Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

Emek 08.11.2021 10:15

Mefo sport zagadaj

przemo77390 08.11.2021 10:49

Cytat:

Napisał przemo77390 (Post 755348)
Heja,

Poszukuje dwoch Hondowskich wsuwek zenskich.

Cytat:

Napisał Emek (Post 755543)
Mefo sport zagadaj

Nie mają :(

Emek 08.11.2021 11:19

https://bajamoto.pl/product-pol-4063...oaAuO4EALw_wcB

Babel 08.11.2021 11:26

W łyked miałem okazję poogladać sobie z bliska nową CRF 300L.
Nie napisze nic nowego - ale miałem okazję popatrzeć na CRF w ruchu
Podoba mi się ten motocykl - jednak z jednym ale...nie wiem co Honda myślała wsadzając ten amortyzator z tyłu....przecież lepszy amor nie byłby aż tak dramatycznie droższy.
A tak sprzedają motocykl z czymś co nie działa ( no może dla listonosza OK ) i trzeba za to zapłacić i później zapłacić za nowy ponownie .... szkoda że jednak nie można kupić tego już gotowym, działającym amorem
Ja bym pierwszą rzecz jaka wymienił to ten amor.
Reszta naprawdę robi fajne wrażenie.

Adagiio 08.11.2021 20:14

Jakbyś wymienił tył na działający to by przód nie nadążył i musiałbyś wymienić również przód żeby zadziałało. A to bez sensu w takim moto, on ma dawać frajdę z jazdy tak jak jest, do wydziwiania w krzaczorach są inne. Ta CRF-a przejdzie wszystko to co racing jedynie wolniej i podtrzymuje stwierdzenie że to nie moto ogranicza, tylko kierownik :) .

Babel 09.11.2021 06:16

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 755595)
Jakbyś wymienił tył na działający to by przód nie nadążył i musiałbyś wymienić również przód żeby zadziałało. A to bez sensu w takim moto, on ma dawać frajdę z jazdy tak jak jest, do wydziwiania w krzaczorach są inne. Ta CRF-a przejdzie wszystko to co racing jedynie wolniej i podtrzymuje stwierdzenie że to nie moto ogranicza, tylko kierownik :) .

OK - masz racje z kierownikiem - ale z amorem - mógłby być trochę lepszy ale on się ugina od samego patrzenia na niego :D i wg mnie to najgorsza część w tym fajnym motku
ps
Zeby nie było ja jeżdzę jak grzybiarz amator - wiec pewnie wiekszosc kierowników objedzie mnie crf300l .

JarekO 09.11.2021 10:04

Cytat:

Napisał Babel (Post 755615)
OK - masz racje z kierownikiem - ale z amorem - mógłby być trochę lepszy ale on się ugina od samego patrzenia na niego :D i wg mnie to najgorsza część w tym fajnym motku
ps
Zeby nie było ja jeżdzę jak grzybiarz amator - wiec pewnie wiekszosc kierowników objedzie mnie crf300l .

Ten amor można jeszcze podregulować. Jest spory zakres do tego.

Horizon 09.11.2021 18:19

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 755595)

Niestety nie mogę się.zgodzić. Kolega Babel ma racje. Zawias jest słaby a tylny amor to zbrodnia na ludzkości. Sorki, ale im lepszy kierownik tym dosadniej powie, że tył to kupa i tyle. Każdy kto siądzie na moją 300L kiedy powiem, że jest miękkie mówi "kurła nie spodziewałem sie ze az tak". Taka prawda, Honda odwaliła maniane i taką kupę to może wstawiać sobie Romet dla użytkownika dla którego najbardziej hardkorową wyprawą będzie ta na grzyby albo ryby.

Nie rozumiem kompletnie dlaczego nie dali czegoś odrobinę twardszego. Dobrze wiedzieli jaki jest target tego modelu bo CRF250L już było kilka lat na rynku. Tym bardziej, że konkurują z Kawasaki i Yamaha które jakos.potrafiły wsadzić tam normalny zawias (kawasaki w ogóle regulowany przód) Do rally może jeszcze ok, bo bardziej na drogę, ale do 300L to totalny bezsens. Ja będę niedługo robić komplet Ohlinsa bo mnie już szlag trafia kiedy muszę uprawiać ekwilibrystykę, żeby na zwykłych nierównościach nie bujało mną.górą dół :mur:

rrolek 09.11.2021 19:12

Bez złośliwości, bo motorek fajny...... CCC

JarekO 09.11.2021 19:16

Cytat:

Napisał Horizon (Post 755710)
Niestety nie mogę się.zgodzić. Kolega Babel ma racje. Zawias jest słaby a tylny amor to zbrodnia na ludzkości. Sorki, ale im lepszy kierownik tym dosadniej powie, że tył to kupa i tyle. Każdy kto siądzie na moją 300L kiedy powiem, że jest miękkie mówi "kurła nie spodziewałem sie ze az tak". Taka prawda, Honda odwaliła maniane i taką kupę to może wstawiać sobie Romet dla użytkownika dla którego najbardziej hardkorową wyprawą będzie ta na grzyby albo ryby.

Nie rozumiem kompletnie dlaczego nie dali czegoś odrobinę twardszego. Dobrze wiedzieli jaki jest target tego modelu bo CRF250L już było kilka lat na rynku. Tym bardziej, że konkurują z Kawasaki i Yamaha które jakos.potrafiły wsadzić tam normalny zawias (kawasaki w ogóle regulowany przód) Do rally może jeszcze ok, bo bardziej na drogę, ale do 300L to totalny bezsens. Ja będę niedługo robić komplet Ohlinsa bo mnie już szlag trafia kiedy muszę uprawiać ekwilibrystykę, żeby na zwykłych nierównościach nie bujało mną.górą dół :mur:

https://www.youtube.com/watch?v=Aii9LTc6iGA&t=29s

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:06.