![]() |
Cytat:
|
no bym zapier...lał hehe jakbym był afri to na 100 % bym po wsi latał haha
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bliźniaki? ;)
|
|
Mirek filmik nie funguje ;)
|
Z linka też nie działa? Qva, nie wiem jak się wstawia filmiki z yt żeby był w "telewizorku"...
|
Cytat:
|
Działa z linka, a telewizorek to wciskasz "tube" i wklejasz to, co w linku z filmu jest za znakiem =, czyli w Twoim przypadku to: 873c-W76TmI
|
Mi działa z telewizorka :-P
wytapatalkowano |
to ja już sam nie wiem, czy widac czy nie widać - ja nie widzę a Asia widzi...Asiula - co oni w tym szpitalu Ci dali na kolano, że "widzisz telewizorek" skoro ja sam widze tam tylko błą? hihi
Pany - thnx za pomoc, Ypsi - dzięki za instruktaż :) |
Czy wiecie moze gdzie mozna kupic blotnik na przod ktory pasowalby do XCH?Chodzi o blotnik dolny,taki jak w zwyklych turystycznych enduro-Gdzies kiedys byl o tym watek i mozna bylo kupic standardowy i go dopasowac
|
Pany - dwie sprawy:
1) ile palą wasze X (średnio)? Bo mój chyba za dużo...zobaczymy, jak podmienię sonde...a może wtrysk czymś przeczyścić? 2) czy ma ktoś pożyczyć regler od 15.05 do 15.06? Pokrywam oczywiście koszty przesyłek i ewentualnej straty:Thumbs_Up: |
1. Mój pali średnio 7,5 l/100
2. Nie musisz brać ponieważ ten element jest wieczny w Xie. Swoją drogą w 650 i 800 GS są takie same. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Dzięki Czarek :)
No to teraz sam nie wiem - mój pali średnio 5,4 l/100 km (mieszane off/on) ale czytam o 3 l/100 km... |
Mi w Maroku z rogalem i moimi 110kg palil 3.5 do 4.2L.
|
Rafał żeby tak palił to albo gazu nie dotykasz , albo z górki jest cały czas ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
no to qrva zagwozdka - czemu taki rozrzut? Zakładam, że różnice mogą wynikać z wagi i stylu jazdy ale przy wtrysku nie powinno to być aż tak widoczne...
Mam czysty (wyprany i naoliwiony) gąbkowy filtr powietrza Touratech'a, wyregulowane zawory, nowy aku, nowe świece irydowe, ważę 106 + ciuchy moto (pewnie koło 10 kg), latam 50/50 on/off ale nie odkręcam nigdy do odcinki - nawet nie kręciłem do obrotów powyżej 6k/min... Zamówiłem lambdę - podmienię...wtrysk? Jak coś to pchać się w czyszczenie specyfikami dolewanymi do paliwa? Co jeszcze sprawdzić? Moto chodzi dobrze, pali ładnie, nie gaśnie, obroty nie falują, świece ładnie wypalone, oleum nie bierze... Powiedzcie gdzie szukać bo za miesiąc jadę a różnica 2l/100 km to dla mnie gra warta świeczki! |
Mirek, wyluzuj. To nie jest aż tak ważne. Paliwa raczej ci nie braknie. Jak moto gotowe to ruszaj. My lecim 12.05 wiec możemy siły na starcie połączyć jak zaczynasz od UKR.
