![]() |
thunderbird 900 na pustym wydechu gada bardzo fajnie, szczególnie jak z wolnych się zbiera. Tiger 900 na sportowym akcesoryjnym trochę jak ścigacz ale nawet przyjemny.
|
Miałem okazję się karnąć GSem i powiem, że bardzo fajnie się tym lata, rekcja silnika na gaz, oddawanie mocy w całym zakresie obrotów to wzór do naśladowania. Spece od Triumpha też dobrze wiedzą jak skonstruować i zestroić dobrze, ciekawe jak z wyważeniem z możliwościami jezdnymi będzie porównując z GSem. No i nie do końca wiadomo jak z niezawodnością bedzie bo o GSie to kilka nieprzychylnych opinii słyszałem.
|
Co do gs800 to z tym oddawaniem mocy i reakcją na gaz..ja też się ostatnio przejechałem kawałek i......jeden duży minus - ktoś już o tym pisał, że gaz odkręcam lekko i absolutnie NIC się nie dzieje, a potem nagle wyrywa..natomiast przy AT to jak na rowerze się czułem i w ogóle jakoś lekko. 20 lat różnicy w technologii i nieco inne podejście do jazdy widać od razu. Ciekawe czy ten Triumph też będzie taki. Ale wygląda na to że może być lepszy. Na razie dużo plusów i jeden minus - silnik R3 zamiast V.
|
Co Wy tak się uczepiliście tych V-ałek? Niektórzy niemal jak mohery uważają, że tylko V-ka a wszystko inne jest be:). Jednemu dźwięk nie pasuje drugiemu że moment obroty pojawia się 500 obrotów wyżej i nie ważne, że jest za to dwa razy większy.
A tak w ogóle to maruderom powiem: dobrego singla pod dupa nie mieliście :p |
Mialem starego Tigera, jeszcze na gaznikach i powiem Wam ze te trzy cylindry to fajna sprawa, ladnie sie zbieral od dolu a dzwiek oprocz wolnych obrotow byl bardzo fajny, rzeczywiscie troche jak scigacz
|
Poczekajcie na moja rozgoraczkowana wizje Czelendzera:drif:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrufka. |
Ja tam doczekać się nie mogę aż się tym cackiem przewiozę bo mi się cholernie podoba. Jeśli będzie choć w połowie tak fajny jak Tiger 1050 (jeden z najfajniejszych sprzętów jakimi do tej pory latałem) a w terenie nie będzie gorszy od GS 800 to zacznę zbierać nań drobne do świnki skarbonki.
|
Nowy Tygrys z kołem 21 cali ma kosztować 8900 eurasów , wersja szosowa z 19-stką o tysiaka więcej , jest to alternatywa dla tych którzy nie lubią bmw , bo różnicy w cenie nie widać , skoro gołą osiemsetkę można kupić obecnie z dychę. Żeby coś obiektywnego o różnicy pomiędzy nimi więcej napisać trzeba usiąść i pojeździć . Osobiście nie podobają mi sie nowoczesne kształty , ale prawda jest taka że jest nad wyraz podobny do gs-a .
Prawdziwy motocykl enduro jest tylko jeden i nie koniecznie musi być pomarańczowy :). |
ktm trzyma klasę.... każdy :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:35. |