![]() |
1 Załącznik(ów)
Miss złapana na Koczowisku ŁN.
|
Przymierzam się do T7 WR '26 ale w kraju ma. być dopiero pod koniec drugiego kwartału. Napisano, że zamontowano w niej cuda wianki:)
|
Chcesz usłyszeć coś innego niż Cipowiedziałem? :D :D :D :D
|
Cytat:
|
mam to samo co Chomik i takie samo podejście - ostatnie proste /stosunkowo/ T7.
przejechałem w ub roku jakieś 8500km i po poprawkach owiewki /bo był DRAMAT/ nie mogę powiedzieć o tym motocyklu złego słowa poza oczywistością jaką są dętkowe koła ale tego problemu wciąż Yamaha nie rozwiązała. Obowiązkowe wysokie gmole GiVi. Obowiązkowe przedłużenie przedniego błotnika - cały syf spod koła leci na silnik i kolektor. wozi świetnie, dziurawe drogi to dla niej naprawdę żadne zagadnienie, ma wyjątkową prezencję, mocy naprawdę nie brakuje, jest wygodna, jak poprosić to można trzymać 140-150 non stop na autobanie, jak poprosić spali mniej niż 4l/100. zasięg bez oszczędzania ale i bez szaleństw powyżej 500km, ostrożnie jadąc 750km na tankowaniu. Tylne sprężyna została wymieniona na Hyperpro bo była za miękka /ważę 89 bez betów/ - teraz jest ok. Dokupiłem też kufry Kappa aluminiaki asymetryczne na oryginalny stelaż Yamahy który używany pomógł kupić Węgrzyn u szkopów. Moto kompletne moim zdaniem. nowa ma fajny wyłącznik kierunków i kierunki same gasną+są trzy błyski jak w aucie przy pyknięciu w przycisk - taki bajer ale ok. może mieć tempomat bo ma TBW no i może mieć QS góra/dół bo jest TBW. PODOBNO ma lepsze światła - nie tak wyraźnie odcięta wiązka - ALE światła w T7WR'24 reguluje się megazajebiście imbusem i po regulacji w sumie nie narzekam - świeci to godnie. na teście euro5+ T7rally '25 odjechałem w upalny dzień szybko ze skrzyżowania i w złożeniu złapałem minimalny uślizg tylnego koła - kontrola trakcji odcięła mi napęd i byłbym się wypierdolił na skrzyżowaniu gdyby nie szybkie podparcie nogą i korekta. DZIĘKUJĘ za takie atrakcje. Tak więc raz, że mam to co mam i już zmieniał nie będę a dwa - im prościej tym lepiej. Zrobiłem chińską blokadę na przepustnicę i zobaczymy jak to będzie działać. Gdybym koniecznie chciał QS w górę to jest firma Healtech i robi QS do wszystkiego - według opinii działa to bardzo dobrze - 1300PLN około zestaw do T7. W chwili obecnej podjąłbym taką samą decyzję a różnicę w cenie 5k+ zainwestował w bagaż, gmole, szybę itd i wachę :D Muszę dołożyć jeszcze w tym sezonie olejarkę łańcucha bo mnie to smarowanie wk... i podwyższyć jakimś plastikiem z bańki po oleju oryginalne handbary bo jak jest zimno fest /4-5C/ to marznie wierzch dłoni mimo, że maneta pod spodem płonie. Miałem po GS1100 trochę chwilę zwątpienia i nie mogłem się w 100% przekonać do tej Yamahy ale po dwóch tygodniach przyjechał po GSa klient i pojechałem się przejechać po ulicy i już nie chciałem na GS wsiadać więcej. Tak to. W tydzień po zakupie zrobiłem tysiaka do przeglądu olejowego a w kolejne półtorej tygodnia /Chyba wyszło 11 dni/ dokręciłem kolejne 5500km. Dała radę w upale bałkanów, deszczu na autostradzie, zimnie jesiennych sudetów we Wszystkich Świętych. Dobre moto. Tak jak z Chomikiem gadalim w Białej i wielu to potwierdza - lepiej, żeby się nie wywracała. Jest to pomnik trochę i jak jebnie to skleja się z planetą na dobre. Trza uważać. |
Matjasie, ja Twoje zdanie znam, bardzo je szanuję i bardzo Ci dziękuję. Pieniędzy cały wór trzeba dać za każdą z tych wersji czy to 25 czy też 26 więc człowiek zabiega o każdą opinię nie będącą anonimową z neta ale od użytkowników.
Dziękuję. |
ja pod koniec roku odbyłem jazdę testową na T7 z 2025, hmmmm byłem nastawiony na to, że upewnię się iz to sprzęt nie dla mnie, że słaby i z ciulatym zawieszeniem. Fakt brakuje trochę koników, nie ma tego pazura co KTM (690 czy każda z LC8). Nastawiony również byłem na to że b wysoko będzie środek ciężkości ale w stosunku do LC8 (950) to Yamaszka wydawało mi się ze jest w wadze piórkowej, w ogóle nie czułem tej masy no i ostatnia rzecz wszędzie piszą ze zawiecho w 2025 jest poprawione ..... i jest ;) . Fajnie wybierało, nie za miękkie nie za twarde, polubiliśmy się szybko ale Pan w salonie jakoś nie był zainteresowany moja osoba jak oddawałem Yamaszkę a szkoda bo byłem zdecydowany. W domu ochłonąłem i powiem tak, po urlopie 690 idzie na sprzedaż i.... ;)
|
jaką wersją jezdziles?
|
Zwykłą
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:39. |