|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.04.2008, 17:52 | #31 |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
Online: 1 miesiąc 5 dni 14 godz 43 min 57 s
|
Zobaczymy jak bedzie z dostepnym miejscem , jak da rade upchnac kontrolki to oczywiscie ze mozna.
Jak rozplanuje miejsce na wyswietlaczu to sie okaze co da sie tam wsadzic. trzeba tez zrobic jakies czcionki ktore beda dobrze czytelne. jakies logo by sie przydalo przy odpalaniu zaplonu , moze napis AfricaTwin taki jak jest na przedniej owiewce ? Pastor : czyli maja byc wyswietlane 2 tripy na raz ? |
11.04.2008, 19:16 | #32 |
Nie świeży tylko Nowy
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Online: 5 dni 18 godz 40 min 25 s
|
- nie wiem co to będzie al jak ktoś pisał Ala Gwiezdne wojny itd..
Moim zdaniem najbardzie użytecznym bajerem będzie wmontowany alkomat...
11.04.2008, 19:39 | #33 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
Zaczęło się od woltomierza . Ciekawe jak będzie z podłączeniem tego cuda. Być może kablologia przerośnie co poniektórych .
13.04.2008, 21:18 | #34 |
Miasto: Chojnice/drogi Europy
Motocykl: RD07a
Przebieg: hgw
Online: 3 tygodni 2 dni 4 godz 28 min 20 s
|
Rozumiem, że będzie można przełączać "widoki" czyli zestawy wskażników
Jeżeli ma to zastąpić oryginalne budziki to wtedy wg mnie na "głównym ekranie" - duzy cyfrowy prędkościomierz - bargraf - woltomierz z jakos zaznaczonym właściwym zakresem - bargraf - obrotomierz - bargraf z temp płynu - zegarek - trip1 - do kontroli przebiegu od pompy do pompy - trip2 - do współpracy z roadbookiem reszta informacji dostępna gmyraniem w przełączniku: - przebieg całkowity (jak bedzie z ustawieniem stanu początkowego) - temp zewnętrzna - data no i co tam jeszcze bargrafy moim zdaniem szybciej się ogarnia wzrokiem, niż cyferki. Jak bedą ułożone obok siebie, to szybko się oko nauczy jak wysoko powinny pokazywać. Szerokości
14.04.2008, 00:11 | #35 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 2 godz 55 min 10 s
|
ta, to moze jeszcze dorzucic modul gps (koszt jak orientowalem sie kiedys w USA to jakies $25)
ale juz R2D2 współczuje roboty, moze nawet nie roboty a wysluchiwania zachcianek
14.04.2008, 08:49 | #36 |
Miasto: Chojnice/drogi Europy
Przebieg: hgw
Online: 3 tygodni 2 dni 4 godz 28 min 20 s
|
Przyznamm sie, że ja żyje w błogiej nieświadomości, czy to dużo roboty, czy mało.. Dla mnie to po prostu magia i już
R2D2 pytał co byśmy chcieli, to piszę, a zrobi jak będzie uważał za słuszne .. Mam tylko nadzieję, że ten nasz chór zachcianek jest chociaż w minimalnym stopniu pomocny Szerokości!
14.04.2008, 09:42 | #37 |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
Online: 1 miesiąc 5 dni 14 godz 43 min 57 s
|
Ramires : modul GPS z wbudowana antena kosztuje ok 80 zl , zobacze ile bedzie kosztowal uklad scalony RTC ( Real Time Clock ) jezeli cena bedzie powyzej 40% modulu GPS to bede sia zastanawial nad modulem GPS.
Zoltan : Im wiecej powaznych propozycji tym lepiej. A zatem wiekszosc pomyslow jest juz napisana , wiec trzeba bedzie sie brac za napisanie zalozen do projektu. Co do ilosci roboty to beeeedzie troche. Sadze ze czas zrealizowania elektroniki to minimum 3 miechy. Jakies testy pewnie bede robil wczesniej. Mam jeszcze pytanie , czy jest ktos na forum kto pracuje w CAD , potrzebuje projektu obudowy najlepiej z poliweglanu.Projektk musial by zakaldac ze obudowa bedzie skladala sie z 3 czesci cietych laserowo.Jakby ktos chcial sie podjac to dam wiecej szczegolow.Projekt bede wysylal do jakiejs laserowni ktora wytnie zadane detale ,a moze wystarczy jakis corel ? ma ktos doswiadczenie w temacie ? Pozdrawiam |
14.04.2008, 10:23 | #38 | |
Gość
Online: 0
|
Jak Ci serce dyktuje Mogą być na raz - wtedy się nie pomylą jeden z drugim.
Co do modułu GPS to bym odpuścił - zwykły zegar będzie prostszy, a datownik w czasie jazdy do niczego nie jest potrzebny. Cytat:
Zdrowia! |
|
14.04.2008, 12:22 | #39 |
Miasto: Kraków
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
Was naprawdę Bóg opuscił? Do teraz myslalem ze zartujecie.
1. Ilu macie na to chętnych? 2. 3 miechy roboty. Ile to będzie kosztować? 3. Czego brak Vaporowi za 100 euro. Bo Wasze tańsze nie bedzie. Nie zebym was zniechęcał...
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
14.04.2008, 12:31 | #40 |
Gość
Online: 0
|
|