Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

matjas 25.09.2021 20:58

Poszerzenie stopki masz po hooooyu fest :) i bio :)

Graty. Niech budzi uśmiech.

Novy 25.09.2021 21:10

Sysiek300 - to jeszcze zmień w profilu, że już masz moto, bo (tfu, tfu) jeszcze zacznie się psuć ;) :D

dzinks 26.09.2021 11:10

Nie orientuje się w tym więc pytam.

W crf300l chce wyżej kierownicę dla swoich 190cm wzrostu. Można podwyższenie dać na 5cm wyżej jak już było sprawdzone i potwierdzone powyżej. A co daje zmiana kierownicy na Renthall i podwyższenia np 20mm, aby zmieścić się w kablach.

Czym te kierownice się różnią oprócz grubości? Pewnie jakimś wygięciem, ale które jest dobre i dlaczego?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

rrolek 26.09.2021 13:50

Najogólniej to do jazdy na stojąco najlepsza prosta kierownica (manetki prawie w jednej osi) Tu ważne w ustawieniu jest żeby jest żeby osie manetek był poziomo. Taki układ moim zdaniem najmniej obciąża nadgarstki.
Do jazdy na pupie nieco wygodniejsza kierownica z manetkami nieco odgiętymi do tyłu.
To takie moje opinie. Ale pewnie wielu ma inne preferencje.

Pozdr rr

Danny 26.09.2021 22:20

3 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał warzyfko (Post 749520)
Wiem że będzie może trochę bujać [...] Docelowo na pewno zrzucę to niżej [...]

No dobra, na szczęście najbliższy tor motocrossowy mam niespełna kilometr od domu. Daleko jechać nie musiałem żeby sobie uświadomić jak bardzo debilnym pomysłem była ta wieżyczka. Na ogonie Afry może by i przeszło natomiast przy tym rozkładzie mas fizyka jest bezlitosna. Test był rzetelny, adekwatnie do stanu toru o tej porze roku i po takiej ilości opadów jak ostatnio. Wieżyczka rozmontowana po dwóch okrążeniach, na ogonie zostawiłem tylko rotopaxa i w takiej konfiguracji zrobiłem dzisiaj jakieś 250km po miętkim. Jest spoko i tak na chwilę zostaje.

JarekO 28.09.2021 08:54

Ktoś z okolic Pacanowa dosiada 300L? Mailuje z Losterem co by dorobił szybę na wzór tej Bajaworx. Potrzebny mu motocykl na pomiary i zrobi. O wysyłkę samego plastiku od reflektora też już zapytałem i czekam na odpowiedź.

dzinks 28.09.2021 12:25

Cytat:

Napisał JarekO (Post 749990)
Ktoś z okolic Pacanowa dosiada 300L? Mailuje z Losterem co by dorobił szybę na wzór tej Bajaworx. Potrzebny mu motocykl na pomiary i zrobi. O wysyłkę samego plastiku od reflektora też już zapytałem i czekam na odpowiedź.

Daj znać jak się uda coś stworzyć. Niestety mieszkam zbyt daleko

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Faland86 28.09.2021 18:32

Cytat:

Napisał Dandi (Post 749624)
Ja papiery do rejestracji już dostałem, włącznie z fakturą. Wizytę w wydziale komunikacji mam umówioną na poniedziałek rano, Onufry ogarnie polisę OC/AC i po południu mogę śmigać po moto do salonu. Płatność zrobię jutro, żeby przy odbiorze kasę mieli na koncie.

Dandi, masz juz? Jakies przechwalki? 😁

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Novy 28.09.2021 20:07

Wymiana doświadczeń nt. kasku została przeniesiona TUTAJ

Dandi 28.09.2021 20:39

Faland mam ;) Jutro wrzucę fotkę i opiszę wrażenia.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:41.