![]() |
Cytat:
|
Każdy, kto czytał Mistrza i Małgorzatę wie, że świnie latają.I to w jakich okolicznościach! :)
|
Cytat:
I nie każda AT i ST istnieje w świecie wirtualnym. U nas nie sztuka nie pisać o awariach swoich maszyn. Zajrzyjcie na niemieckie fotum AT. Choć im może po prostu na to stać :Thumbs_Up: Złe przeświadczenia cza temperowac niż powielać |
Jeśli będę się szykował z zamiarem wymiany kosza ( 1 800 zł),to chyba wolę dać za silnik ze 3000zł.Oczywiście najlepiej byłoby posłuchać,poobserwować taki silnik w motocyklu i dopiero go wyjąć.Myślę,że takie bajki się zdarzają.
Niemcy mają dużo kasy i stać ich na wymiany kiedy chcą i za ile chcą bez kombinowania. Zdrowie jest najważniejsze,a te Afryki...jasne dbać o to ale nie przeżywać.Rzecz nabyta.To tylko martwa maszyna. Zdrowie to podstawa. |
Cytat:
Ojtam, ojtam. http://africatwin.com.pl/showpost.ph...8&postcount=12 P.S. Nie wiem czy rozbierałeś kosz, ale te kawałki nie miały prawa wylecieć. Więc nie rób scen ;) |
Czy możecie podać wymiary tych sprężyn. Wymieniłem sprzęgło w samochodzie, moc ma tę samą co mój transalp i na pierwszy rzut oka sprężyny dość podobne, może uda się podpasować?
|
8 Załącznik(ów)
Odświeżam wątek bo uważam go za bardzo przydatne bardzo się tutaj uczyłem :bow: szczególnie podziękowania dla PiotrNV ;) które na początek roku mnie pomógł w znalezieniu sprężyn do kosza. dzisiaj wszystko jest w rękach warsztatu i wygląda tak jak na zdjęciu.:vis: Wywarło na mnie wrażenie stan kosza rozebrany i stan zużyte sprężyn różnica z nowymi jest kolosalna :dizzy: naprawdę było warto zaglądać do niego. Oprócz sprężyn będę wymieniał tarcze wszystkie łożyska łącznie z tymi od pokrywy sprzęgła :D:D:D
.................................................. ............................................... |
To, że wymieniasz łożyska również w pokrywie to bardzo dobrze. Wiele osób o tym zapomina, a łożyska te przy okazji wpływają na jakość sterowania (czucia) sprzęgłem.
|
hmm .... PiotrVN ....:):)
ale co tam ...:) do wątku dodam iż nawet jak jest luz sprężynowy to długo on jest bezpieczny .... niemniej przyjemniej i sensowniej jest to w końcu zrobić wszystko działa już kilka tysi u mnie dobrze i niech tak zostanie sprężyny mają dorabiają tu .. http://www.sprezyny.pl/ Karta katalogowa : 5210 długość - 27 mm zwoje robocze -4 zwoje całkowite-6 szlifowana ,naciskowa ilość 6 szt dla tych co chcą poszukiwać czegoś podobnego karta katalogowa jako szlak przetarta i teraz wiedzą tam co to Africa :) |
Cytat:
.................................................. .............................................. sprężyny mają dorabiają tu .. http://www.sprezyny.pl/ Karta katalogowa : 5210 długość - 27 mm zwoje robocze -4 zwoje całkowite-6 szlifowana ,naciskowa ilość 6 szt No i proszę bardzo zawsze mówiłem ze polak potrafi :bow: PiotrNV zobaczymy jak będzie u mnie za pary km liczę na to ze przestanie mi gasić przy sadzanie pierwszego biegu na zimny silnik :):) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:06. |