Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kanapy w AT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=136)

Zet Johny 08.03.2009 13:11

Cytat:

Napisał rambo (Post 47362)
Panowie, wiem że ojro nie jest tanie ale nie chce 3 kanapy od mariomoto.
Może zrobimy zamowinie na
Jungbluta..?
Franz, stara wyga pisze że sa lepsze od hujatecha i tańsze dwa razy !!

Nie wiem w czym jest kłopot.

Kształt nie jest skomplikowany, łatwo da się wyrzeźbić.
Gęstość pianki jest do sprawdzenia.
dostępne są pianki od 40 - 200 kg/m3 (werson robi na 110 kg/m3).
Materiał - jest tego troche.

Chyba że Jungbluth stosuje gel pad i memory foam, ale wtedy nie byłby dwa razy tańszy.

rambo 08.03.2009 13:17

Może to nie problem, ale:

Werson robi fotele po 15cm wyskości z wnękami na kałurze ;)
Mariomoto jest jakie jest. Większość się przekonała.
Generalnie nie jestem tapicerem. Moge samodzielnie kran(baterie) zmienić w domu, ale są rzeczy który inni zrobią na bank lepiej ode mnie :oldman:

Jestem w stanie zapłacić te 150Eu i sie nie dłubać, bo we stolycy czasu wolnego niet :Sarcastic:

PS: jestem za pianką 100kg/m3. :Thumbs_Up:

PawelZDR 08.03.2009 13:21

Mnie też Jungbluth przekonał tylko jakoś nie znalazłem silnej woli żeby zorganizować to przerobienie u nich.Jak coś to jestem :Thumbs_Up:

rambo 08.03.2009 13:26

Czekajcie, bo ja najbystrzejszy nie jestem. Trzeba wysłać swoją na przeróbke..? :confused:

Wojteak 08.03.2009 13:47

Michoo, jak tam Twoje wrażenia po prawie dwóch miesiącach wysiadywania nowej kanapy w garażu;-) polecasz Mariomoto, czy może masz juz jakies uwagi? Ciekaw jestem, czy z nowym rokiem nastąpila poprawa (jesli wogole musiala) w wykonaniu kanap z rybnika?

PawelZDR 08.03.2009 14:31

Cytat:

Napisał rambo (Post 47516)
Czekajcie, bo ja najbystrzejszy nie jestem. Trzeba wysłać swoją na przeróbke..? :confused:

Pewnie ,to tylko przeróbka.

michoo 08.03.2009 18:19

Cytat:

Napisał Wojteak (Post 47518)
Michoo, jak tam Twoje wrażenia po prawie dwóch miesiącach wysiadywania nowej kanapy w garażu;-) polecasz Mariomoto, czy może masz juz jakies uwagi? Ciekaw jestem, czy z nowym rokiem nastąpila poprawa (jesli wogole musiala) w wykonaniu kanap z rybnika?

Jeszcze niestety nie testowana "młodemu rogi obcinałem" i weekend opdał
Jak tylko dam rade ruszam i zrelacjonuje wrażenia..

jackmd 22.03.2009 10:01

kanapa z Rybnika

Mieszkam niedaleko Rybnika, więc interesuje mnie, czy kanapa, o której pisałeś w ub. roku sprawdziła się oraz proszę o namiar na gościa, który je przerabia.Pozdro-Jack.

cichylublin 23.03.2009 15:31

www.mariomoto.pl

pborus 24.03.2009 14:09

Werson

2 Załącznik(ów)
Dzisiaj odebrałem swoją kanapę. Robiona dość długo, bo 3 przymiarki były. Pierwsza, mimo dokładnych tłumaczeń, była a la Podosek (z baaardzo wysokim tyłem) i zupełnie mi nie pasowała (dokładnie mojej pasażerce). Finalnie cztery rzeczy były do poprawki:
  • obniżenie poziomu pasażerki do poziomu kierowcy
  • ścięcie garbu powstałego przez wyprofilowanie części kierowcy
  • wyprofilowanie miejsc pod udami pasażerki w okolicach poszerzenia siodła dla kierowcy
  • delikatne wyprofilowanie zagłębienia dla pasażerki (ok 1 cm), umożliwiające zmianę miejsca siedzenia na całej powierzchni
Kanapa ma więcej pianki w newralgicznych miejscach i tam też jest poszerzona. Nie przeszkadza w jeździe na stojąco. Testy garażowo-drogowe zrobione i jest tak jak miało być. Zobaczymy jak się będzie sprawować w dłuższym okresie, choć w tym przypadku możecie liczyć tylko na moją opinie, bo pasażerka jeździ już swoim moturem :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:52.