![]() |
Cytat:
http://moto.allegro.pl/tlumik-wydech...412328777.html pozostaje jeno dogadać się z ceną, bo ta siakoś niewtenczas na mój gust... |
To właśnie od tego gościa kupiłem wydech niedawno...ale cena była zupełnie inna ;)
|
Cytat:
|
Nie ważne ile, ważne że venom fajnie grzmi i moto ciągnie od dołu jak rakieta !!:)
|
Założymy zobaczymy parafrazując przysłowie;)
|
przejechałem z tym tłumikiem, bez db kilera 1000km na raz..jedyne co boli to dupa. Nie jest zbyt głośny. Jeśli komuś przeszkadza zostawia oba dbkilery i jest jeszcze ciszej,
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sprawdzę przy najbliższej sposobności i napiszę. |
karlos gdybyś sobie dorabiał taką rurkę do tłumika to chetnie się do ciebie dołączę. jak znajdziesz gdzie kupić taki kawałek to tez chętnie wezmę - a dogne sobie we własnym zakresie.
pozdrawiam |
Jutro odbieram moto od znajomego spawacza, facet sprawdzony, spytam ile by cenił dorobienie jeszcze jednej sztuki :Thumbs_Up:
|
Panowie kto ma i sprzeada mi dbkillera do venoma. Ten stożek wlotowy koniecznie a końcowy też chętnie.
|
oo... widzę, że działa :D
ten wlot daruj sobie - miałem to w dwóch moto i IMO jest tam bez sensu - lepiej robi ta rurka na wylocie i jest naprawdę skuteczna. m |
nie chodzi mi o głośność a o doprężenie tłumika.
|
Cytat:
tak zupełnie serio - po co chcesz to robić. miałem pustego jak bębęn motada na RD04 i nigdy nie brała oleju ani nie chodziła za ubogo mimo fabrycznych dysz i KNa. m |
czwórka to nie siódemka ;)
|
Cytat:
|
Nie mam jeszcze w rękach tego tłumika, nie montowałem go nie wiem jak na nim chodzi moto, ale z doświadczenia wiem że jak moto ma za luźny tłumik to traci moc na najwyższych obrotach.
Choć powtarzam nie wiem jeszcze jak będzie się zachowywać afra na motadzie, ale podejrzewam że jak panowie z motada włożyli tam DB z jeszcze z tą śmieszną siatką to chodzi o zmniejszenie przepływu spalin. Po drugię nie lubię jak jest za głośno, jeśli bym nie przerabiał afry to najchętniej zostawiłbym ori tłumik, ale on ciężki strasznie i ciężko z ziemi dźwigać:) Po trzecie ori komin będzie psuł mi linie afry rallllly |
Mam ci ja ten wewnętrzny dbk, nie używałem bo po co :dizzy: :)
Muszę tylko poszukać w garażu. |
pusty Venom nie jest za głośny ani dla kierownika ani dla jadących z tyłu.
aczkolwiek de gustibus :P m |
To jest jakiś końcowy db kiler? Chętnie zanabędę
A tak na marginesie, jak założę kufry to jest trochę głośno i trochę łeb boli na długiej trasie. Bez kuferków jest miodzio. |
możesz zanabyć jak komuś zalega.
Motad zrobił dwa: siatkowy 'lejek' na wejściu do tłumika i klasyczny, taki jak w 90% tłumików przelotowych, na wyjściu. Czyli rurka zwężająca światło wylotu z kapslem. Można to tanio dorobić - ważne aby rurka sięgała dobre 20-25cm w głąb tłumika. matjas |
No to oficjalnie zgłaszam chęć zakupu jak komuś zalega. O ten końcowy chodzi
|
Ja może będę dorabiał to Ci mogę machnąć od razu
|
to srjednjo wysmażony ślusarz bez problemu zrobi. weźcie tylko od kogoś fi wew tej rurwy choć tak naprawdę to wątpię aby było to liczone co do mm.
m |
To ja poproszę 1szt. Będe w Polsce 21.10. Byłoby super jak byś się do tego czasu wyrobił, ale jak nie to jakoś to przeżyję.
|
Potwierdzam, to co Matjas prawi, Motad daje daje superowy basowy dźwięk, który nie męczy nawet w długich trasach.
Mam Motada bez żadnych killerów i jest :D |
no móóóóóówię ja tym lejiwodom, co to jeden jeszcze za młody a drugi jeszcze nawet go nie zamoncił i nie wie jak gada ale już... db killery kupować bedo na wyprzódki :D
hehehehe matjas |
matjas Ty byś się lepiej za zorganizowanie jakiegoś zlotu wziął, żeby ludzie mieli na kim psy wieszać a nie mi tu od leiwodów wyzywać;)
swoją drogą jeszcze raz dzięki:beer2: za cynk |
no niech służy - cieszę się, że mogłem pomóc.
