![]() |
jorg to wybieracie kto jest w pid i wtedy to bedzie zasczyt dla danej osoby czyli w PID mamy sprawdzonych kolegów od interesów :)
greg nie zauważyłeś ze gadamy o tym samym :) trze wypracować mechanizm żeby składki spływały od większości ludzi zaproponowałem proste rozwiązania kazdy by wpłacił ale jak przymusu nie ma to tylko 105 osób wpałciło :) e200g_ tak obowiązkiem domowników jest dbanie o nasze lokum ! my wszyscy mówimy o tym samym trzeba złapać byka za rogi i wprowadzić zmiany bo jak nie rozbijemy się na drobne i cala para pójdzie w gwizdek i za rok będziemy mieć to samo składki sa dobrowolne pąłcisz masz dostep do wszytskiego 100% nie płącisz masz dostemp do 30% nie jestes zalogowany 10% i naprawde to chyab sesowne wyjscie kwestie techniczne co blokować omówmy już w wątku widzianym przez składkowiczów bo jak widać dla nich los forum jest ważny |
Cytat:
|
rewizor powiadasz...
w naszym przypadku również byłbym za udzielaniem corocznego absolutorium Św. Trójcy ;) no i coroczne jawne rozliczenie coby uniknąć podejrzeń o jakieś podejrzane zakupy typu GS1200 :haha2: Panowie - kończmy już to pisanie zanim ono skończy z nami. Matjas |
Rozliczenie jest widoczne na bieżąco w dziale finansowym. Zeby je zobaczyć trzeba niestety zaplacić składkę...
|
fundacja, stowarzyszenie, klub, związek de facto wymaga rewizora - czy jak to tam się teraz nazywa - siłą rzeczy niemal pełna księgowość, kontrola też swoje kosztuje.
wątpie aby załapać się na OPP (zwolniona z podatku i można nań oddać 1% w PIT rocznym). Ale koniec gadania. Ustalcie cos bo forum ledwo zipie i za chwile nie będzie gdzie czego kolwiek ustalać. W końcu to o nasze podwórko chodzi. ps. Matjas - sprawozdania finansowe mamy regularnie opracowywane przez Mateo w odpowiednim dziale - nie widzisz tego bo nie masz jak ... chyba Ci gwiazdka z nieba nie spadła więc nie widzisz ;) |
Cytat:
|
Puntek, mam klepnięty statut (ale nie realizowałem dalej tego) fundacji, koło 4 miesięcy formalności zajęły ... swoje wiem na ten temat ... ale teraz leży i kwiczy, bo nie ma czasu, ochoty, mocy przerobowych.
wracam do pracy, ciao |
Możecie skończyć gadki o stowarzyszeniu??
|
Cytat:
O jedno zero za dużo, ma być od 100 do 2000zł. Widzisz już wynegocjowałeś 18000:D zdrowia |
panowie jak tak dalej sprawy toczyć się będą to z tej maki chleba nie będzie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:07. |