Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   ABC pakowania. Kufry, sakwy, tankbagi... (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=68)

podos 10.02.2009 22:46

Czy na tydzień czy 4 miesiące to już nie robi... ten sam ekwipunek. (no moze olej i filtry odpadają)
Hotele: 35l wystarczą + worke 45
Namioty: Cały camping spiwory karimaty to i 41 bedzie za malo...

ALe na ALusy mozna przywieszać, a na Givi trudno

chomik 10.02.2009 22:54

Cytat:

Napisał podos (Post 43283)
Czy na tydzień czy 4 miesiące to już nie robi... ten sam ekwipunek. (no moze olej i filtry odpadają)
Hotele: 35l wystarczą + worke 45
Namioty: Cały camping spiwory karimaty to i 41 bedzie za malo...

ALe na ALusy mozna przywieszać, a na Givi trudno

olej kupisz wszedzie po co go ciagnac....
eee Podos na tydzien czy 4 miesiace... chyba nie ten sam, w koncu sam przebieg powoduje, ze musisz wiecej czesci zabrac, bo wiecej moze sie zdarzyc... ale i tak pakowanie rzecz wzgledna... jednemu starcza 2 tshirty inny musi miec ich 8 takze....
Ja mialem 2 x 41 alu + worek 45 + dwie sakwy po 15... i bylo jeszcze miejsce wolne aby kupic prowiant na 3-4 dni.... teraz spakowalbym sie bez sakw na te 4 miesiace...

rambo 10.02.2009 23:41

Gryzoń, obniżałeś tłumiczek..?

chomik 11.02.2009 08:00

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał rambo (Post 43295)
Gryzoń, obniżałeś tłumiczek..?

Tia...

podos 11.02.2009 09:30

Cytat:

Napisał chomik (Post 43285)
...teraz spakowalbym sie bez sakw na te 4 miesiace...

cwiczenie czyni mistrza, hehe.

Za pierwszym razem tez mialem 8 podkoszulków, ale za drugim juz tylko dwa. podobnie jak i majtek - tyle ze wszystko z szybkoschnących materiałów. Szybka przepierka, wykręcenie i za 5 min suche. To samo dotyczyło ręczników (MSR) Spodni długich (KwikDRY, McKinley) Oszczedza miejsca i wystarczy jedna sztuka na cały czas. ZERO BAWEŁNY. No moze arafatka...

rambo 11.02.2009 12:01

Rozmawiałem dziś z szefem Alukufry.pl ;)
Weszły do prodkucji kufry 37L o szerokości 22,5cm
Stelaż lekko niesymetryczny pod arrowa paris dakar( bez obniżania) i powinno to sie zmieścić w 90/92cm :drif:

1.Rambo :hello:

QrczaQ 13.02.2009 19:24

Cytat:

Napisał rambo (Post 43335)
Rozmawiałem dziś z szefem Alukufry.pl ;)
Weszły do prodkucji kufry 37L o szerokości 22,5cm
Stelaż lekko niesymetryczny pod arrowa paris dakar( bez obniżania) i powinno to sie zmieścić w 90/92cm :drif:

1.Rambo :hello:

Nie czaje. Co to te Alukufry.pl??

rambo 13.02.2009 19:46

Mesje Bonżur i jego pancerniki :)

lub :sgoogle: ;)

Batman 13.02.2009 22:20

A ja zrobiłem inaczej niż chciałem. Nie kupiłem Crosso bo po co wydawaćtyle kasy na sakwy, które znając życie zamienię za sezon czy dwa na kufry...:oldman:
Kupiłem sakwy boczne Moto Detail (łącznie ok 30l), wór transportowy (50l) - jako wałek centralny i jeszcze kupuję tankbag Metro (pojemność chyba od 5l do 30l). Łącznie 110l - chyba nigdy tego nie wykorzystam...:haha2:
Koszt całkowity: 240pln... Może to nie jest jakiś super sprzęt ale na początek na szosę wystarczy w zupełności:Thumbs_Up:

QrczaQ 14.02.2009 10:11

Cytat:

Napisał Batman (Post 43775)
A ja zrobiłem inaczej niż chciałem. Nie kupiłem Crosso bo po co wydawaćtyle kasy na sakwy, które znając życie zamienię za sezon czy dwa na kufry...:oldman:
Kupiłem sakwy boczne Moto Detail (łącznie ok 30l), wór transportowy (50l) - jako wałek centralny i jeszcze kupuję tankbag Metro (pojemność chyba od 5l do 30l). Łącznie 110l - chyba nigdy tego nie wykorzystam...:haha2:
Koszt całkowity: 240pln... Może to nie jest jakiś super sprzęt ale na początek na szosę wystarczy w zupełności:Thumbs_Up:

Kazdy orze jak moze!

Ja kiedys mialem takie torby z WP... do pierwszego deszczu. Pozniej torby z Poczty i tez zadowolony bylem. Do pierwszego pozadnego deszczu... Pozniej Motodetail, ktore przy pierwszym pakowaniu rozpadly sie na 2 czesci - prawdpopdobnie nie byly przeznaczone na pakowanie tylko na sprzedawanie ich!

PS. Ja jestem przykladem, ze mozna 3 sezony z sakwami Crosso jezdzic i nie zmieniac na kufry.
:spac:
Kazdy orze jak moze!

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:51.