|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.04.2008, 12:11 | #21 |
tip top
Miasto: Warszawa / Kraków
Motocykl: RD07a
Online: 2 dni 1 godz 55 min 55 s
|
Tripmaster spotkał się z krytyką i pewnie zasłużenie ale nie zapominajmy, że ma jednak dwie przydatne funkcje: licznik przebiegu dziennego i zegarek. No i to jednak oryginalne wyposażenie Hondy. Może jednak zaczniemy tworzyć listę wskażników które na prawdę przydadzą sie w Afryce. Na pierwszy ogień voltomierz ( np ciekłokrystaliczny wyświetlacz z cyframi świecącymi na zielono w zakresie poprawnego ładowania i na czerwono gdy ładowanie jest zbyt wysokie lub za niskie ) i amperomierz.... Jakieś inne propozycje? Wakuometr, wskażnik poziomu paliwa? Piszcie, piszcie, piszcie...
11.04.2008, 12:50 | #22 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
|
11.04.2008, 13:06 | #23 | |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
Online: 1 miesiąc 5 dni 14 godz 43 min 57 s
|
Cytat:
Wyswietlacz bedzie graficzny , 240x64 pixele monochromatyczny.Białe podswietlanie ledowe. Wymiarowo powinien idealnie pasowac zamiast tego w tripie. ( dzis mam dostac 2 sztuki to pozniej pomierze , swojego tripa mam na stole ) Mozna na nim wyswietlic co dusza zapragnie maksymalnie w podanej rozdzielczosci , przyklady podam pozniej po tym jak zaprojektuje plytke ze sterowaniem tegoz wyswietlacza. Po co komu wakuometr ? do robienia synchro ? Mysle ze na poczatek mozna spokojnie dac : - Zegarek w sytemie 24-ro godzinnym , jeszcze zobacze czy zastosuje scalak RTC , jezeli tak to bedzie pelna data. - Woltomierz - mierniki temperatur , nie wiem ile maksymalnie punktow pomiarowych bedzie potrzebnych , napewno temperatura powietrza ( zewnetrzna ) oraz cieczy chlodzacej. - Amperomierz , to raczej rozwiazanie na pozniej ale do zrobienia. - oczywiscie predkosciomierz , z funkcjami przebiegow dziennych , przebiegow ujemnych ( ile zostalo do celu ) - zastanowie sie nad mozliwoscia wgrywania oprogramowania przez uzytkowanika poprzez USB z kompa. W razie jakby poprawki jakies wychodzily. Czekam na dalsze rozsadne propozycje. |
|
11.04.2008, 13:22 | #24 |
Gość
Online: 0
|
Jeszcze obrotomierz i już można wypieprzyć w kosmos oryginalne budziki, co zapewne wielu ludzi ucieszy
Przydałyby się też ze dwa niezależnie kasowane liczniki do przebiegów dziennych i przełączanie f-kcji z guzika przy manecie. Przydaje się do jazdy z roadbookiem. |
11.04.2008, 13:30 | #25 | |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
Online: 1 miesiąc 5 dni 14 godz 43 min 57 s
|
Cytat:
co do przelacznika funkcji na manecie , to jak sobie to wyobrazasz ? wedlug mnie zeby dobrze sie poruszac po ustawieniach i zmieniac jakies nastawy potrzebne sa co najmniej 3 guziory , no chyba ze zrobimy 1 i przyciskanie to bedzie przelaczanie miedzy funkcjami a przytrzymanie np 3 sek to bedzie kasowanie np przebiegu diennego i tyle sie da zrobic na 1 guziku. Wlasnie przywiezli wyswietlacze , niestety do oryginalnego tripa nie wejda , trzeba bedzie robic jakas obudowe. Ostatnio edytowane przez R2D2 : 11.04.2008 o 14:01 |
|
11.04.2008, 14:10 | #26 | |
Gość
Online: 0
|
Cytat:
|
|
11.04.2008, 15:41 | #27 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 2 godz 52 min 7 s
|
a mozna tez kontrolki?
migacze, światła, awaryjne czy to już przesada będzie?
11.04.2008, 16:06 | #28 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
Ludzie, bez przesady .
11.04.2008, 16:23 | #29 |
heu ?
Miasto: Kraków
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
Czytam te propozycja i jak nic mi wychodzi kopia kokpitu USS Enterprise ze StarTreka
Z czujników to może jeszcze dorzucić czujnik poziomu oleum ? Pozdrawiam newrom
11.04.2008, 16:25 | #30 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 2 godz 52 min 7 s
|
wieczny, jak zmieniac na porządne a nie na kolejne prowizorki, dlatego wspomniałem o kontrolkach.
Szaleństwem z mojej strony byloby proponowanie map zapłonu