![]() |
Cytat:
czekasz jakieś 5 min ze by lekko zgęstniał wkładasz ekran dokręcasz śrubkami nie pamiętam dokładnie jak to było w środku ale chyba jest dokręcany ;) potem zostaje przełącznik który znajduje się na górze uszczelniasz go od spodu znaczy plastik który go przesuwa ja podklejam cienki kondonik marki durex ;) bez karbowania ;) obklejasz go klejem i kondonem od spodu na około i możesz skręcać już całość następnie jeden z elementów obudowy w miejscu stykania się z drugą częścią smarujesz cienka nitka silikonu czekasz jak z ekranem łączysz oba elementy i skręcasz śrubkami nadmiar wypływającego silikonu ścierasz ściereczką, a te smarki co się nadal kleją usuwasz jak silikon dobrze zaschnie, rolujesz jak babole palcem i obudowa jest czysta i nawet nie widać ze jest uszczelniana. pozostaje kwestia karty jeśli masz już np 8G to możesz ja zasmarować ładnie sylikonem i ładnie płaskim przedmiotem wyrównać ;) bo większa już raczej nie będzie Tobie potrzebna :p mio moov 200 jest zasilane mini USb od spodu tego nie trzeba uszczelniać bo jest od spodu ;) można dorobić mały kwadratowy kołnierz z plastiku mi się nie chciało ochroni gniazdo przed zachlapaniem, poprzedniego palma mio 169 tak uszczelniłem i było ok chodź nie było to tak bajecznie proste jak w mio moov 200 . mio 200 kupiłem go właśnie ze względu na taką a nie inna budowę jeśli wozisz to przy szybie nie ma opcji ze coś się stanie w czasie deszczu tez już testowałem chyba ze wywalisz się w rzece czy innym ustrojstwie testowałem go w deszczu i na Ttr-ce przeszedł próbę wodna i wibracyjną ;) |
Dzięki Chinol za info dotyczące GPS-a i mapy, o to mi właśnie chodziło :Thumbs_Up:
Pozdrawiam |
wiec, reasumując ;) kupujemy mio 200 za 299zł. tubke silikonu za 5zł.
uśmiechamy sie do Neo i mamy tak porządnie wykonany markowy GPS niemalże 100% wodoszczelny. dokupujemy karte za 40~80zł SD i wbudowany 40MHz procek pozwoli nam po uśmiechnięciu sie do Neo cieszyć się wszystkimi dostępnymi nawigacjami na naszym urządząku :) MIO można sobie od razy wykasować bo zastępujemy go Igo 8.3.1. na latanie po krzokach w PL mamy Automape 5.2. Na Europe calą bardzo dobre i ciagle aktualizowane mapy z w/w Igo. i na dokładke interfeks Garmin Mobile XT gdzie możemy wsadzic każdą niemal dowolną mapke od Mołdawi czy Albanii ( 50~300kb) do najnowszej mapy Europy ( 2giga bajtów) :) mysle ze to samo da sie zrobic nawet w tych navi z biedronki :) |
Cytat:
chinol - jak to daje radę w pełnym slońcu, widać coś? rambo - o co chodzi z tym uśmiechaniem się do Neo? Czy w tym wszystkim będą punkty z fotoradarami? jakoś tak ten problem mnie szczególnie zaczął nurtować..... |
Cytat:
mam tez mio 200. i ma antyrefleksyjny LCD, i daje rade idziesz za białym królikiem i oprócz pkt z fotoradami mogą być również pkt z kebabami albo salony fryzjerskie. co tam sobie marysia kce ale tylko na priv bo tu publicznie cii ;) |
co z Was za twardziele??? dżi pi esy sa dla ciepłych :P
|
:beer2:
Mecia - też tak myślę. Dopóki se nie kupię :D. |
Ma ktoś to cudo?
http://www.allegro.pl/item1031219297...r_motor_l.html Jak to w deszczu sobie działa? Wciąga wodę jak gąbka? |
ja mam. Wody nie wciąga, GPS się nie wyłączył w czasie drogi w deszczu (wcześniej wilgotna noc na dworzu) , ale folia mocno paruje, tak że nic nie widać..
|
Niedobrze... Ma ktoś podobny ale dobrze działający patent? W podobnej cenie :).
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:31. |