|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.02.2024, 18:07 | #11 |
Wiedeń fajny, czemu gorszy
Zajeżdżamy na 15-16, zwiedzamy, jemy kolację i rano w dalszą drogę. Na 15-16 jesteśmy na wybrzeżu chorwackim.
19.02.2024, 20:10 | #12 |
Autobanned.
|
No chodzi mi że trasę wybierasz przez Węgry.
19.02.2024, 20:31 | #13 |
Jedna i druga jest ok. Zależy gdzie chcesz się po drodze zatrzymać. Czechy-Austria chyba drożej wychodzi jeśli chodzi o winiety.
19.02.2024, 20:50 | #14 | |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Cytat:
Bo znajomi jezdza w wakacje i opowiadają, że jest masakra z miejscami i ilością ludzi Ja jezdze zazwyczaj koniec maja lub poczatek wrzesnia i jestem zadowolony. Ceny, pogoda, ilość ludzi.
19.02.2024, 21:10 | #15 |
Ja byłem raz w pandemii, spoko, pusto nawet, na lądzie. Potem na wyspie Ugljan, w szczycie sezonu ale luz, kameralnie, tłumów nie było. Potem pojechałem w podobnym czasie na ląd w popularną okolicę i masakra. Kolejny raz jak będę jechał w lipcu albo sierpniu to znowu na wyspę. W sensie wyspa mam na myśli taką co trzeba płynąć promem.
19.02.2024, 22:36 | #16 |
Stary nick: Kacior
|
Orebič bardzo ładna miejscowość. Na przeciwko znana wyspa Korčula. Blisko Dubrovnika. Można zaskoczyć do Mostaru. No i półwysep Pelješac a z tego regionu najlepsze wina.
Tylko trochę daleko w tym okresie. Ludzi miliard. Każdy gna na południe a Istria też piękna i pełno klimatycznych miasteczek jak Rovinji i Pula z zabytkowym amfiteatrem. Pełno ciekawych zabytków. Ostatnio motocyklem spod domu czyli Poręba - Ostrava - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Lubljana - Koper - Pula zrobiłem w 10 godzin |
20.02.2024, 07:24 | #17 |
Administrator
|
Ja planuję jechać z rodzinką we wrześniu, spokojniej.
Jako że nie mam namiotu i całego dobytku do tego potrzebnego ani bagażówki żeby to wozić rozważam kempingi na których już stoją duże wieloosobowe namioty z przedsionkami i pełnym wyposażeniem lub w ala holenderskich domkach. Kolega w zeszłym roku za 4 osoby na tydzień zapłacił ok 1700zł. Kwatera to już ostatecznie. Przejazd przez Węgry.
20.02.2024, 10:09 | #18 | |
Cytat:
https://www.bivillage.com/it/?utm_so...paign=GMB_link Baseny, restauracje i inne atrakcje na terenie campa. Niedaleko małe klimatyczne miesteczko. Warunki ok, nawet klima jest w tych namiotach (pewnie opcja). Rovinj chyba najładniejsze nadmorskie miasteczko w Chorwacji, jakie widziałem, Pula średnia. Po drodze, w Słowenii polecam jaskinie Postojna, warto zobaczyć. Obok jest jeszcze zamek Predjama. Istria to świetny kierunek i rzeczywiście nieco mniej ludzi. |
||
20.02.2024, 10:21 | #19 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 8 godz 28 min 44 s
|
Jak jezdzicie poza sezonem po campingach to polecam zakup karty ACSI. Mozna duzo kasy zaoszczedzic.
|
20.02.2024, 10:33 | #20 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Ta karta robi tylko poza sezonem letnim.
|
|
|