Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Bubel do szescianu (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31348)

matjas 03.09.2018 21:23

Nie No jak dzieci ;)

radiolog 03.09.2018 21:24

Otwarcie najbardziej do dupy jest zrobiona sraj taśma

ivenhoe 03.09.2018 21:29

Cytat:

Napisał miki* (Post 598525)
Czy ja wiem czy tak malo bmwee jezdzi offem? Mysle ze kazdy widzi co chce, jak jade z radio to o dziwo same afryki spotykamy hehe pewnie temu ze jak bmka nas mija to nikt nie zwraca uwagi ��

dokładnie.

polecam fajna serie podróży na motocyklach samym offem z UK przez Ukrainę, Syberie aż do Magadanu, Same BMW i jeden KAT (który sie zepsuł nawiasem mówiąc)

https://www.youtube.com/watch?v=q_yUida5TTE

krzysiek_m 03.09.2018 21:30

Cytat:

Napisał ivenhoe (Post 598507)
Gdyby R1200GS był zrobiony w 100% z właściwych materiałow byłyby to ideał motocykla adv.

Ja tym jeździłem i nie wybrałbym się na wyprawę. Nie leży mi :).
Każdy ma swoje ideały :D:at:

bukowski 03.09.2018 22:13

Cytat:

Napisał Tank (Post 598526)
Jezdzac po Kirgistanie (rowniez poza asfaltem) nie napotkalem ani jednej hondy nawet na asfalcie. :) Przepraszam, w Beynau spotkalismy jednego transalpa, ktory wraz z dwoma KTMami jechal do Iranu (niestety poklócili sie i rozdzielili a slad po nim i jego kierowniku zaginął-szeroko o tym bylo na Adv) Kategorycznie mowili ze z Beynau do granicy z UZb. Beeami nie ma szans przejechac:) Dalej juz hond nie bylo. Fakt, ze jeszcze wtedy nowych afryk nie wyprodulowali, wiec moze dlatego? :)
Ps. Kombinezon tam pobrudzilem, bo niestety je wypierdalam się w offie. :)

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

No mowie, ze to stan umyslu, religia jakby czy cos. Strasznie sie beemiarze podniecają, bielmem oko zachodzi, slina z pyska kapie, z ócz złem pizga.
Brr.

Sent from my G8441 using Tapatalk

Tank 03.09.2018 22:18

Ja tam się dobrze bawię widokiem tegpż bielma u ksenofobow . :)

radiolog 03.09.2018 22:27

I jiz zwołuje kolegów moderatorow, żeby go w swojej krucjacie wspomogli

ivenhoe 03.09.2018 22:33

Cytat:

Napisał sneer (Post 598564)
No mowie, ze to stan umyslu, religia jakby czy cos. Strasznie sie beemiarze podniecają, bielmem oko zachodzi, slina z pyska kapie, z ócz złem pizga.
Brr.

no jak wydali tyle kasy i więcej jeszcze muszą wydać po powrocie na service okresowy to co ma ślina z pyska nie kapać jak widzą zarozumiałych na NAT
co sami olej zmieniają :D

wojtekk 03.09.2018 22:35

A Wy tak na serio ?

Zycze dalej posuniętej samokontroli i dobrej nocy Mile Panie :*

miki* 03.09.2018 23:17

Cytat:

Napisał wojtekk (Post 598572)
A Wy tak na serio ?

Zycze dalej posuniętej samokontroli i dobrej nocy Mile Panie :*

Nie dosc ze na serio to jeszcze moga tak dlugo, odwieczny problem kto ma dluzszego.... Yyy znaczy lepsze moto :D Ci z forum bmw zazdrosnicy przechodza na forum FAT zeby Was nawracac w swoum stwiedzeniu lepsiejszosci BMW nad AT i na wzajem, a przeciez wszyscy wiedza ze krolowa jest tylko jedna :p:D
Z przymrużeniem oka of course :)

Tank 04.09.2018 06:12

Cytat:

Napisał wojtekk (Post 598572)
A Wy tak na serio ?

