Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Maszyna dla babeczek (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1956)

MaGa 20.07.2010 09:56

Dzięki :), czyli da się płaską stopa stanąć? Poszukuję jakiejś opcji na pierwszy motor i Transalp najbardziej mi się podoba - w klasyfikacji co prawda wygrywa Africa ale na razie jej się boje - jeszcze poczekam :).

Franz 20.07.2010 10:05

Rafal SHOC ma Trampka do sprzedania , którego kupił u mnie
Kontakt na priv
Dobry tampek w dobrej cenie
W tej chwili wyposażony we wszelakie dodatki , które można rozbroić
Rafał doszedł do wniosku ,że jednak Afryka ...

Może być jutro u Ciebie po drodze ( z Krakowa)Kupić nie kupić zobaczyć możesz
.

MaRP 20.07.2010 17:58

Cytat:

Napisał MaGa (Post 124331)
Dzięki :), czyli da się płaską stopa stanąć? Poszukuję jakiejś opcji na pierwszy motor i Transalp najbardziej mi się podoba - w klasyfikacji co prawda wygrywa Africa ale na razie jej się boje - jeszcze poczekam :).

Jak dużo opuścisz na lagach oraz "rozkręcisz" sprężynę w amortyzatorze, istnieje takie prawdopodobieństwo. Kości na amorku dają dużo, ale wtedy trampek może przypominać "przegubowca" (vide KLE Paulika, która ma zainstalowane kości na amortyzatorze). Tak jak napisał Franz, obniżone siedzeie, 2 cm z przodu niżej i amor odpuszczony do połowy powinny znacząco pomóc.

MaGa 21.07.2010 20:33

:)dziękuję Panom za fachowe uwagi. A gdzie się robi takie cuda - czy znacie jakieś "dobre" adresy we Wrocławiu?:) bo sama to się raczej nie podejmę;)

MaRP 22.07.2010 09:43

Cytat:

Napisał MaGa (Post 124563)
:)dziękuję Panom za fachowe uwagi. A gdzie się robi takie cuda - czy znacie jakieś "dobre" adresy we Wrocławiu?:) bo sama to się raczej nie podejmę;)

Siedzenie na Śląsku (Mariomoto) lub we wrocku, też jest tapicer.
Lagi we własnym zakresie, czyli ktoś z Zone Breslau pomoże, dotyczy to także amorka. Kości trzeba zamawiać. Odezwij się do Paulika na
http://www.transalpclub.pl/forum/ , lub podeślę Ci na PRIV-a jej nr.

Pozdrawiam, MaRP.

P.S. Trampka już masz?

MaGa 22.07.2010 18:46

Nie, ale pracuję nad tym usilnie :)!!! Dziękuję MaRP za rady, jak coś zgłoszę się po ten numer telefonu !!!:)

Brunetka 22.07.2010 22:53

to teraz czas abym ja coś napisała :)

więc tak :)
My mamy Africzkę, jeźdzę nią troszkę :) i również staję na niej jak baletnica, ale jakoś daję radę, super mi się nią jeździ w błocie i po dziurach :dizzy:
po trasie również, ale moje marzenie to Transalp, ostanio dał mi troszkę pojeździć Naczelny Filozof, i mi się spodobało, jest niższa, no i ciut lżejsza, choć już wagą nie jest dla mnie straszna :) Bo udaje mi się naszą afryczkę podnościć :lol8:

Również miałam możliwość pojeździć sobie na :
Afryka - SUPER SPRAWA, tylko gdyby Diverek ją obniżył troszkę :bow::D
crosie , ale siedzenie strasznie twarde.... :)
Yamaha 125 jak dla mnie zamała - tzw komarek :D 90-100 km/h i nic więcej :)
Jakiś czoper - również porażka, przecież tym nie da się jeździć :) wyłącznie po drogach :vis: więc co to za przyjemnośc, jak nie można się wybrudzić w błocie :D

W niedługim czasie może uda mi się pojeździć MZK-tą - prawdopodobnie Trophy ??? Ojciec chowa ją w "szafie" :D więc trzeba będzie ją odkurzyć :)

Brunetka 25.07.2010 22:57

I tak Diverek zrobił mi przecudowny prezent , i stałam się posiadaczką Transalpa :D
Super mi się nim jeździ !!! Przede wszystkim jest niższy od Afri, i czuję się "bezpieczniej" przy stawaniu, teraz to luz psychiczny :)

I już wiem że nie chce zamienić Tramka na inny motor :)
Dziś nawet udało mi się nim pojechać 130 km/h , ma pociągnięcie, nawet nie wiadomo kiedy i jest 100 na liczniku.

Diverek chyba poczuł ulgę, że będzie mógł mieć Afri na wyłączność i nikt mu nie będzie jej zabierał :haha2:
Lub przerażała go myśl że trzeba będzie obiżyć Afri :D więc chyba wolał kupić 2 motor .

A tak poważnie, super jest sobie pojeździć razem, mieć wspólne pasje :lc8::lobby:

MaRP 26.07.2010 08:16

Tampki, odpowiednio traktowane i serwisowane, praktycznie są bezawaryjne (afri daleko do trampka ;) ).

Miłego jeżdżenia :)

Fufkin 18.08.2010 00:24

Witam
A co Wszyscy by powiedzieli o Varadero 125 na taki pierwszy pierwszy moto dla mojej żony wzrostu jakieś 165.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:44.