|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
17.07.2024, 22:01 | #1 |
Miasto: Suwałki
Motocykl: RD04
Przebieg: Rosnący
Online: 3 godz 15 min 57 s
|
Zbroja czy kurtka ADV
Cześć wszystkim,
Od niedawna stałem się posiadaczem wymarzonej RD04. Mam wcześniejsze doświadczenie jedynie z motocyklami typu yz250 exc300 czy crf450, na których raczej dalekie trasy nie wchodziły w grę tylko kręcenie się w okół komina bądź na torze. Podczas zakupu Afryki stwierdziłem, że wracam nią na kołach 600km bo albo mi się to spodoba albo ją od razu sprzedam 😅. Niestety padło, że jej nie sprzedam bo mi się to spodobało i teraz muszę znaleźć jakieś ciuchy bo wszystko co mam to typowe do MX. Czytając różne tematy na tym forum i nie tylko doszedłem do wniosku że kurtki typu 3w1 za krocie są do niczego bo mając być do wszystkiego. I lepiej jest kupić przewiewna kurtkę i do tego jakiś Polar i cienka nieprzemakalna warstwę. Ale tutaj rodzi się moje pytanie co w takim razie wybrać. Kurtkę typu ADV czy do zbroi którą mam kurtkę enduro a może złoty środek to zbroja i kurtka adv z której można wyjąć ochraniacze. Co wy najbardziej preferujecie i w czym jeździcie? Jeżeli chodzi o dolną część garderoby to chciałbym kupić trochę luźniejsze buty może również Forma bo obecne które mam są dobre ale pancerne i przy trasach typu 500/600km mogą mocno męczyć w pewnym momencie. I chciałbym kupić jakieś spodnie które nadawały by się żeby pomieścić pod spodem ortezy, ciężko było by mi się z nimi rozstać a co by nie było to dość ciężkie motocykle i nogi jednak trochę są narażone. Dodam jeszcze że planuję raczej wycieczki szutrami lasami i innymi miejscami bardziej widokowymi niż drogą ekspresowa ale jednak nie da się zlikwidować w 100% asfaltów. Z jednej strony nasłuchałem się że zbroją mx nie chroni w żaden sposób przed szlifem a z drugiej strony że nic tak podczas upadku czy wypadku nie chroni jak zbroja. Prawdę mówiąc już głupieje trochę jeżeli chodzi o wybór ciuchów dla tego zwracam się z prośbą do Was abyście mi doradzili jak znaleźć złoty środek nie wydać milionów a czuć się komfortowo i jednocześnie bezpiecznie na każdą pogodę bo planuje też większe wycieczki. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. |
Tags |
zbroja czy adv |
|
|