Cytat:
|
Cytat:
Po 1250 km jednego dnia łeb peka na Motadzie :vis: Zrobilem juz na nim 60.000 km i od przegrzania schodzi chrom po bokach. Jeden nit lata luzem i siatka ze środka sie wysuwa. Trzeba jednak przyznać ze dzwiek Motada jest calkiem w pizdeczke :drif: Zastanawiam sie nad zmiana na Laser Pro Duro lub Akrapa. |
No i wlaśnie na dłuższe trasy będę zakładał kilerka od tyłu zamiast go całego odkręcać.
Arturo a gdzieś Ty tyle kilometrów gonił? Szkocje znowu objeżdżałeś? |
Cytat:
Cytat:
60kkm niby niedużo ale też przebieg jakiś tam jest - więcej niż ja zrobię w 10 lat na moto i pewnie też tak ktoś przyjął, że ma nie być za drogo a jakościowo na solidną czwórę. natomiast wiem, że ich kolektory wydeszane w charakterze zamienników robią bardzo dobrą robotę. mi sie marzy leon do GSa - szukam dobrej używki :D |
Mój zrobił 50k km na Trampku i 30 na Afryce, oprócz śladów mechanicznych, jakiś rysek i śladów po trampkach dzieciaków :) nie zardzewiał, nie przebarwił się, no wygląda jak używany ale stan bardzo dobry. Mój był z pierwszego zamówienia zbiorczego, może trafiłeś na egzemplarz składany w poniedziałek ;)
|
chrom? przecież one są z nierdzewki....
|
Dzwonilem do Motada
Koncowy db kiler koztuje £8.4 + przesylka. |
no to weź... szkoda se dupę zawracać jakimś ślusarzem.
m |
Jaki wydech według Was ma najładniejszy dźwięk? Jak odpaliłem moją na ori wydechu przy Afrykach na zmienionych kominach to gdyby nie obrotomierz to bym myślał że nie chodzi:-)
|
Cytat:
|
to jest wątek o motad venom :D
czytałeś te poniżej? http://africatwin.com.pl/showthread....ech+d%BCwi%EAk http://africatwin.com.pl/showthread....ech+d%BCwi%EAk http://africatwin.com.pl/showthread....ech+d%BCwi%EAk http://africatwin.com.pl/showthread....ech+d%BCwi%EAk http://africatwin.com.pl/showthread....ech+d%BCwi%EAk http://africatwin.com.pl/showthread....ech+d%BCwi%EAk |
Ok ok chciałem na łatwizne pójść:-) poczytam
|
hehehe :D nie ma mientkiej gry :D
|
zmierzy mi ktoś końcowego db killera?
długość i śrenice wewnętrzną z góry dzięki |
Ja właśnie wczoraj zamontowałem końcowego i dźwięk nie zachwyca. Mi ten dźwięk przypomina stary ciągnik z dziurawym wydechem.
Mogę Ci go zmierzyć ale dopiero wieczorem |
Długość rurki wchodzącej 75mm,jej średnica 35mm wewnętrzna to 32mm ,średnica wylotu z tłumika 49mm.
|
dzięki Dzieju!
Dziś dłużej pojeździlem z venomem i jestem zachwycony! Dzięk z jednym DB jest całkiem cichy na tyle, że chyba odpuszczę końcowego killera, chyba że się będę w dłuższą trasę wybierał. Moto z tył tłumnikiem prezentuje się miodnie, ale co najważniejsze dużo lepiej jeździ. Moc mam już od niskich obrotów, wkręca się znacznie żwawiej i płynnie aż do czerwonego pola, ale co jest ważniejsze wydaje mi się że się lepiej balansuje w terenie w końcu 6kg mniej i to dość wysoko umieszczonych to nie tak mało. POLECAM |
Zmierzyłem ale trochę za późno. No cóż, przećwiczyłem demontaż i demontaż killerka.
|
@madafakinges wywal ten lejek ze środka, mówię Ci wtedy dopiero jest różnica. Jak będzie za głośny to sobie dasz końcowy dbkiller.
|
Rozważę tą sugestie;)
|
Rozważ rozważ, ja latam bez obydwu i po trasce 300-500 km lekko tylko szumi w bani, ale to od wiatru raczej. Motad nie jest jakiś agresor straszny.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:52. |