![]() |
Sprawdź wał, czy wjedzie do pieca XRV ;)
|
wieczorem porownam parametry z serwisowek
|
Ty już wiesz po co ;)
|
1 Załącznik(ów)
jezeli to faktycznie Gedore to cena bdb - na sieci w podobnych, nieco wyzszych, pieniadzach:
https://www.amazon.pl/czerwony-nasad...629eb364cb6831 |
1 Załącznik(ów)
kolejny raz moj udarowy rozpylacz sie poddal ( sruba glowna wału) i musialem podejsc do sasiada, ktory prowadzi warsztat samochodowy pozyczyc jego zabawke. od kilku lat uzywa tego czerwonego chinczyka i przyznam, ze naprawde to-to 'kopie'. z ciekawosci sprawdzilem ile kosztuje i przyznam, ze jak za taka kase to narzedzie jest naprawde warte uwagi. nie wiem ile jest prawdy w podawanych parametrach ale do pracy przy motocyklach wystarcza az nadto. kolejny raz juz nie pojde do sasiada tylko go po prostu zamowie. nazywa sie to - gdyby link wygasl: REDATS P-160
https://sklep.redats.pl/product-pol-...&utm_term=CPC5 |
1500 Nm za 245 zł i zasili to jedyne 6,3 bara, nieźle!
|
Zobacz sobie jeszcze BJC
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
1 Załącznik(ów)
tak jak napisalem - nie poloze glowy za parametry podane przez sprzedawce ale moj klucz przy deklarowanych 740Nm to zupelnie inna liga. niby nic w motocyklu nie powinno byc dokrecone z taka sila ale ludzie lubia dokrecac tak az sok kapie z gwintu i po pewnym czasie srubunki sa nie do ruszenia. ten czerwony juz 3-4 razy mi uratowal tylek. BJC sa wlasciwie identyczne jak w/w.
od ~15 lat uzywam klucza ASTA IT-242-A1 i w 90% wystarczal do pracy z motocyklami. p.s. rekord pobil Kawasaki Versys 650, w ktorym klucz 1500Nm podpiety pod zbiornik 500L nie dal rady ruszyc nakretki zebatki zdawczej, ktora wedlug instrukcji powinna byc dokrecona z momentem 125Nm. udalo sie dopiero kluczem 1' na wulkanizacji :O |
Z małego militarnego doświadczenia powiem tak - klucz jest tak dobry jak odpowiednie ciśnienie/wydatek powietrza kompresora.
W wielu wypadkach wolałem elektryka (230V) używać np. Makity (1200nm) niż pneumata. Jak poprawili mi moją nitkę ciśnienia to miałem 8bar i 1400 l/min wydatek. To już dawało radę. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:16. |