![]() |
Ja tex mydle o anakee wold fo Crf. Podobno sa lepsze niz tkc
|
Cytat:
tu jest test ankee wild na R1200GS: https://www.youtube.com/watch?v=uAcf1-9K6Ws |
@Franz
Z MT21 jestem bardzo zadowolony. Niestety szybka znikaja, ale na piaszczystych drogach swietnie sie sprawują. Moze na szutry i polne drogi na scianie wschodniej nie sa potrzebne az tak agresywne opony, stad pomysl na Anakee Wild albo E 09. Te Bridgestone TW 301 albo 302 to wytrzymalsze? Idzie to gdzies kupic normalnie? A co ze slymmi E 09? Nie nada sie? DZiwi mnie ze ten Anakee Wild nie znika na GS1200 a z gosciem jezdze czesto, musi byc wytrzymaly kapec. To jak fabryczne w CRF 250 rally. Minal rok i zadnych sladow zuzycia :) Z czego to robia :D |
Cytat:
Sent from my G8441 using Tapatalk |
@sneer
Jaki to model Motoza na tyl? |
Cytat:
|
Cytat:
Szukaj w calowych np.4.60 -17 Często jest taniej E 09 dobra guma na wyprawę, trwała Raczej na kamień niż miękkie podłoże W Crf 250 zastosowane są właśnie Tw 301 i 302 W Xr 650 L fabryczne też |
Cytat:
|
TKC 80 to bardzo dobra opona, nie jest to jednak guma mocno terenowa, chyba wiadomo. Znacznie lepsza terenowo jest MT21 ale z kolei schodzi szybciej.
|
Cytat:
Przód zapewnia dobrą trakcje, wytrzymuje 20 kkm, na asfalcie ok. Od MT21 ma gorsze własności terenowe, ale nie zabkuje tak koszmarnie i przebieg ma 3x większy. E09 to super guma na tył, twardsza niz tkc, podobna na asfalcie, chociaż na mokrym gorsza. Trwała, twarda, tania. Mówią, że wymiana w terenie to mordega, ale mimo zdarcia 5 szt. nie miałem okazji podjąć wyzwania. Teraz mam kpl motoza tractionator. Dużo miękkiego mięsa, spore przebiegi, rozsądna cena. W terenie nie gorsza od tkc czy E09, B asfalcie jest jak tkc. Przód Przy v>170 km/h przód wezykuje, ale sam fakt, że można na takich gumach latac z vmax bez większego stresu, to jednak sukces. Sent from my G8441 using Tapatalk |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:55. |