A kto tu tak napisał? :) Ja na primier, tolko tak dla poddierżenija rozgowora, jak to jeden gosc w Transsibie powiedział. :)

Poza tym kulturalna, merytoryczna rozmowa na wysokim poziomie emocjonalno- intelektualnym, poparta rzeczowymi argumentami, poszerza horyzonty. :)

Emek 04.09.2018 06:23

Cytat:

Napisał miki* (Post 598579)
Nie dosc ze na serio to jeszcze moga tak dlugo, odwieczny problem kto ma dluzszego.... Yyy znaczy lepsze moto :D Ci z forum bmw zazdrosnicy przechodza na forum FAT zeby Was nawracac w swoum stwiedzeniu lepsiejszosci BMW nad AT i na wzajem, a przeciez wszyscy wiedza ze krolowa jest tylko jedna :p:D
Z przymrużeniem oka of course :)

A może przechodzą na FAT z powodu marazmu na forumie beemwe. Przeca tam może oprócz opowieści tych nielicznych którzy jeżdżą gdzieś dalej niż do Maca czy zlot jak np. kolega Strażak niewiele się dzieje bo ile można czytać wątki typu "jaki kask na GS"? Większość aktywnych tematów się nie zmienia, relacji z podróży jak na lekarstwo a za byle wyskok dostajesz bana. W sumie smutne to :confused:.

Tank 04.09.2018 06:38

Nie wiem ilu przechodzi. Ja tu jestem tak samo dlugo jak i na forum BMW. :) A podobienstw miedzy nimi jest wiecej niz by się moglo wydawac. :D

Ale chyba od pewnego momentu zaczelismy juz ostro jechac offem w tgm temacie. :)
Moze trzymajmy się techniki, nie socjo i psychologii. :)

pumabit 04.09.2018 07:39

Można zobaczyć jak wygląda uszczelniacz w silniku na filmie, tragedii z wymianą nie ma :-).
https://www.youtube.com/watch?v=cV7Z5rUzyWs

madafakinges 04.09.2018 07:46

Cytat:

Napisał ivenhoe (Post 598530)
bo są zaczepne, najwidoczniej chcesz sie odgryżć na mnie jako "nowym" zamiast na kolegach bo tak naprawde nie ja założyłem watkek o bublu hondy i nigdy nawet tak jej nie nazwałem :)
A posiadać NAT czy zrobić nią 100k km nie musze żeby mieć opinie odpowiednią a interesuję się i testuję NAT od 3 lat już.

Mam nadzieję że nie jesteśy w piaskownicy i nie o to chodzi czyje autko jest ładnjesze czy lepsze tylko żeby jak najwiecej sie dowiedziec o sprzęcie który albo kupiliśmy albo mamy zamiar kupic. To implikuje że czasami trzeba powiedziec otwarcie że coś jest do dupy zrobione, nie ma co brać tego do siebie.

Zastanawia mnie twoja aktywność na forum, na 56 postów 50 jest o chujowości NAT, dlatego pytam ile km zrobiłeś, że 90% tego co 'wniosłeś ' naforum to jej krytyka.
Tak z ciekawości na czym jeżdzisz? Może w wolnym czasie skrobniesz jakąś relacje z wyjazdu, naprawdę brakuje ich ostatnio na forum...

matjas 04.09.2018 08:15

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 598606)
Zastanawia mnie twoja aktywność na forum, na 56 postów 50 jest o chujowości NAT

:D

Cytat:

Tak z ciekawości na czym jeżdzisz?

Na klawiaturze????

Novy 04.09.2018 08:21

Cytat:

Napisał Tank (Post 598596)
(...)
Moze trzymajmy się techniki, nie socjo i psychologii. :)

...i kto to mówi...

Tank 04.09.2018 08:27

I dlatego też użyłem formy pierwszej osoby, liczby mnogiej. :)

ivenhoe 04.09.2018 08:59

Cytat:

Zastanawia mnie twoja aktywność na forum, na 56 postów 50 jest o chujowości NAT, dlatego pytam ile km zrobiłeś, że 90% tego co 'wniosłeś ' naforum to jej krytyka.
Tak z ciekawości na czym jeżdzisz? Może w wolnym czasie skrobniesz jakąś relacje z wyjazdu, naprawdę brakuje ich ostatnio na forum...

wiedzilem ze nie warto ci odpowiadać.

consigliero 04.09.2018 09:39

https://youtu.be/VEvz-4dbQjE

madafakinges 04.09.2018 09:48

Uraziłem Cię czymś? Jeśli tak to przepraszam, ot taka ludzka wścibskość to była.

myku 04.09.2018 10:12

Panowie,powazny temat a wy lejecie z goscia :D.

radiolog 04.09.2018 10:36

To żeby było o bublu, to prosze ktm 1190 kolegi kolegi po 650 km offu.
Zwciagnal piachu przez airboxa do klawiatury i efekt poniżej https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dfe134d2cb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b62211b266.jpg

madafakinges 04.09.2018 10:41

To przecież od zawsze wiadomo że 1190 ma nieszczelny filtr, to wina wlaściciela że go nie uszczelnił...

