Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Szynszyll garaż (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38530)

dawid8210 23.03.2025 21:09

Taka ciekawostka: U nas na zakładzie borykamy się z notorycznie padającymi pompkami w pompkach sprzęgła w defenderach. Od założenia mija z tydzień i zaczynają ciec, a płyn zaczyna mieć kolor szarej mazi jak ze zdjęcia powyżej. Na śmietnik polecialo już kilkadziesiąt pompek. Czy tu płyn, czy gumki nikomu z tych decyzyjnych nie chce się dociekać. Taka betonoza.

Jarczoq 23.03.2025 21:22

Może gładź cylindra siłownika jest niedopracowana ? Ja przy regeneracji poleruję powierzchnię (najczęściej aluminiową). Materiał manszet też może być gówniany.
Płyn w układzie wysprzęglania przepracowuje się dużo szybciej niż w hamulcowym ze względu na wysoką temperaturę.

szynszyll 24.03.2025 13:10

1 Załącznik(ów)
paczcie jak Fuczak nisko upad - zdjęcie niemal 'rozwodowe' z forumem po 17 latach. dostane bana na miesiac za sabotaż? :D

ramires 24.03.2025 13:41

1 Załącznik(ów)
Spokojnie, bana nie dostaniesz...

ja się w sobotę harusem upokorzyłem...

Załącznik 141719

:lol8::lol8::lol8:

furman 24.03.2025 14:23

To Moto Guzzi ? Dobre to ? Cholera chyba się starzeje bo zaczynają mi się podobać motocykle w klasycznym stylu właśnie Moto Guzzi i Triumpha ( niekoniecznie starocie, mogą być kilkuletnie, ale w klasycznym stylu).

Dubel 24.03.2025 14:35

Cytat:

Napisał furman (Post 875228)
To Moto Guzzi ? Dobre to ? Cholera chyba się starzeje bo zaczynają mi się podobać motocykle w klasycznym stylu właśnie Moto Guzzi i Triumpha ( niekoniecznie starocie, mogą być kilkuletnie, ale w klasycznym stylu).

Miałem okazję polatać takim Moto Guzzi , ZAJEBISCIE mi podpasowal a stronie dość mocno od takich motocykli

ramires 24.03.2025 14:42

Cytat:

Napisał furman (Post 875228)

Tak, Bellagio, wersja na jakąś tam rocznicę

Mega dobrze mi się tym jeździ chociaż niby cruisery to nie moja bajka. Byłem nim w Białej ostatnio na zlocie...

Fajny sprzęt, kasa poszła na coś innego bo był plan odkupienia tego moto... ale kto wie, właściciel tyle jeździ, że za 5 lat będzie mieć pewnie z 15kkm nalotu (teraz ma 13kkm)...

furman 24.03.2025 14:53

Cytat:

Napisał Dubel (Post 875230)
Miałem okazję polatać takim Moto Guzzi , ZAJEBISCIE mi podpasowal a stronie dość mocno od takich motocykli

Którym modelem ?

szynszyll 24.03.2025 15:12

1 Załącznik(ów)
gutki-glutki trzeba kochac mimo wszystko, Triumpha jestem wielkim fanem - stylu, jazdy i jakosci.
p.s. grzechy bluznierstwa odkupie od jutra pracujac z tym piekielnikiem :D

madafakinges 24.03.2025 15:47

Gdzieś czytałem, że motoguzzi to marka motocykli najczęściej wybierana przez gejów... Sam ostatnio się zastanawiałem nad Griso.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:13.