01.02.2022, 08:52 | #171 |
Tylko ze ten royal nigdy nie wyjechał i co po bagażniku.
01.02.2022, 10:59 | #172 |
Miasto: PNT
Motocykl: CRF1000, MT-01, WSK
Przebieg: Rośnie
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 1 godz 32 min 13 s
|
Ale piękny był.
Jest gdzieś ta fota? |
01.02.2022, 11:23 | #173 |
raczej nie wiem. nawet na forum Royala nie widziałem.
z tego co pamiętam Pastor oddał silnik do remontu do jakiegoś supermagika i supermagik superspierdolił po polsku ten silnik czy konkretnie skrzynię... już nie pamiętam bo to lata temu było. motocykl chyba został dalej odsprzedany jako nieruchomość. deseczki do tego wzmiankowanego bagażnika powstały w moim garażu z resztek dębowych, parkietowych klepek z naszego mieszkania we Wrocławiu. taki fun fact
02.02.2022, 21:31 | #174 |
wypieprzyłem daszek nad lampą przednią, przełączniki kiery, manetki, klamki, kierunki, tylną lampę, kanapę...
chyba nie ma już powrotu do oryginału Teraz zaczyna mi się podobać. m
02.02.2022, 21:45 | #175 |
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
Online: 1 tydzień 2 dni 14 godz 34 min 15 s
|
Pięknie, Panie, pięknie...
Klasyk pełną gębą się wylęga... Tylko usuń jeszcze tę złośliwą narośl po lewej z przodu silnika i będzie OK (wiem, nie takie proste). Co do kierunków, to chyba w PL są obowiązkowe dla moto rejestrowanych po 01.01.1985... (Prawko A robiłem w '84 i wtedy weszło sporo nowych przepisów). Powodzenia i dawaj relacje.
02.02.2022, 21:51 | #176 |
Obudowa sprzęgła już jedzie /pewnie na początku marca powinna dojść/ więc jak najbardziej: będzie jak należy.
Kierunki będą ale musiałem wywalić te co były oryginalnie bo mi oczy ropiały od patrzenia na nie. Z całą pewnością nie ma powrotu do tego co było. Jeszcze trochę powalczę z kolorystyką i zmniejszę ilość chromu ale widać jak na dłoni, jak bardzo ten motocykl jest skrzywdzony kanapą i współczesnym osprzętem.
02.02.2022, 22:21 | #177 |
Piękny sprzęt
Co chcesz kombinować z kolorystyką? Bo chyba nie zamierzasz ruszać baku ani boczków? |
|
02.02.2022, 22:38 | #178 |
będą malowane koła: bębny czarne, rawki środkiem będzie puszczony taki bordowy /ceglasty w zasadzie bo trochę te zdjęcia szwabią/ pasek plus złote szparunki po bokach jak na zbiorniku. same boki obręczy zostanie chrom.
na pewno będzie owijka rury wydechowej a tłumik być może będzie czarny ale co do tego ostatniego nie postanowiłem jeszcze - zrobię nowy tłumik to będę myślał. trochę za bardzo mi się to wszystko błyszczy, stąd takie przemyślenia. być może pomaluję również kapę sprzęgła + obudowę kół rozrządu. Raczej nie będę szedł w proszek aby można to było łatwo usunąć gdyby 'nie siadło'. tylna lampa jest z Junka - taką miałem w kartonie to narazie dla przymiarki jest - w sumie jest to kopia angielskiej lampy więc jako tako się broni. nie wiem czy nie będzie finalnie jakiś paluszek Lucasa choć nie chcę motocykla przestarzyć. największy, paradoksalnie, problem mam z kierunkowskazami. za Boga nie jestem w stanie znaleźć nic co choćby w przybliżeniu by mi się podobało ale w świetle wszystkich koniecznych prac odsuwam to na dalszy plan.
02.02.2022, 23:12 | #179 |
Honda CB 750 /73' coś z tych lat podobne?
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
03.02.2022, 12:22 | #180 |
ale, że co?