Dubel 04.09.2018 11:13

Jeśli mowa o zjebany airbox w 1190 to puszcza on kurz (w malych ilosciach ale jednak) i nie ma fizycznej możliwości by piachu zaciągnął. Po drugie problem bubla z fabryki jest powszechnie znany i sposobów prostej jego naprawy też jest parę.

madafakinges 04.09.2018 11:40

Panowie bądźmy powazni i trzymajmy się tematu chujowych śrubek i ginących w czeluściach kiepskich plastików gumek om mocowania szyby w hadzie.
Filtr w KTM żadnego piachu nie puszcza tylko pył, ale co z tego przecież ma pazur 160koni i na prostej każdą nat wyprzedzi ;)
A tak poważnie KTM z roku na rok poprawia i udoskonala swoje sprzęty tak było z 990 i dziwię się że nie ogarnął się z tym airboxem.

radiolog 04.09.2018 11:48

Widać ten kolega nie czyta zadnego forum hehe
W kazdym razie 4x w piachu leżał, potem ten piach był na zaworach ssacych, to ja nie wiem jak on tam wleciał hehe

KORNIK 04.09.2018 12:41

Ale zaraz gdzie był ten piach? Bo z tego co napisałeś to ten piach był na "klawiaturze" to znaczy na wałkach rozrządu(między innymi) a tam nie mógł się dostać przez nieszczelny filtr.

Michal 04.09.2018 12:45

Pewnie wpadł przez uszczelki dekla :) Takie drobne nieszczelności....

radiolog 04.09.2018 12:55

No nie wiem, ale ledwo palił

KORNIK 04.09.2018 13:08

Cytat:

Napisał Michal (Post 598696)
Pewnie wpadł przez uszczelki dekla :) Takie drobne nieszczelności....

Ładnie mi drobne, ten dekiel musiałby być uszkodzony lub w ogóle nie przykręcony.

mdxmd 04.09.2018 13:21

ktoś mu nawrzucał piachu przez korek wlewu oleju a Wy szukacie dziury w całym...

radiolog 05.09.2018 13:13

No i pisałem, że Honda bubel, bo ciągle wywala błąd ABS-u, wymienili na gwarancji 2 czujniki ABS-u i dalej ta migająca lampka.
Od wczoraj przenoszę ciężar gatunkowy z bubla Hondy na bubel ASO.
Wygląda na to, że cały szajs generował Smart Brake Module, niestety Panowie w ASO chyba za chiny ludowe nie chciały się przyznać ,że to może być przyczyną i za każdym razem nie próbowali go odłączać i testować, a cała zabawa zaczęła się następnego dnia po montażu przy serwisie 24000.

Już byłem nawet umówiony na wymianę licznika, bo to był kolejny podejrzany.
Wczoraj w końcu znudziło mi się i rozebrałem sam ten piekielny tył crfy, bo w ASO wymyślili ,ze musi być schowany tak, żeby dostać się do niego trzeba było rozbierać połowę motocykla. Nawet potem złożyłem i mi żadne części nie zostały hehe.
Wnioski
1. CRF jest zajebista
2. Bubel ASO udowodnione po raz kolejny
3. Czasami warto posłuchać głosu ludu (czyli mnie)

A może jednak naciągnąć ich na wymianę licznika? Wymienią, błąd wróci i będzie fun.
No więc wyrwałem chwasta i cud, naprawa 100%
Według producenta urządzenia może to być niewłaściwe wybranie kabla zasilającego urządzenie, może lecą po kablu jakieś dziwne zakłócenia i generują wyimaginowane błędy

mdxmd 05.09.2018 13:39

Cytat:

Napisał radiolog (Post 598898)
No i pisałem, że Honda bubel, bo ciągle wywala błąd ABS-u, wymienili na gwarancji 2 czujniki ABS-u i dalej ta migająca lampka.
Od wczoraj przenoszę ciężar gatunkowy z bubla Hondy na bubel ASO.
Wygląda na to, że cały szajs generował Smart Brake Module, niestety Panowie w ASO chyba za chiny ludowe nie chciały się przyznać ,że to może być przyczyną i za każdym razem nie próbowali go odłączać i testować, a cała zabawa zaczęła się następnego dnia po montażu przy serwisie 24000.

