|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.03.2024, 21:25 | #1 |
Miasto: Krk
Motocykl: SD13 (CRF1100) 2023/2024
Online: 3 dni 9 godz 39 min 20 s
|
Mocowanie oryginalnego kufra Hondy
Hej, chce sobie kupić centralny kufer Givi outback i tak ogladalem w sklepie i sprzedawca najpierw próbował przypasować na mój bagażnik uniwersalną płytę - nie pasowała i pozniej stwierdził, ze trzeba płytę givi oraz stelaz. Ten stelaż idzie tak od dołu i łączy sie z bagaznikiem. Dość sporo to kosztuje bo stelaż plus płyta givi to 800zl.
A ja tak patrzę na oryginalny kufer Hondy i - poprawcie mnie jeśli sie myle - ale tam nie ma żadnego stelaza idącego od dołu tylko do bagażnika dokrecona plyta. Tak się sklada, że mam płytę z monokey od poprzedniego motocykla i sie zastanawiam - czy nie wystaczy jak tą plyte dopasuje (adapter lub nawiecienie dziur zeby soe zgadzały z bagaznikiem) i tyle? Bez tego stelaża z dolu? Oczywiście jest różnica wagi - Givi alu, Honda plastik ale bagaznik tak czy inaczje ma ładowność do 10kg, a różnicy między nimi będzie pewnie z 1,5kg Poniżej fota z konfiguratora Hondy - brak tutaj stelaza. |
30.03.2024, 03:03 | #2 |
Do Givi outback potrzebujesz tylko płyty z czterema otworami pokrywającymi się z tymi w bagażniku. Oryginał Hondy lub jakaś płyta od Givi. Jeśli nie mają dedykowanej z givi a otwory nie pasują to powinno dać się zrobić otwory w odpowiednich miejscach na płycie jeśli ta jest płaska.
|
|
|
|