Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Regularne czynności serwisowe (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Remont kapitalny czyli zrób to sam i nie spier...ol (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11687)

Kazmir 31.01.2012 16:58

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał KML (Post 218594)
Półkę możesz wypolerować na wysoki połysk :D

Tylko zaraz będą docinki, że to nie czopek;):D
Ja swojej babuni nie żałowałem. Dodatkowo zyskujesz:
1. Mniejsze opory powietrza (przy 178km/g)
2. Progresja lepsza nikt nie potrafi wytłumaczyć dlaczego, ale jest.
3. Wdzięczność ze strony motocykla.

Gawień 31.01.2012 17:01

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 218820)
Tylko zaraz będą docinki, że to nie czopek;):D
Ja swojej babuni nie żałowałem. Dodatkowo zyskujesz:
1. Mniejsze opory powietrza (przy 178km/g)
2. Progresja lepsza nikt nie potrafi wytłumaczyć dlaczego, ale jest.
3. Wdzięczność ze strony motocykla.

Po tym jak widziałem jak wygląda silnik w innym temacie i teraz jak widzę to zdjęcie to aż chce się zobaczyć więcej :drif:

Sławekk 31.01.2012 18:16

Kazmir sam to polerowałeś ? Napisz coś o tym, czy to na jakim kole polerskim z pastą ?

p.s
mam takie wrażenie , że będę to kiedyś swojej królowej winny za jej trolowanie :) , a chęci to inna bajka .

aciu 31.01.2012 18:48

ekhm...fajnie to wygląda jednak dbanie o te duperelki, znaczy się szczelinki żeby nie zapyziały...lakierem to traktowaleś czy normalnie na polysk? Mnie już kusi skręcanie, zawszę moge górną półkę wyciągnąć jak zdecyduje się na polerkę....to tylko 4śrubki i jedna wtyczka oraz nakrętka szt2 ze sztycy.
Ogólnie to Kazmir mącisz mi w głowie ;) praw autorskich chyba nie masz :D

Magicy a powiecie mi jak najprościej stuningować tylny blotnik?? na taki malutki znaczy się żeby rejestracja pełniła funkcje błotnika? Ale!! z zachowaniem możliwości doczepienia dluższego na jakiś wyjazd daleki.

KML 31.01.2012 18:53

Ja ostatnio polerowałem sobie ramę w CR-ce (te boczne panele), kawał filca na wiertarę i pasta polerska, tyle że tam jest aluminium które łatwiej się poleruje.

co do błotnika , jeżeli go przytniesz i założysz stelaże pod kufry to nie będzie on pokrywał tego pałąka rozpierającego.
Gdyby nie to to już dawno dupkę bym miał przerobioną, no chyba że nie planujesz zakładać stelaży.

aciu 31.01.2012 19:05

kiedyś tam kupiłem sakwy givi i mam jakieś liche stelaże pod kufry ale niekompletne...będę je przerabiał na stelaże pod sakwy...wyżej niż teraz i niekoniecznie w roli gmoli. Zobaczymy bo kusi mnie taki rejli błotnik.

Kazmir 31.01.2012 22:15

Cytat:

Napisał Sławekk (Post 218851)
Kazmir sam to polerowałeś ? Napisz coś o tym, czy to na jakim kole polerskim z pastą ?

p.s
mam takie wrażenie , że będę to kiedyś swojej królowej winny za jej trolowanie :) , a chęci to inna bajka .

Tak. Pasta polerska filc i do przodu. Robota godna czarnucha afrykańca, bo po 30 minutach jesteś do niego podobny po tej polerce:haha2:
Można zabezpieczyć bezbarwnym lakierem, ale pozbawiasz się tej wspaniałej pracy jaką jest co jakiś czas dopieszczenie mleczkiem polerskim królowej.
Och....... jak ona to uwielbia:haha2:;):D

Mirek Swirek 31.01.2012 22:32

Kazmir, chyle czoła. Cieżko jest mi nazwać to czego dokonałeś jako "czynność serwisowa"(jak głosi temat wątku), a i nie spier...oliłeś tego napewno. To trzeba lubieć, co? Sam mam "korbe" na tym punkcie jak umyje motóra, po czym pasta i a to lekko tłumiczek, a to osłone silnika i tak dalej... To czego Ty dokonałeś, te detale, ogrom pracy, zabawy, samozaparcia, pedatyzmu to mistrzostwo jest :D W poważaniu, czy to armatura czy nie...
Wdzięczność ze strony motocykla bezcenna i usmiech na twarzy użytkownika też.:Thumbs_Up::brawo:

banditos 31.01.2012 22:43

Cytat:

Napisał Mirek Swirek (Post 218956)
Kazmir, chyle czoła. Cieżko jest mi nazwać to czego dokonałeś jako "czynność serwisowa"(jak głosi temat wątku), a i nie spier...oliłeś tego napewno. To trzeba lubieć, co? Sam mam "korbe" na tym punkcie jak umyje motóra, po czym pasta i a to lekko tłumiczek, a to osłone silnika i tak dalej... To czego Ty dokonałeś, te detale, ogrom pracy, zabawy, samozaparcia, pedatyzmu to mistrzostwo jest :D W poważaniu, czy to armatura czy nie...
Wdzięczność ze strony motocykla bezcenna i usmiech na twarzy urzytkownika też.:Thumbs_Up::brawo:

Szkoda tylko potem wjechać taką Lalą do lasu...;)

Kazmir 31.01.2012 23:08

Ano szkoda:( Jak mnie Motormaniak przeciągnął po błotach bieszczadzkich, to potem miesiąc chorowałem.....;):) A taka ładna była - świeżutko po złożeniu:dizzy:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:09.