Gruzja 2011
Witam,
W przyszłym roku planuję wyjazd do Gruzji pod warunkiem, że zbierze się ekipa. Narazie wszystko jest w proszku. Do granicy gruzińskiej przez Bułgarię, Turcję jest ok. 3.500 km. Trochę km nawiniemy w samej Gruzji, ile? nie wiem. Powrót promem na Ukrainę i dalej na kołach, ewentualnie t± sam± tras±. Czas podróży 3 tygodnie. Wyjazd na przełomie maja i czerwca. Wstępny termin to 20.05 - 10.06.2011 r. Orientacyjny koszt my¶lę, że ok. 4.000 - 5.000 zł. Jeżeli kto¶ jest chętny to proszę o info. Podobnie jeżeli macie sugestie i jest znany komu¶ koszt takiej wyprawy to też proszę o info. Będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju wskazówki i uwagi. Pozdrawiam |
Istnieje szansa że będę miał po drodze.
|
Cytat:
Zahaczyli¶my też o Kapadocję w Turcji - droga od Kapadocji na wschód do granicy z Gruzj± dostarcza wiele wrażeń . Raczej bym nie odpuszczał . http://www.youtube.com/watch?v=KfUfoycMHms |
Ja my¶lę zrobić w przyszłe wakacje gruzja-armenia-azerbejdżan i co¶ w turcji po drodze może, zapewne jako¶ lipiec-sierpień, ale to nie¶miałe plany na razie..
|
Cytat:
|
Cytat:
nic się Sławku nie chwalisz:):0- a gdzie druga czę¶ć?- gratuluję wyjazdu i wrażeń:)- a jak z powrotem, dawali¶cie przez ukiraine, czy też t± sam± drog± co dojazd? pzdr, jarek |
Cytat:
Z Soczi do Trabzonu płaciłem od osoby + moto 300$. Może więc lepiej wjechać do Rosji? |
Cytat:
Z promami tego lata było cieżko . Prom z Poti nie pływał ze względu na awarię, a w Batumi był sajgon i długie, niepewne czekanie . Wrócili¶my przez Turcję . p.s Jest możliwo¶ć przedostania się z Azerbejdżanu do rosji drog± l±dow± . S± trzy przej¶cia graniczne obsługuj±ce obywateli spoza WNP . |
Cytat:
|
To jaki jest ten koszt promu. Z Gruzji na Ukrainę czy z Turcji na Ukrainę?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:48. |