07.08.2010, 19:18 | #81 |
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
Online: 5 miesiące 5 dni 16 godz 39 min 21 s
|
podbijam i wołam o jeszcze bo to jedna z perelek tego forum ;]
08.08.2010, 17:01 | #82 |
601493080
Motocykl: XL600
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 8 godz 11 min 58 s
|
Co się dzieje z Romanem Dlaczego przestał pisać na naszym forum?
Na stronie http://www.pisteiros.com.br/profile/romanzdeb opisuje, że dotarł na Alaskę i już wyruszył w drogę powrotną do domu. |
10.08.2010, 21:22 | #83 |
Miasto: manville nj-obecnie Afryka
Motocykl: uzbieralo sie tego zlomu chyba jest 8 obrzynukw
Online: 2 dni 18 godz 4 min 35 s
|
pozdrowienia z Alaski
Witam Sorry,malo mam czasu,ale jak zawitam do Nj to nadrobie zaleglosci |
10.08.2010, 23:28 | #84 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 8 godz 28 min 44 s
|
Dobrze, że się odezwałeś bo już za długo Cię tu nie było.
|
11.08.2010, 01:13 | #85 |
Online: 3 dni 18 godz 11 min 24 s
|
HA,HA...A JEDNAK!GRATULACJE ROMANEK!
Bezpiecznego powrotu i czekam na relacje. |
07.09.2010, 03:47 | #86 |
|
cd Panama City,Panama
Witam wasz wszystkich,przepraszam za dluga pszerwe,zajechale zdrowy,szczesliwy to domu w Manville Nj,
kontynuacja wypawy z Panamy [IMG][/IMG] nadal czekam na czesci do bmw,zamelinowalem sie w parku Balboa przystan yahtowa,blisko Panama canal poleconego mi przez niemca kturego spotkalem w Kolumbi. jak padal deszcz to spalem pod daszkiem. [/IMG] [IMG][/IMG] kierownik z Bawaria bmw w Panama city,ktury przestawial muj motor w warsztacie, z prawej strony a trzeba z z lewej,przewrucil sie razem z moim motorem i rozwalil sobie noge. [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] w calej centralnej ameryce,miastowe autobusy sa z szkolne autobusy z usa. [IMG][/IMG] a tu jest nasz autobus,jest na chodzie,do wynajencia,do kupna,rok 1988 v8 6lt disel Mirmil mial plan kupic taki autobus zaparkowac motory w srotku autobusu i pojechac do Panamy sprzedac autobus zarobic troche $ i naginac motorami do poludniowej ameryki. Autobus kupilismy razem przed wyjazdem ale plan sie zmienil i autobus jest zaparkowany u mojego brata na podwurku. [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] . [IMG][/IMG] miechanik Jose i jego uczen,naprawiaja tylko motory. [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] od przystani yahtuw Balboa do salonu bmw bylo tylko 5km [IMG][/IMG] pomnik naszego Ojcieca Swientego jest w centralnej i poludniowej ameryce czesto spotykany. [IMG][/IMG] nastempny entuzjasta mial wypadek. [IMG][/IMG] w salonie bmw spotkalem fajnego goscia z usa ktury mieszka w Panamie,zaprosil mnie na wspulny obiad Ostatnio edytowane przez romanek72 : 07.09.2010 o 08:16 |
07.09.2010, 04:55 | #87 |
Napisz co w BMW padło, dolejesz tym samym oliwy do ognia, który od kilku dni pali się na forum na nowo...
