01.12.2011, 17:03 | #1 |
majsterkowicz amator
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
Jakie Gogle do Szoja hornteta DSa?
Pytanie jak w temacie
Ktoś używa/używał - bądź zna kogoś kto używał Jeśli tak to jakie pasują najbardziej - rozmiar kasku M - jeśli to robi różnice... Gdzieś czytałem, że można używać kask nie ściągając szybki - prawda to
01.12.2011, 18:21 | #2 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM
Online: 4 tygodni 23 godz 7 s
|
ja jezdze w goglach smith intake enduro. takie z podwojna szyba.
mieszcza sie na styk, nie paruja, mozna dokupic szybke jak sie porysuje. z kasku nie musisz zdejmowac szyby, ale zastanow sie jak poprowadzic pasek od gogli przy zamykaniu szyby. namawiam Ciebie jednak do odkrecenia moneta tych 2 srubek i sprobowania w samych goglach. moja szyba lezy i sie kurzy.. |
02.07.2012, 18:19 | #3 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 dni 4 godz 50 min 18 s
|
gogle
Wątek co prawda stary ale się wypowiem. Pewnego dnia dla funu zdjąlem szybke i przejechalem sie w goglach. Po 2 latach latania mialem okazje przejechac sie znowu w kasku z szybą...... była to krótka przygoda....jezdze w goglach nawet na nakedzie :P
|
02.07.2012, 18:25 | #4 |
majsterkowicz amator
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
Skoro odkopałeś wątek w którym jest zapytanie jakie gogle - to może napisz w jakich jeździłeś?
02.07.2012, 19:07 | #5 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 7 godz 46 min 4 s
|
bardzo dobrze wchodzą też zwykłe progripy
03.07.2012, 00:02 | #6 |
tomas011 - nie żebym był szczególnie upierdliwy ale wątek jest o Hornecie.
a tak już w temacie. to ja chętny byłbym zwłaszcza latem wyp.. szybkę. wczoraj naprawdę myślałem, że na A4 dostanę jakiegoś udaru. niestety jednak moje patrzałki potrzebują wspomagania to ja spotęguję problem jakie gogle do Horneta i dla okularnika? dodatkowo mam pytanie do praktyków - nigdy nie latałem w goglach ale mając na uwadze doświadczenia z jazdy z otwartą szybą: 1. co z insektami? /osy i inne badziewie z kolcami/; 2. czy nie jest za zimno w beret w chłodniejsze pory roku? - pytam bo mam wieczne problemy z zatokami
03.07.2012, 00:49 | #7 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 dni 4 godz 50 min 18 s
|
gogle
Rzeczywiście napisałem trochę nie na temat ...:P
Ale teraz już będzie na temat Udało mi się dostać robakiem kilka razy owszem ale jakoś nie często i to nie boli zauważalnie, z tymi co mają różne żądła nie miałem do czynienia lub ginęły w starciu...., natomiast już kamieniem z koła samochodu w polik trzyma parę godzin . Zdarzyło mi się to raz na jakies 20 tys km... W upał jest super - chłodno (przejazdżka w szczękowcu z szybą ostatnio na zawsze wyleczyła mnie z tego rozwiązania). W nie upał sprawę załatwia dobrze na usta zaciagnięty BUFF (taki komin) W zimno sprawę załatwia kominiarka Pierwsze 15 minut w deszczu co prawda było szokiem bo wydaje się że w poliki wbijają się igiełki, ale jakoś się przyzwyczaiłem i teraz nawet nie zatrzymuję się na najbliższej stacji ....Jakiś tam dyskomfort jest ale podobno nikt nie mówił że lekko będzie.... Reasumując : moja zakurzona szyba leży w garażu i raczej już nie zmieni miejsca swego pobytu... Jak DLA MNIE kask z daszkiem i gogle to jest TO! |
25.02.2013, 01:34 | #8 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: BMW F800GS
Online: 1 dzień 23 godz 43 min 17 s
|
Gogle do shoei hornet M
Hej staram sie dobrac jakies rozsadne gogle do tego kasku. Ma niestety wizjer nieco mniejszy niz inne typowo crossowe kaski. Probowalem progripa, w ogole nie przylega do twarzy. Przetestowalem scott mx hustle- jest juz lepiej ale nadal od spodu kolo nosa jestem w stanie wsunac palca czyli szpara jest. W sklepie mi powiedzieli, ze w sumie ta szpara nie przeszkadza ale jakos nie jestem przekonany. Primo po pierwsze kurz sie bedzie dostawal,a secundo po drugie podczas oddychania- mimo moim zdaniem antigoga- szybka moze parowac.
Przetestowalem tez dzieciece-juniorskie rozmiary ale niestety widocznosc pogarsza sie o 50% Jestem laikiem w offie i sprzecie ale po paru jazdach wiem ze gogle by sie przydaly, a nie chcialbym zmieniac kasku. Jak myslicie, na co zwrocic uwage? Czy rzeczywiscie to lekkie nieprzyleganie w okolicy nosa moze byc problemem? A moze ktos jezdzi w hornecie z goglami, koniecznie rozmiar M. Pozdrawiam Anax |
25.02.2013, 08:42 | #9 | |
Cytat:
musisz mierzyć sam - każdy ma inny kształt ryjka i to co jednemu pasi innemu nie musi. jeśli masz taką szparę na dole to stawiam, że gogle obsuwają sie w tym kasku za nisko i opierają się zbyt mocno o kość nosową.
25.02.2013, 20:13 | #10 |
Miasto: Krosno
Motocykl: xl700
Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 31 min 41 s
|
Dołączam się do pytanie. Jakie google w hornecie, rozmiar M. Zastanawiam się czy nie kupić drugiego kasku, bo faktycznie pole widzenia trochę mniejsze niż w typowym enduraku. Chyba, że znajdę odpowiednie gogle.
Rambo chyba tak jeździł. Przynajmniej w Gruzji 2011. Do tablicy!!! |
|
|