Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Przednie zawieszenie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=788)

Lepi 03.06.2011 13:43

Cytat:

Napisał wieczny (Post 180901)
Po 55kkm i czterokrotnym wbijaniu tych samych uszczelniaczy na miejsce mogę polecić jedyne słuszne - hondowskie. Mam nowe na półce ale chcę doczekać chwili, w której pociekną. I czekam.

Czekam...

Czekam...

Jak już kupisz sobie kata nie będziesz musiał tyle czekać, chyba,że na kolegów ;)

Rychu72 03.06.2011 13:46

No właśnie odnośnie wbijania to czym najlepiej to uczynić? Widziałem takie stalowe nakładki na ślizg, ale sporo kosztują. :dizzy:
Jakieś sugestie Pany?

majki 03.06.2011 13:54

W UPSach jest o tyle trudniej, że nie podejdziesz rurką kanalizacyjną. :Sarcastic: Ja swoje wciskałem takim plastikowym przyrządem do zdejmowania ciężarków klejonych do felgi (dzięki Hubert ;) ). Potrzebujesz coś co ma nie ostry/nie za twardy koniec, a zarazem jest dość sztywne, żeby wepchnąć uszczelniacz. W sumie poszło dość gładko: a jednej strony trzymasz paluchami a z drugiej wpychasz "czymś" i tak na zmianę aż wejdzie równo. Kupiłem uszczelniacze Ariete (ze smarem) i od ponad 3tkm trzymają sucho (smar pomaga przy montażu i ponoć wydłuża żywotność). ;)

Mój zawias jest od Husaberga, był pod jedną tarczę, ale w WP doły lag są odkręcane i wymienne. Więc nabyłem drugi dół z mocowaniem pod tarcze (od lc4/lc8) i mam dwie tarcze ori. ;) Adam też mi duuużo pomógł przed przeróbką, ma gość łeb.:bow::Thumbs_Up: Ostatnio nawet dał mi się karnąć na swojej LC4 :drif: Aż jej świata padły z wrażenia. :haha2:

Rychu72 03.06.2011 14:07

Mam za płotem warsztat wulkanizacyjny to pożyczę sobie od chłopaków. :)
Zamówiłem uszczelniacze orginalne więc trochę powinny potrzymać. Koszt .... duży. :dizzy:
Z Marzocchi to trochę kosmos z częściami. Wpakowałem się w nie trochę przez przypadek. Gość niedaleko mnie chciał oddać prawie za darmo niemal nowe lagi więc wziełem. Mam na rzeźbę całą zimę i mogę poczekać zanim druga lewa się trafi na jebaju.
Co do WP to z dostępnością jest dużo lepiej.

Thorgal77 09.04.2012 20:48

1 Załącznik(ów)
Ludzie... tu jest pytanie.

Czy te panewki teflonowe jeszcze coś pociągną ?
Na moje oko cienko troche.
Niewiem gdzie w PL je kupic jesli wgole się da- w najgorszym przypadku oddam do renowacji polegającej na naniesieniu nowej powłoki teflonowej.

Pytam was bo oczekuje obiektywizmu i chce w miare szybko złozyć te smieci do kupy bo już kurwicy dostaje.

fota

Daroo 09.04.2012 21:11

Panowie mam pytanie może już gdzies byl taki wątek ale jest mozliwość przerobic przedni uklad hamulcowy na zaciski od Viadra 1000 ??

majki 09.04.2012 21:32

Viadro ma c-abs i z tym są problemy. Takie same 3toczkowe zaciski są w Hondzie Pantheon, ale tam też jest c-abs. :Sarcastic:

Daroo 09.04.2012 21:59

a polecasz jakies zaciski chociaż 2tłoczkowe do afri zeby hamulce były o polowe lepsze. Mialem viadro 1000 i czuje maly........podczas hamowania afri.

majki 09.04.2012 22:11

Tak wogóle to trochę nie ten temat... ;)

Thorgal77 09.04.2012 22:43

Cytat:

Napisał Thorgal77 (Post 232872)
Ludzie... tu jest pytanie.

Czy te panewki teflonowe jeszcze coś pociągną ?
Na moje oko cienko troche.
Niewiem gdzie w PL je kupic jesli wgole się da- w najgorszym przypadku oddam do renowacji polegającej na naniesieniu nowej powłoki teflonowej.

Pytam was bo oczekuje obiektywizmu i chce w miare szybko złozyć te smieci do kupy bo już kurwicy dostaje.

fota

chlopaki dajcie znac odnosnie tej panewki....... a nie jakies Off topy :P
ps - a co nie da sie wsadzic zaciskow od pantheona z tym c-abs - zaslepic jeden wylot i juz ?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:46.