|
Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja Wszystko co tyczy się głównego wyświetlacza, oprogramowania motocykla, nawigacji i podobnych |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
20.03.2022, 22:39 | #1 |
Motocykl: ATAS 2021 DCT
Online: 20 godz 4 s
|
Mikrofon interkomu nie działa po podpięciu telefonu do AT 1100
Dobry wieczór, nabyłem ATAS 1100, serwis pomógł mi podłączyć telefon i interkom. Mam iphona, więc skonfigurowaliśmy siri i w tej chwili jest tak:
- działa mi całe applecar: mapa, muzyka, aplikacje (słyszę w interkomie komendy, muzykę i gdy ktoś mówi jak zadzwoni itd.) - nie działa mi mikrofon - ani siri w AT nie reaguje, ani jak z kimś chcę rozmawiać dzwoniąc do niego, gdy telefon jest podpięty, czyli tj. przez motocykl. Gdy odepnę telefon i podłączę do bluetooth do interkomu poza moto to wszystko działa perfekcyjnie, zatem interkom sprawny. Problem pojawia się, gdy podepnę (kablem) telefon do AT. Próbowałem podpiąć kablem telefon do motocykla i jeszcze oddzielnie interkom przez bluetooth do telefonu w tym samym czasie, ale nic to nie dało... Pomocy! Jak zrobić, żeby po podłączeniu telefonu kablem do AT i podłączeniu interkomu przez bluetooth do AT działał mikrofon interkomu? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale telefon to iphone, a interkom SENA SRL zintegrowana dla kasku neotec II. Pozdrawiam serdecznie! |
21.03.2022, 02:07 | #2 |
Miasto: Ballynahinch (Irlandia Płn) / Częstochowa
Motocykl: CRF1100L AS
Przebieg: 7500 km
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 21 godz 41 min 26 s
|
Nie mam Seny, mam Cardo, i żeby to jakoś grało to interkom muszę mieć połączony z moto (bt), telefon z moto (bt), ale interkom nie może być w tym samym czasie połączony z telefonem.
U mnie jeszcze telefon do tego jest połączony w tym samym czasie z garminem xt przez bt. Wtedy wszystko gra. Co prawda ja używam Androida, ale spróbuj, może zadziała. |
22.03.2022, 00:53 | #3 |
Miasto: Ruda Śląska
Motocykl: CRF 1100
Online: 4 dni 2 godz 6 min 0
|
Banał ale czy masz najnowszy soft w senie, phonie oraz czy próbowałeś użyć innego kabla? Oraz pytanie czy w takiej konfiguracji jak napisałeś działa ci mikrofon bezpośrednio z telefonu?
Rozumiem też że mimo że łączysz się kablem to masz ówcześnie iPhone sparowany po BT z motocyklem? pozdrawiam Marcin Jan
22.03.2022, 08:45 | #4 |
|
AT i iPhone mają najnowsze softy i applecar działa bez zarzutu: słyszę nawigację i muzykę ze Spotify w AT. W tym czasie mam podpięty kabel (już raz go wymieniałem na taki co nie tylko ładuje, ale tez przesyła dane, zatem kabel jest ok), w tym samym czasie interkom jest połączony przez bt z AT i Siri jest skonfigurowane. Interkom nie jest połączony przez bt z telefonem.
Wygląda to trochę jakby wszystko odbyło się zgodnie ze sztuką. Telefon i interkom parowali mi Panowie w Hondzie, ale nie było w tedy okazji, żeby sprawdzić działanie interkomu w trakcie rozmowy Jak wybieram połączenie w AT to telefon dzwoni i słyszę sygnały tylko nie działa wtedy mikrofon telefonu tj. Wgl nie widzi samego mikrofonu interkomu. Czy istnieje opcja, że interkom paruje się z AT tylko jako głośnik, bo tak to wygląda? Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi! |
22.03.2022, 09:10 | #5 |
CRF 1100 ATAS
Miasto: Kraków i okolice
Motocykl: CRF 1100 ATAS
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 20 godz 27 min 51 s
|
Spróbuj zobaczyć, czy w trakcie połączenia telefonicznego, nie masz na wyświetlaczu włączone "Mute" - kolega miał taki przypadek, po dwóch godzinach walki "odkliknęliśmy" ten mute na wyświetlaczu i voila.
"Mute" - ikona taki przekreślony głośnik. Edit: jestem pewien w 99%, ze to ten przypadek - pisząc wyświetlacz, mam na myśli monitorek Hondy, tam bodajże z prawej strony jest możliwość wyciszenia mikrofonu. To kiedyś było u kolegi przyczyną. Sprawdź proszę. Ostatnio edytowane przez crimson : 22.03.2022 o 10:15 |
22.03.2022, 09:30 | #6 |
Mateusz, nie mieszkasz w okolicach Warszawy? Można by przetestować z kimś kto już ma taki zestawâŚ
|
|
22.03.2022, 14:59 | #7 | |
|
Cytat:
|
|
22.03.2022, 15:01 | #8 | |
|
Cytat:
Mam jeszcze pomysł wszystko zrestartować i sparować wszystko od nowa, czyli: 1. telefon BT 2. interkom BT 3. telefon applecar Przy okazji podpytam: czy powyższa kolejność jest w porządku? Kojarzę, że tak w serwisie to się odbyło. Dziękuję! |
|
22.03.2022, 15:32 | #9 |
Gość
Online: 0
|
Co prawda nie mam CRF1100 i iPhone'a ale rzeczywiście sugerowałbym reset wszelakich ustawień BT i sparowanie wszystkiego od nowa.
Ja bym to zrobił tak: 1. Instalacja na telefonie apki Sena BT Device Manager - umożliwi to podgląd, który z profili BT jest używany przez Senę, 2. Reset sparowanych urządzeń w Senie, 3. Firmware update w Senie (jeśli nie jest najnowszy) 4. Reset połączeń BT dot. Seny i NAT w iPhone 5. Reset sparowanych urządzeń w NAT. Jak już mamy wszystko "czyste" zacząłbym od sparowania Seny z NAT. Dopiero potem parowałbym telefon z moto (i to koniecznie przy aktywnym w danym momencie połączeniu Sena-NAT). Dopiero na koniec CarPlay. Niestety to wszystko trochę gdybanie bo nie mam pojęcia jakie tam opcje parowania BT i CarPlay są w CRF1100. |
22.03.2022, 21:32 | #10 |
OK ja mam cardo, ale Bartek74 ma taki zestaw jak Ty. Możemy się ewentualnie spotkać jakoś w sobotę âŚ
|
|
|
|