|
Qrcze - ja startuje 14-go...pierwszy nocleg chyba w Bieszczadach zrobię ;) Szkoda...pewnie już będziecie na wschodzie UA...a chętnie bym z Tobą poleciał ;)
Co do paliwa - no niby tak ale jakoś tak komfort psychiczny mi potrzebny, bo dotychczas jeździłem cysternami i o paliwo się nie martwiłem a teraz 200km i szukanie stacji...no albo zrobię coś z tym spalaniem albo rotopaxa zabierać mi przyjdzie... na kompie nie mam błędów... |
TAkie spalanie mam przy przelotach 90-110/120.NApewno spali wiecej jezdzac wlasciwie :D.Ale nigdy nie bral mi wiecej niz 4.5.Wlasnie czeka na zlozenie w calosc i serwis 20tys.km ;)
|
Cytat:
Na trasie około 100 km/h to 4.5 Crf 250 L na wtrysku kumplowi spala 3.5 ale to 250 tka ! Mnie xr 400 5-6 l/100 Myku nie ma popsutego motocykla. Jego challenge nie widział w Maroku piachu i kamieni ino asfalt 50 km mozna jechać pół dnia . |
Czyli dobrze? Franz - wlewasz spokój w moją głowę hehe
Zresztą Czarek - Ty również ;) Myku - masz popsuty motór - za mało Ci pali :P |
Fak,ze ze mna cos nie halo to wiedzialem.A teraz i moto kaput...:D
|
Ostatnie testy przed wyprawą - nowe gadżety w ruchu:D I powiem tak - deflektor robi robotę (jak mawia Emek):Thumbs_Up:
http://i.imgur.com/DIkkwu9.jpg http://i.imgur.com/wzGLDAh.jpg http://i.imgur.com/AINymcT.jpg |
Mirek my to gorzej jak baby się zmawiamy. To już chyba trzeci raz jak lecimy w przeciwnych kierunkach. Jeden wyjeżdża a drugi wraca :dizzy:.
Powodzenia na wyprawie i szerokości. Trzymaj gaz i koncentracja :Thumbs_Up:. |
Emek - no jakby nie było, to wpadamy na siebie w szczerym zadupiu a w domach nie możemy:haha2:
Tobie również przygody i szczęśliwego powrotu - no i pozdrów Iranki:D P.S. jak coś to po opone w każdej chwili wpadaj :Thumbs_Up: |
Raczej odpuszczę oponę ale dzięki za propozycję. Gdybym się zdecydował to dam znać wcześniej.
|
Ile ŁON tera waży ?
|
Kristof - waży tyle, że sam go na rękach opuszczam na ziemię i podnoszę a więc akceptowalnie. To jest wyprawówka a nie liść - jako wyprawówka waży mniej niż np. DR (tak myślę ;0)
|
tak z 10 kg bym z niego sciągnął i byłaby fajna wyprawówka :D
Jedna konkretna gleba na kamolach i te dodatkowe plastyki będą ino furczały |
Pany - ale że niby co? Wydech ma akcesoryjny (- 2 kg), dołożone stelaże i bagażnik (+ myślę 7 kg) a więc w sumie może zalany około 158 kg - no co z niego zdejmować bo więcej nic nie ma dołożonego? Chyba lekko przesadzacie :P
|
a toto i te stelaże . Na bagażnik płyta alu.
Wiem ,ze fajnie wygląda Spoko zapakujesz wszystko w worek 50 L i tankbag http://i.imgur.com/DIkkwu9.jpg |
Masz na myśli tankbag? Bo przód waży właściwie tyle co oryginał...no może ciut więcej.
Co do bagażnika - subframe jest seryjny a więc słaby...dlatego mam stelaże, które jednocześnie wzmacniają ramę ;) |
Po ki diabeł Ci zajebisty suframe. Będziesz skakał z pasażerem czy z bagażem.
XR 400 tyż ma ponoć słaby ,ale wytrzyma dwa razy więcej niż na niego wkładam. Jeśli są jakiekolwiek zdarzenia pęknięcia subframe to napewno nie od worka 50 L a podróży z pasażerem + kufry alu + zapasy konserw na miesiąc |
hmm, może i masz rację.
Z drugiej strony jak się całe "dorosłe" życie jeździło klocami 200+ to teraz naprawdę jak na rowerku :) Franz - cenię Twoje rady, przetestuję swoje "pomysły" i w razie czego wrócę z podkulonym ogonem :) |
Ja się nie chcę czepiać ino z ciekawości pytam. Także bierz wagę łazienkową i postawiaj pod koła, nie mydlij łoczu ! :cool:
Może być pół baku wahy. |
No jasne. Kiedyś też jeżdziłem z kuframi i przykręcałem wszelkie
" udogodnienia " z dziesięć lat temu zacząłem w odwrotną stronę. Co wypieprzyć i czasem zajmuje mi dużo czasu myślenie co, jak już nie ma co odciąć i odkręcić :) |
Trza robić tytanowe elementa na zamówienie. A ile twoje XRy ważo Franz?