|
|
07.09.2010, 05:49 | #88 | |
|
Cytat:
Ja sie puzniej okazalo,bmw mechanik stwierdzil ze bylo za duzo oleju,bo jak pamientam w Panamie olej przesal wyciekac,ale skoro zamuwilem juz czesci, bmw rekumenduje zmane lozysk w tylnim moscie przy 50.000 mil. kozystajac z taniego servicu bo tylko $120 za wymiane,mialem service z glowy na nastempne 50.000 mil,a stare lozysko bylo w bardzo dobrym stanie.To byla jedyna powazna wizyta w bmw service po przejechaniu ponad 70.000 mil przez twa kontynenty. |
|
07.09.2010, 06:00 | #89 |
|
Panama
[IMG][/IMG][IMG][/IMG]
w salonie bmw poznalem goscia z Argentyny,ktury nagina na Alaske,przyjechal na przeglond swojego gs1200. [IMG][/IMG] na drugi dzien spotkalem starszego faceta z usa ktury mieszka na stale w Panamie,w tum dniu odbieral swuj pierwszy bmw 1200gs adv. [IMG][/IMG] Mily sprzedawca pokazuje jak sie prawidlowo podnosi motor z ziemi. [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] Panama City [IMG][/IMG] i tak sobie ludzie mieszkaja. [IMG][/IMG] zaraz obok przystaniu jahtuw w Balboa,jest fajny hotel. [IMG][/IMG] spotkalem niemca w Kolumbi,on mi polecil ze tu mozna bezpiecznie zamelinowac sie na pare dni. kozystajac z okazji,w hotelu byl basen,cieply prysznic,goraca jaquzi,internet,swieze sniadanie za durno, [IMG][/IMG] nie bylem sam, ten maly ptaszek kozystal z kapieli podobnie jak ja. [IMG][/IMG] przy kazdym sklepie sporzywczym mozna bylo kupic bilety na lotto [IMG][/IMG] przypatkowo spotkalem pod sklepem kapitana statku,dokladnie rok temu promowalem sie z Meric i Asuka w Colon Panama,on jest z Kolumbi ale mieszka i pracuje w Panamie,poznal mnie odrazu,pytal sie o Meric i Asuka kturych spotalem rok temu w Guatemali i tak razem bylismy na jego statku z Panamay do Kolumbi, a potem przerwami dojechalimy do Argentyny, [IMG][/IMG] po paru miesiecy powrtu do Japoni Asuka zaprosila Merica do Japoni, i tam sie pobrali. [IMG][/IMG] Argentyna, Meric z Asuka pod koniec sierpnia 2009 [IMG][/IMG] czesto mozna bylo spotkac Kuna Indian w strojach ludowych. [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] obiad w centum miasta u ruskich emigrantuw $3 [IMG][/IMG] widok na hotel z mojego hamaka. [IMG][/IMG] w jedna noc ktos pozyczyl sobie na wieczne oddanie Mirmila sandaly kture lezaly pod hamakiem [IMG][/IMG] a po drugiej stronie jest bar-restauracja gdzie wieczorem lezac na hamaku sluchalem ruznych zespoluw muzycznych grajacych muzyke do 1rano. [IMG][/IMG] pare dni puzniej spotkalem w parku Balboa. chlopaka i dziewczyne z Kanady,6miesiecy juz sa wdrodze do Argentyny tym fordem pick up,jak sie okazalo ze to oni spotkali i powiedzieli temu niemcowi o tym miejscu Balboa jaht club a on pozniej w Colombi jak go poznalem to powiedzial mi o tym super miejscu. [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] po 10 dniach pojawily sie czesci do bmw [IMG] to byla sobota,razem mlodym mechanikiem prubowalismy wymienic lorzysko w tylnim moscie,ale po 2 godzinach pracy za bardzo na to nie wychodzilo to musielismy czekac do poniedzialku na gluwnego mechanika Jose. [IMG][/IMG] stare lozysko w tylnim moscie bylo w bardzo dobrym stanie [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] kiedys spotkalem na internecie chlopaka z dziewczyna jechali na bmw f800gs mieli problem z tylnia dentka co 60km mieli flaka w tylnim kole.nazekali bardzo na ten servis,bo tu niemogli nic kupic od razu.trzeba bylo wszystko zamawiac i czekac 15 dni.ala zostawili naklejke na skrzynce z narzendziami mechanika Jose,(gone pigwin.com) [IMG][/IMG] motor ma nowe tylnie lorzysko,nowa uszczelke do oleju w tylnim moscie to pora wyjazd z Panama City kierunek Costa Rica. [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] ostatni widok z mostu nad Panama Canal na Balboa jacht club.gdzie spendzilem mile 10dni. [IMG][/IMG] ,$2.89 za galon [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] cmentarz [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] ostatni nocleg w Panama [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] granica Panama Z Costa Rica Ostatnio edytowane przez romanek72 : 07.09.2010 o 08:00 |
07.09.2010, 10:59 | #90 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 8 godz 28 min 44 s
|
Ja się chyba przez Ciebie pochoruję
Po prostu wyprawa marzeń . Czekam na ciąg dalszy |
Tags |
alaska , dakar , ziemia ognista |
|
|