:

Napisał BASSRIDE (Post 84752)

wystarczy do takiej wody wrzucić tabletkę do uzdatniania wody i problem jest rozwiazany. Dotyczy to również camelbagów i każdej innej formy przechowywania wodynp takie: http://www.skalnik.pl/?p=produkt&id=1303

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:40.