![]() |
Nie No jak dzieci ;)
|
Otwarcie najbardziej do dupy jest zrobiona sraj taśma
|
Cytat:
polecam fajna serie podróży na motocyklach samym offem z UK przez Ukrainę, Syberie aż do Magadanu, Same BMW i jeden KAT (który sie zepsuł nawiasem mówiąc) https://www.youtube.com/watch?v=q_yUida5TTE |
Cytat:
Każdy ma swoje ideały :D:at: |
Cytat:
Brr. Sent from my G8441 using Tapatalk |
Ja tam się dobrze bawię widokiem tegpż bielma u ksenofobow . :)
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
I jiz zwołuje kolegów moderatorow, żeby go w swojej krucjacie wspomogli
|
Cytat:
co sami olej zmieniają :D |
A Wy tak na serio ?
Zycze dalej posuniętej samokontroli i dobrej nocy Mile Panie :* |
Cytat:
Z przymrużeniem oka of course :) |
Cytat:
Poza tym kulturalna, merytoryczna rozmowa na wysokim poziomie emocjonalno- intelektualnym, poparta rzeczowymi argumentami, poszerza horyzonty. :) Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Nie wiem ilu przechodzi. Ja tu jestem tak samo dlugo jak i na forum BMW. :) A podobienstw miedzy nimi jest wiecej niz by się moglo wydawac. :D
Ale chyba od pewnego momentu zaczelismy juz ostro jechac offem w tgm temacie. :) Moze trzymajmy się techniki, nie socjo i psychologii. :) Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Można zobaczyć jak wygląda uszczelniacz w silniku na filmie, tragedii z wymianą nie ma :-).
https://www.youtube.com/watch?v=cV7Z5rUzyWs |
Cytat:
Tak z ciekawości na czym jeżdzisz? Może w wolnym czasie skrobniesz jakąś relacje z wyjazdu, naprawdę brakuje ich ostatnio na forum... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
I dlatego też użyłem formy pierwszej osoby, liczby mnogiej. :)
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
|
Uraziłem Cię czymś? Jeśli tak to przepraszam, ot taka ludzka wścibskość to była.
|
Panowie,powazny temat a wy lejecie z goscia :D.
|
To żeby było o bublu, to prosze ktm 1190 kolegi kolegi po 650 km offu.
Zwciagnal piachu przez airboxa do klawiatury i efekt poniżej https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dfe134d2cb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b62211b266.jpg |
To przecież od zawsze wiadomo że 1190 ma nieszczelny filtr, to wina wlaściciela że go nie uszczelnił...
|
Jeśli mowa o zjebany airbox w 1190 to puszcza on kurz (w malych ilosciach ale jednak) i nie ma fizycznej możliwości by piachu zaciągnął. Po drugie problem bubla z fabryki jest powszechnie znany i sposobów prostej jego naprawy też jest parę.
|
Panowie bądźmy powazni i trzymajmy się tematu chujowych śrubek i ginących w czeluściach kiepskich plastików gumek om mocowania szyby w hadzie.
Filtr w KTM żadnego piachu nie puszcza tylko pył, ale co z tego przecież ma pazur 160koni i na prostej każdą nat wyprzedzi ;) A tak poważnie KTM z roku na rok poprawia i udoskonala swoje sprzęty tak było z 990 i dziwię się że nie ogarnął się z tym airboxem. |
Widać ten kolega nie czyta zadnego forum hehe
W kazdym razie 4x w piachu leżał, potem ten piach był na zaworach ssacych, to ja nie wiem jak on tam wleciał hehe |
Ale zaraz gdzie był ten piach? Bo z tego co napisałeś to ten piach był na "klawiaturze" to znaczy na wałkach rozrządu(między innymi) a tam nie mógł się dostać przez nieszczelny filtr.
|
Pewnie wpadł przez uszczelki dekla :) Takie drobne nieszczelności....
|
No nie wiem, ale ledwo palił
|
Cytat:
|
ktoś mu nawrzucał piachu przez korek wlewu oleju a Wy szukacie dziury w całym...
|
No i pisałem, że Honda bubel, bo ciągle wywala błąd ABS-u, wymienili na gwarancji 2 czujniki ABS-u i dalej ta migająca lampka.
Od wczoraj przenoszę ciężar gatunkowy z bubla Hondy na bubel ASO. Wygląda na to, że cały szajs generował Smart Brake Module, niestety Panowie w ASO chyba za chiny ludowe nie chciały się przyznać ,że to może być przyczyną i za każdym razem nie próbowali go odłączać i testować, a cała zabawa zaczęła się następnego dnia po montażu przy serwisie 24000. Już byłem nawet umówiony na wymianę licznika, bo to był kolejny podejrzany. Wczoraj w końcu znudziło mi się i rozebrałem sam ten piekielny tył crfy, bo w ASO wymyślili ,ze musi być schowany tak, żeby dostać się do niego trzeba było rozbierać połowę motocykla. Nawet potem złożyłem i mi żadne części nie zostały hehe. Wnioski 1. CRF jest zajebista 2. Bubel ASO udowodnione po raz kolejny 3. Czasami warto posłuchać głosu ludu (czyli mnie) A może jednak naciągnąć ich na wymianę licznika? Wymienią, błąd wróci i będzie fun. No więc wyrwałem chwasta i cud, naprawa 100% Według producenta urządzenia może to być niewłaściwe wybranie kabla zasilającego urządzenie, może lecą po kablu jakieś dziwne zakłócenia i generują wyimaginowane błędy |
Cytat:
czyli naprawiłeś ABS poprzez rozebranie i ponowne złożenie motocykla... |
Cytat:
|
Szkodliwy gadżet psujący ABS
|
Cytat:
dla ciekawych opis do czego służy... https://www.ebay.com/itm/HONDA-CRF10...UAAOSwHaBWiEl2 |
Akurat inne, ale nie fabrycznie, bubel na lini akcesorium, elektryk aso, crf jak zwykle zajebista
|
To teraz Radio musisz przyznac ze jednak Honda to bubel hehe Jednak nie modul.... Hmmm
|
No za piekne to bylo, po 2 dniach wróciło.
Czyli wadliwy licznik do wymiany. Co nie zmienia faktu, ze crfa jest zajebista ciagle |
Bubel.... ;)
|
Zajebisty bubel😉
|
Cytat:
|
jeżeli ABS sygnalizuje problem to dlaczego ASO nie może odczytać kodu błędu, wątpię aby to był licznik, raczej moduł ABS'u
|
Cytat:
Za drugim razem kody wskazywały na tylny czujnik abs i został wymieniony. Teraz nie wiem co za błędy. Ponoć wg procedury następny w kolejce jest licznik, bo ponoć to tylko migająca lampka, sprawdzałem i abs się normalnie załącza mimo migającej lampki. Jak się sezon skończy to oddam na zimę na zdiagnozowanie i tyle. |
Cytat:
p. |
Mam pomysł na rozwiązanie twojego problemu z migającą lampką.
|
[QUOTE=pawel_sz;599025]ASO w Krakowie przeprowadza Ci diagnozę ?
p.[/QUOTE tak jakoś wyszło Edit Ciekawostka, jak wyłączę abs na tylnym kole, to nie pojawia się migająca lamka abs, a przy migającej abs na tyle działa bez problemu. |
1 Załącznik(ów)
Drodzy państwo czy ja mam zwidy czy to mocowanie zaczyna pękać?
|
:lol8::lol8:...tak jakby
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56. |