Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   SHOEI MULTITEC vs. SCHUBERTH C3 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3452)

matjas 10.06.2014 10:04

Nie miałem okazji jeździc w Neotecu ale mam C3 i moje spostrzeżenia, poparte tymi napotkanymi na przykład na adv.com są takie, że kask jest dobrze wykonany, bdb materiały, JEST cichy, fajna blenda, super, że mżna latac z podniesioną szczęką w gorące dni...
ALE
moja europejska głowa chyba nie nadaje się do końca do tego kasku gdyż po jakimś czasie.. około 300km ze..ście ciśnie mnie w czubek głowy. jest to opinia podzielana przez wielu uzytkowników... może jestem jajogłowy ale dam mu jeszcze jeden sezon szansę. jeśli się nie ułoży niestety z niego zrezygnuję i przesiądę się na starszego/tańszego Multiteca lub po prostu znowu kupię Horneta, który był NAJwygodniejszym kaskiem jaki miałem. Jeszcze wtedy paliłem i w zasadzie musiałem go ściągac tylko na fajkę. Gdyby nie fakt, że trza coś zjeść w ciągu dnia :D to w ogóle bym go nie ściągał :D
MNIEMAM, że Neotec ma podobny kształt wnętrza kasku jak Hornet.
Tak więc nie zawsze wydając fortunę na kask możemy oczekiwać, że będzie on dla nas wygodny.

Dla porównania jednak mam również w domu szczękowego Nolana z górnej półki i ZAMKNIĘTY jest tak głośny jak mój C3 z otwartą szczęką :D hehehe

matjas

Lupus 10.06.2014 10:21

Weź kochanieńki ten swój kask i wpadnij do Pastorka, ón ma duuużo doświadczenia w kaskotwórstfie ;) myslę że można by wybrać nieco masy twórczej i nie będzie cisnął Cię w łeb.

matjas 10.06.2014 10:27

Ja się jego kaskostfórstwa boję: po pierwsze ma on największy na świecie kask mki Uvex wielkości kotła do gotowania słoików a po drugie to byłem u niego kilkakrotnie i w wyniku tych wizyt rzadko rano mieściłem się w kask, który dnia poprzedniego pasował jak ulał.
Tera wozem tam jeżdżę - dla niepoznaki :D

sebol 11.06.2014 21:57

Nolan N104 jest w kilku wersjach .

Action
Storm
Hi Visibility
Voyage
Tech
Classic

Czy różnica jest tylko w malowaniu , czy mają jakieś inne cech różniące je ?

wojtekm72 25.09.2014 19:47

Dziś, prawie po dwóch latach odkurzyłem Schuberta C3. Jade sobie, słoneczko świeci i postanowiłem blendę opuścić na me oczęta. I co. Mgła. Zatrzymuje się pucuje szybę, blendę i co. G... no. :Thumbs_Down: Blenda, dalej jak we mgle.

nadol 25.09.2014 20:19

Kumpel 2 razy reklamował blendę w C3 - robiła się mleczna. Potem zaczął ją czymś przemywać, chyba płynem do zmywania i na dłuższy czas to działa. Jutro przy browarku podpytam czego dokładnie używa.

EmilD 25.09.2014 23:18

Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale u nas nawet sztuki ze sklepu jak długo leżały to tak miały. Czyściliśmy to normalnym środkiem do czyszczenia szybki .

nadol 26.09.2014 08:13

Dupny materiał. W moim Nolanie i O'Nealu nigdy nie miałem podobnego problemu.

wojtekm72 26.09.2014 08:57

No właśnie, dzięki chłopaki za odzew. Mam dwa kaski Airoh z blendą, używane znacznie częściej i tak samo myte i czyszczone i ryski na blendzie nie ma. I co teraz czynić gdzie się zwrócić, bo sprzedać go nie chcę - prezent cholerka. W motoakcesoria blenda 180 zeta. A można ja jakoś wypolerować?

Vertus72 15.01.2015 21:33

Byłem zdecydowany na C trójkę, a teraz znów myślę co zanabyć, dziwią mnie tylko tak skrajnie różne opinie o kasku klasy jakby nie było klasy premium.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:32.