![]() |
Cytat:
|
gdzie? a serio no niestety .... tam motocyklem uniwersalnym został nowy Tiger :D a nowa ST to jest już na prawdę dosc terenowy motocykl wg zachodnich kryteriów.
|
Ino tiger jest jakieś 20kg lżejszy :)
|
Cytat:
|
Być może wychodzą z założenia, że jeśli zrobią motocykl o takiej masie nikomu nie przyjdzie do głowy dzidować nim w terenie jak małą Tereską a tym samym nie będzie pękających wahaczy, urwanych chłodnic itp ...
Kto wie co siedzi w żółtej głowie ... Bierzcie pod uwagę, że piszemy to lekko wykrzywieni przez AT / LC8 gdzie to są dalej dual sporty |
Ktos napisał, że to ma być konkurencja do 12GSA? Taka sama konkurencją była w 39 roku nasza kawaleria na nomen omen niemieckie czołgi. Jak dla mnie to kopia Viadra tyle, że po latach lepiej dopracowana. Ja stawiam przy takiej cenie na Beemwu i tyle. Akurat w tym roku Niemce podniosły moc GSa do wartosci podobnych dla ST. Czyżby mięli cynk przed czym trzeba się będzie bronić??????
Podobno w Hądzie juz jakieś obrazki maja ... ale jak podzwoniłem po importerach motocykli w tym roku z prośbą o materiały prasowe to otrzymałem odpowiedź, że te dotyczące modeli 2010 będą najprawdopodobniej w 2011..... Jeden z panów zasadził mi dobry tekst: -Obecnie na każdym spotkaniu obecny jest pan Kryzys..... |
świat się wali - lepiej chyba wybrać ducati multistrada 1200
http://www.asphaltandrubber.com/wp-c...-dirt-jump.jpg http://www.blogcdn.com/www.autoblog....trada-1200.jpg 150 KM, zawiecha Marzocha i 198kg na sucho - tylko ni pies ni wydra :confused: ps. opona z tyłu chyba z 180:haha2: |
Spokojnie.... ktoś do tej Multistrady zacznie robić 21 cala na przód a wtedy kostki na obręcze i w piachy, błota, kamienie :D
|
Jedno rozwiązanie jest ciekawe. Sposób zaplatania szprych a dokładniej felga. W BMW nawet najmniejsze skrzywienie rantu felgi powoduje dzwonienie szprych.
Z kolei najgorsze rozwiązanie to umiejscowienie chłodnicy. Pierwsza gleba i po niej. Plastyki pewnie też ze serii "pęknę ale nie zegnę się" :) |
przy tej szerokości opon to i 19 TKC na przód podejdzie :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:20. |