|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
23.09.2021, 18:41 | #11 |
Miasto: Wieś
Motocykl: CRF1100
Online: 2 dni 13 godz 43 min 21 s
|
Panowie, dziekuje za pomocne linki.
Bilety już ogarnięte. Wyjeżdzamy na wesele do kolegi do Rzymu, zamiast leciec samolotem w obie strony. Wolimy połaczyc to z wypadem motocyklowym i skorzystać. Do Wiednia mamy ok 700 km wiec spokojnie ogarniemy za dnia, a rano budzimy sie we Włoszech wyprasowani a nie wymiętoleni po podróży . Dojazd do Rzymu, impreza a później cały tydzień na Sardynie/Korsyke. W Toskanii mieszkałam kilka lat, wiec nie ciągnie mnie tam. Consigliero - wyliczenie x2 bo jedziemy na dwa moto, moim zdaniem i tak sie opłaca. Zaleźy nam na jak najszybszym przerzucie a wracać już będziemy spokojnie na kołach. Novy - jak zawsze czujny dziekuje. Luk2asz - nie masz za co. Teraz to nawet jak zaglądasz w spodnie nie możesz miec pewności co do płci Pozatym ponoc " jaja" mam wieksze niż nie jeden facet
23.09.2021, 19:56 | #12 |
Kiedyś kobiety były z ikrą,
Teraz mają jaja. Postęp.
23.09.2021, 20:56 | #13 |
Miasto: Wieś
Motocykl: CRF1100
Online: 2 dni 13 godz 43 min 21 s
|
Teraz rozumiem skąd ten "rybi" zapach
23.09.2021, 21:23 | #14 | |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
26.09.2021, 22:27 | #15 |
Po wjeździe na tą pierdoloną lawetę wiem jedno , bez problemu może to zrobić niska osoba na niskim motocyklu.
Na 1290 R przy 188 cm leżąc całkiem na baku i tak mnie zdjęło z motocykla w kasku- jedyna możliwość to jazda bez kasku, a jadąc przez cały czas leżąc na koniec lory to porażka jakaś Nie rozumiem czemu nie wpuszczają większych motocykli na górę |
|
27.09.2021, 11:57 | #16 |
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 12 godz 46 min 52 s
|
Bo o wiadukty by haczyły :-)
|
27.09.2021, 13:53 | #17 |
Banned
Miasto: Świat równoległy
Motocykl: Wrublin 300KM
Online: 3 tygodni 2 dni 9 godz 32 min 12 s
|
Taki pociąg ma swoje plusy, zwłaszcza dla kobiety.
Jeżeli nocleg w drodze planowany pod dachem, to kolejny koszt z głowy. W jedną stronę dałbym się namówić. |
27.09.2021, 14:56 | #18 | |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 4 dni 14 godz 29 min 49 s
|
Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
27.09.2021, 15:36 | #19 |
Teraz jestem mądrzejszy , zawsze trzeba zapłacić frycowe i tyle.
Trzeba zdjąć kask, zakodować żeby nie podnosić głowy , obniżyć szybę, najlepiej przeźroczystą i na spokojnie i listonosza się da. Najlepiej tez gdyby chociaż wstępnie Cię poinstruowali jak to zrobić , wystarczyło zapytac czy już to zrobiłeś, jak nie to pokazać, a nie kiwnąć ręka żeby sobie wjechać . Wczorajsza obsługa sklandalicznie nieprofesjonalna, łaskawie jeden pomógł jak schylony nie mogłem dźwignąć moto. Budowa platformy nie pozwala chyba na ustabilizowanie motocykli na wyższym poziomie i dlatego są na dole. Po Austrii i Niemczech na gorze mogą jechać i busy do 2.05 m, ale do Livorno już chyba nie, bo nie mogłem wykupić biletu dla Forestera Po moim przejeździe kilka rad/uwag 1 wjazd opisany, zawsze pchajcie się na pierwszego , wtedy długo się jedzie, ale pierwszemu zjeżdża 2 kuszetka jest bardzo spartańska , z minimalna ilością miejsca, bierzcie tylko szczoteczkę i pastę i ręcznik , bo na żadna inna higienę nie ma miejsca. 3 w dwójkę to raczej dopłaćcie 120 euro i bierzcie wagon sypialny, tak to wielka niewiadoma z kim śpicie, No chyba ze jesteście w czwórkę lub szóstkę to wtedy cały przedział Wasz 4 zapomnijcie ze się wyśpicie, budzi Was ciagle błędnik , no chyba ze ktoś ma twardy sen i ma w nosie czy się coś rusza . 5 To opcja tylko na dalekie trasy , Feldkirch-Wiedeń to skórka nie warta wyprawki , lepiej pojechać na kołach. |
|
12.12.2023, 10:42 | #20 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 tydzień 2 dni 15 godz 35 min 34 s
|
Na którymś z forum znalazłem taką informację, że ten pociąg został "zawieszony" ?
Nie wiem czy to oznacza sezonowe czy dłuższe zawieszenie - mowa o relacji Viedeń-Livorno - myślę o majówkowym tripie na Sardynię |
|
|