Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   MODEKA - czy warto kupić ? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2545)

Misza 28.05.2010 21:52

Ja też nie wiem po co wypierdalać 4k za ciuchy.... skoro to samo można kupić za 1000 i to goretex. Ale to już my tak mamy w tych kątach... trochę wy-... a już na pewno nie "na-" :) [pozdro islandczyk ;)]

wieczny 28.05.2010 23:24

A jak ja mam ciuchex za 1500 ale po zniżce kupiony za 1000 to lubicie mnie czy nie?

Zapomniałem. Jestem moderatorem. Musicie mnie lubić :D.

Misza 29.05.2010 00:02

Pieprzyć owiewki... :)

hubert.ale.ten.maly 30.05.2010 16:19

eeeee to do niczego nie prowadzi...

jorge 30.05.2010 18:34

Pewnie, że do niczego. Chcesz mieć nowe, motocyklowe, nie stać Ciebie na HG, Rukkę - kupujesz Modekę. Jak nie masz nic do używek i masz cierpliwość - szukasz okazji na e-bayu. Każdy robi to co lubi i nie sadzę aby od razu musiał mieć "najeb..." w głowie. Chmik w krytykowanym Red-zie zrobił Afrykę - i co jest snobem ?? Mam Modekę, mam H-G używkę - i nawet wolę H-G na co dzień, ale Modeki i tak nie będę krytykował. Kiedyś Rambo ładnie napisał, do niektórych decyzji trzeba dorosnąć - np. do zakupu Gore. Amen.

hebi 28.04.2013 21:15

A jeździł ktoś w Modece model Ventura GT ? - bardzo ciekawie ten zestaw wygląda , kolor w rzeczywistości nie jest biały tylko wpadający w zieloną oliwkę ,ma wypinane membrany Sympatexa - tak , że już dobra klasa . Jakie wrażenia ?

ARG 29.04.2013 23:24

W kwestii materiały/cena wypada moim zdaniem nieźle. Generalnie wykonanie jest ok, leży wygodnie i ma sporo otworów wentylacyjnych. Niestety nie miałem jeszcze możliwości pojeździć i pewnie nieprędko udam się w jakąś dłuższą podróż więc mogę podzielić się tylko opinia ze "statycznych" testów ;).

redrobo 30.04.2013 08:01

mam 3 lata komplet, kurtka FINN i spodnie QUEBEC PRO uzywam intensywnie przez caly rok, od cieplego blota:) po zimny deszcz i snieg. kilka drobnych upadkow... zero zniszczen, urwanych elementow, czy peknietych nitek... generalnie super zestaw do 25 stopni. polecam.

hebi 30.04.2013 21:12

Generalnie Modeka jest ok. - mam stary model spodni Outback juz ponad 7 lat i ciągle w dobrym stanie , membrana nie puszcza wody , pojawiło sie jedno pękniecie na szwach długości ok 3 cm , ilość gleb jakie przeżyły te spodnie jest spora, wadą jest dosyć intensywne gotowanie jajek w sosie własnym w upalne dni.
Dlatego się dopytuje o nowe modele - zwłaszcza Ventura - może być dużo lepsza a może wręcz przeciwnie , chociaż membrana Sympatexa spisująca się świetnie w cuchach Vanucciego będzie zapowiadać raczej zadowolenie kierownika

Jenes 02.05.2013 07:34

Cytat:

Napisał hebi (Post 311089)
A jeździł ktoś w Modece model Ventura GT ? - bardzo ciekawie ten zestaw wygląda , kolor w rzeczywistości nie jest biały tylko wpadający w zieloną oliwkę ,ma wypinane membrany Sympatexa - tak , że już dobra klasa . Jakie wrażenia ?

Ventura to model na ten rok, więc za dużo nie dało sie raczej pojeździć:D,
A i ja potwierdzę że np u mnie modeka Brisbane-spodnie, działały długo i całkiem dobrze bez awari. Spodnie ventura po 1 jeździe zapowiadają sie dobrze.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:40.