![]() |
podos a duża jest różnica?? Bo może by się dało nasadzić na końcówkę kawałek innej rury z właściwą średnicą zewnętrzną i pospawać.
Jaką średnicę ma oryginał, a jaką motad?? - wie ktoś |
przynajmniej w RD04 różnica była o picikłak. za mało na uszczelkę jak Bóg przykazał, za dużo żeby było szczelne. ścisnąłem to dwiema opaskami i coś tam do końca delikatnie fukało. nie jakoś bardzo ale było słychać takie cykanie.
ew wyjściem może być faktycznie wstawienie zwiniętego paska z blachy 1,5mm i potraktowanie całości jakimś uszczelniaczem do wydechów. ech... zanim się okazało, że od azbestu to tylko rak, to możnaby było pomyśleć o sznurku azbeścianym. a tera to ja nie wiem. matjas |
Cytat:
może być i rura wydechowa pewnie jak nie będzie innego wyjścia. poczekajmy jeszcze chwilę. niech się panowie w warsztacie określą z ceną. w zasadzie wcale nie jest wykluczone, że sam w Polsce będę szukał dla siebie rozwiązania. matjas |
Można dać alu z puszki po piwie albo normalną pastę do uszczelniania wydechów.
|
tamdaraaaaaaaaaam !
SOM ONY U MNIE!!! k...wa ale złomu :dizzy: matjas |
hmm kiedy wrocławiaki odbierają?:) ja do Rd07a będę rzeźbę robić można coś pokombinować razem:Thumbs_Up:
|
Zajebiście, bedzie cza składanie krowy przyspieszyć co by posłuchać jak gada... pisze sie na zbiorówke w kwesti dorabiania ruły do 7emki.
|
:drif::drif::drif:
|
Mamy pytanie do jaśnie zgromadzonych. Jaką średnicę wewnętrzną na WLOT do tego tłumika?
Mam tłumik z wlotem 52mm, jakby były robione link pipes do 04 to bym był zainterere. |
Ja będę rzeźbił do RD04, ale nie wiem jeszcze co kto i jak - więcej jak przyjdzie tłumik, znajdę czas i zabiorę cały majdan do koleżków od motania, to dam znać. (akurat mam zdjęte kolektory i wszystko bo zakładałem gmole :D)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:29. |