Może być z niskim ciśnieniem w kołach. :P |
nie ważyłem
400 waży więcej ze 6 kg bo dołożyłem rozrusznik czyli ma ze 122kg na sucho 650 mniej ze 7 kg do 10 kg u urwałem sporo na zbiorniku, wydechu, pojemniku na aku, aku , bajzlu SLS , i innymi pierdołami Dołożyłem płyte i bagażnik Alu. Płyta i bagażnik to 2 Kg 650- tka powinna się zmiescić w 140 - 145 na sucho |
Kristof - ja nie odbieram Twoich postów jako "czepianie" :) Odpowiadam jak tylko umiem najlepiej ;)
Wagę powiadasz...a po co mi to? ;) |
Nie ważysz siebie co rano ? I motora ??
|
tia - zanim kły umyję to zwsze od wagi zaczynam dzień.
|
waga to podstawa, mnie od wczoraj udalo sie zrzucic 1.5kg, bylo 94.5kg zamiast 96 kg no mi bylem najcięższy w kategorii ciężkiej a nie najlżejszy w super- ciężkiej, waga Panie ważna jest!!
A z tymi owiewkami to moze sie tak zdarzyc, u mnie 3 mydelniczki leza bo tyle zamowilem i sie... rozmyslilem po ukrainskich offach po tym jak mi sie xch przetoczylo przez kiere i polamalem mocowanie, niezniszczalnego "double take"lusterka Nie zmienia to faktu ze xch sliczny jest :) |
Nie zmienia to faktu, że przez noc to wody ubywa hyhy
|
Cytat:
BTW, popraw sobie klamkę sprzęgła przed wyjazdem bo upitolisz ;) a szkoda tych Titaxów bo fajne są. |
Dla mnie granicą wagową jazdy jednogarem w terenie jest 185kg bo tyle waży taniuchny Freewind i Dominator. Powyżej to już dwa gary powinny być, tylko coś ich nie ma, chyba że garażowo robione.
|
Emek...no chyba jednak nie bardzo :) zresztą dla mnie waży tyle ile trzeba i nie wiem czy jest sens pitolenia nad tym, czy moto waży 160 czy 170 kg, tzn. dla mnie nie bardzo :) zamiast walczyć o każdy kg trzeba na siłę mięśni postawić i siebie wzmacniać a nie tylko moto kastrować ;) może zalany w dodatkowy zbiornik waży więcej ale nie znam motocykla, który w takiej sytuacji zachowa się inaczej hihi
Jeszcze raz podkreślam - to wyprawówkę zrobiłem a nie liścia. Inne przeznaczenie, inną waga. Emek - pokaż DR przygotowaną do wyprawy (zalana w 15 litry) która będzie miała wagę mniejszą niż X - stawiam wtedy flache (dr ma być "wsiadac i jechać na Pamir") :P |
Mirku zapraszam do mojego garażu zatem. Mam aktualnie 20L bańkę założoną i w porównaniu do twojego Xa subiektywnie DR zdaje się lżejszy. Może niższa kanapa też trochę daje. Wpadniesz pykniesz w las i sam się przekonasz, bo faktycznie nie ma co pitolić o kilogramach. Ja tam się zakochałem w DRce. Ma wszystko czego mi trzeba oprócz zawiasu, który jest słaby ale nie tragiczny. Zrobiłem na nim ponad 300 km offem i ani razu nic nie dobiło :D.
Dla mnie to idealny wyprawowy singiel. Michał, jak się przejechał a jeździ małą Tereską to już zaczął kombinować nad zmianą tej kozy na DR :D. Ogólnie ma urok to moto. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:52. |