Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Czarnuchy na białym, czyli do narciarzy, dla narciarzy (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34257)

wojtekk 04.10.2020 22:39

Jakbyś potrzebował sprzętu to mam super dostawcę w waw. Wychodzi porównywalnie co wypozyczenie , a masz po serwisie sprzęt (czego w wyoYczeniu nie ma )

Robur82 04.10.2020 22:42

Tylicz ski jest zmuldowany ze względu na nachylenie, a master nawet bez ratrakowania będzie się trzymał. Lepszej górki nie do nauki nie znam.
Wiem, że jeszcze któraś z górek w Wiśle, tez jest łagodna, ale nie pamiętam która. W Wiśle jest klika ośrodków więc można zwiększać stopień trudnośći. wisła tak jak rejon krynica ma poważną zaletę- ceny!!!!!!!.Co do szkółek są wszędzie, tylko trzeba wybrać ośrodek najodpowiedniejszy dla siebie. po tyliczy chyba 2 lata temu pojechaliśmy do Szklarskiej i cała ekipa jeździła na loli, tylko tam sporadycznie mają śnieg

luk2asz 04.10.2020 22:55

Cytat:

Napisał ArtiZet (Post 700107)

P.S. nie podejmuje sie nauki swoich maluchów ze względów "emocjonalnych" a ich mama niestety nie jezdzi i nie ma ochoty probowac.

Baaardzo rozsądnie.

Jak nie masz problemów z wydatkiem finansowym, to polecam Stubai ( skoro nie zaklepałeś jeszcze nic). Polskojęzyczne przedszkola, szkółki. Dzieci jeżdżą od 9.30 -12 i od 13-15. Ty masz spokój i frajdę z jazdy. Dzieci, nawet na początek szybko chwytają. Tam naprawdę są specjaliści.

ArtiZet 05.10.2020 23:15

Cytat:

Napisał luk2asz (Post 700111)
polecam Stubai

Patrze na to i wyglada ciekawie :)
Ceny kursów dla dzieci wychodza w podobnej cenie co w PL zważywszy, ze karnety i sprzet sa w cenie.
A gdzie szukac noclegów najlepiej ?? Ceny hoteli jak patrzę to są zaporowe dla rodziny 2+2.
Dobrze zeby nocleg był co najmniej ze śniadaniem- nie wiem czy tam sa praktykowane pakiety takie jak w PL ze wchodzi w to nocleg+ śniadanie i obiadokolacja (nie ukrywam, że żona sobie cos takiego wymarzyla;) i najlepiej żeby byla jeszcze w obiekcie salka zabaw że o basenie nie wspomnę ;)

luk2asz 05.10.2020 23:29

Ja na weekendy jeżdżę nawet w formule śniadanie, lunch, obiadokolacja. Lunch to abstrakcja bo i tak jem na stokach.
Ostatnio miałem hotel z VIP busem 😀, dużo lepsza opcja niż skibus i w cenie. Kwestia kasy. Byłem kilka razy w apartamentach i się gotowało coś samemu. Byłem w hotelu że śniadaniem, wieczorem na pizze itp.
Wadą doliny Stubai jest to, że zawsze musisz dymać te naście km do lodowca.
Ale z dzieckiem uważam że i tak najlepiej w Austrii. Karnet dla dzieci za free, trasy dla dzieci dobre, szkółki też. Dorosły się wyszaleje choć to nie Francja. Np. Obok Hintertux już droższy i dzieci nie mają takich ulg.

Noclegi najlepiej na stronie doliny. Jest duża baza. Neustift, Fulmpes.

Jak chcesz wbrew żonie jakiś apartament bez cudow, to mogę odgrzebać namiary.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

wojtekk 06.10.2020 06:11

Fulpmes masz plus , że tuż do schlick2000. Dla dziecka super góra a i dorosły się może wybawić. Tańszy skipas.

luk2asz 06.10.2020 09:33

Cytat:

Napisał wojtekk (Post 700300)
Fulpmes masz plus , że tuż do schlick2000. Dla dziecka super góra a i dorosły się może wybawić. Tańszy skipas.

Fulmpes bym traktował jako alternatywa przy gorszej pogodzie na lodowcu ale to moja subiektywna opinia. Szkoda jechać tyle km tylko na Fulmpes. Takich górek jest wiele i bliżej. Stubai z dzieckiem ma zaletę skipassów i terenu do nauki, a dla dorosłego w tym czasie nawet dobrych stoków.

Emek 06.10.2020 09:46

Sorki ale nie łapę tych zalet skipassów. Co one są za free czy jak bo jak wchodzę na stronkę to stoi jak wół 219 ojro za 5 dni na tej patelni w Stubai w terminie grudniowym.
Osobiście wolę niższe partie z lasem a nie otwarte tereny na lodowcach ale jak coś jest za free to może warto się pokusić.

luk2asz 06.10.2020 10:21

Cytat:

Napisał Emek (Post 700329)
Sorki ale nie łapę tych zalet skipassów. Co one są za free czy jak bo jak wchodzę na stronkę to stoi jak wół 219 ojro za 5 dni na tej patelni w Stubai w terminie grudniowym.

Osobiście wolę niższe partie z lasem a nie otwarte tereny na lodowcach ale jak coś jest za free to może warto się pokusić.

Za free jest dla dzieci chyba do 10 albo 12 roku życia pod warunkiem zakupu normalnego skipass przez opiekuna.

Tak więc Emek jak dla ciebie to niestety nawet jak ze mną pojedziesz to się nie należy :-)

Co do terenów, to każdy lubi oczywiście po swojemu, tu staramy się dobrać coś do nauki i do pojeżdżenia dla dorosłego w tym czasie.

Emek 06.10.2020 10:25

Dzieci mam za stare. Podziękował za info.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:41.