Już byłem nawet umówiony na wymianę licznika, bo to był kolejny podejrzany.
Wczoraj w końcu znudziło mi się i rozebrałem sam ten piekielny tył crfy, bo w ASO wymyślili ,ze musi być schowany tak, żeby dostać się do niego trzeba było rozbierać połowę motocykla. Nawet potem złożyłem i mi żadne części nie zostały hehe.
Wnioski
1. CRF jest zajebista
2. Bubel ASO udowodnione po raz kolejny
3. Czasami warto posłuchać głosu ludu (czyli mnie)

A może jednak naciągnąć ich na wymianę licznika? Wymienią, błąd wróci i będzie fun.
No więc wyrwałem chwasta i cud, naprawa 100%
Według producenta urządzenia może to być niewłaściwe wybranie kabla zasilającego urządzenie, może lecą po kablu jakieś dziwne zakłócenia i generują wyimaginowane błędy

czyli naprawiłeś ABS poprzez rozebranie i ponowne złożenie motocykla...

robertG7 05.09.2018 13:47

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 598901)
czyli naprawiłeś ABS poprzez rozebranie i ponowne złożenie motocykla...

Przez wyrzucenie Smart Brake Module, cokolwiek to jest...

Emek 05.09.2018 13:49

Szkodliwy gadżet psujący ABS

mdxmd 05.09.2018 14:31

Cytat:

Napisał robertG7 (Post 598904)
Przez wyrzucenie Smart Brake Module, cokolwiek to jest...

rozumiem, że to ustrojstwo jest montowane fabrycznie...aby można uznać to bublem ;)

dla ciekawych opis do czego służy...

https://www.ebay.com/itm/HONDA-CRF10...UAAOSwHaBWiEl2

radiolog 05.09.2018 14:53

Akurat inne, ale nie fabrycznie, bubel na lini akcesorium, elektryk aso, crf jak zwykle zajebista

miki* 05.09.2018 18:35

To teraz Radio musisz przyznac ze jednak Honda to bubel hehe Jednak nie modul.... Hmmm

radiolog 05.09.2018 19:05

No za piekne to bylo, po 2 dniach wróciło.
Czyli wadliwy licznik do wymiany.
Co nie zmienia faktu, ze crfa jest zajebista ciagle

miki* 05.09.2018 19:14

Bubel.... ;)

consigliero 05.09.2018 19:20

Zajebisty bubel😉

Dubel 05.09.2018 20:20

Cytat:

Napisał radiolog (Post 598940)
No za piekne to bylo, po 2 dniach wróciło.
Czyli wadliwy licznik do wymiany.
Co nie zmienia faktu, ze crfa jest zajebista ciagle

Jestem przekonany że będzie zajebiste do pókii będzie w twoim posiadaniu ...

mdxmd 05.09.2018 21:26

jeżeli ABS sygnalizuje problem to dlaczego ASO nie może odczytać kodu błędu, wątpię aby to był licznik, raczej moduł ABS'u

radiolog 05.09.2018 23:57

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 598988)
jeżeli ABS sygnalizuje problem to dlaczego ASO nie może odczytać kodu błędu, wątpię aby to był licznik, raczej moduł ABS'u

za pierwszym razem kody błędu wskazywały na przedni czujnik i został wymieniony.
Za drugim razem kody wskazywały na tylny czujnik abs i został wymieniony.
Teraz nie wiem co za błędy.

Ponoć wg procedury następny w kolejce jest licznik, bo ponoć to tylko migająca lampka, sprawdzałem i abs się normalnie załącza mimo migającej lampki.

Jak się sezon skończy to oddam na zimę na zdiagnozowanie i tyle.

pawel_sz 06.09.2018 07:28

Cytat:

Napisał radiolog (Post 599016)
Jak się sezon skończy to oddam na zimę na zdiagnozowanie i tyle.

ASO w Krakowie przeprowadza Ci diagnozę ?
p.

madafakinges 06.09.2018 11:15

Mam pomysł na rozwiązanie twojego problemu z migającą lampką.

radiolog 06.09.2018 12:17

[QUOTE=pawel_sz;599025]ASO w Krakowie przeprowadza Ci diagnozę ?
p.[/QUOTE

tak jakoś wyszło
Edit

Ciekawostka, jak wyłączę abs na tylnym kole, to nie pojawia się migająca lamka abs, a przy migającej abs na tyle działa bez problemu.

operator99 17.09.2018 18:17

1 Załącznik(ów)
Drodzy państwo czy ja mam zwidy czy to mocowanie zaczyna pękać?

myku 17.09.2018 18:20

:lol8::lol8:...tak jakby

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56.