spis narzędzi na wyprawę
Hej!
Ma ktoś może spis jakie klucze rozmiar itp zabrać na wyprawę...? - chodzi o to by niepotrzebnie nie wieźć w kufrach tego czego naprawdę nie potrzebuję. pzdr Maciej |
Sorry ale wydaję mi się, że jeśli pytasz to bez sensu żebyś cokolwiek brał :). Poza tym na pewno znajdziesz na forum podobny temat, ale skoro jesteś na dwa dni przed wyjazdem...
Klucz do koła tył chyba 24 jutro ci jeszcze sprawdzę klucz do przedniego: 17, 10 i 12 do odkręcenia zacisków Dwie łyżki Mój zestaw: płaskie: 24, 17, 10, 8, 12, 14, 13 nasadowe: 8, 10, 12, 13, 14, 17, 19 śrubokręt krzyżakowy długi - taki by wlazł w kranik śrubokręt płaski długi - solidny żeby posłużył jako przecinak jakby co scyzoryk z małymi śrubokrętami imbus 4 5 6 grzechotka + przedłużka łyżki x2 kawał rurki paliwowej 10mm komplet bezpieczników śrubki, podkładki nakrętki fi 5, 6, 8mm taśma izoalcyjna drut miedziany kabel miedziany ogniwko łańcucha taśma mcgyvera trochę silikonu wysokotemperaturowego poxilina linka stalowa plus zaczepy do klamek Zestawik mieści się w schowku pod kanapa i mam go zawsze ze sobą. |
Dzięki :) ... nie przesadzaj z tym bez sensu... poprostu reise feber no i boję się czy czegoś nie pominąłem lub czy czegoś nie biorę bez sensu. typu jakiś niespodziewany rozmiar klucza, dziwny torx itd... :/
poza tym jak by co to będę konsultował się z mądrzejszymi przez tel satelitarny - a przecież zębami nie poradzę... Maciej |
Racja, że dobrze mieć własne graty. Kiedyś potrzebowałem odholować kaszla i co z tego, że chętni to pomocy byli - jak nikt nie miał linki akurat.....
|
Pamiętaj o oczkowej 17 i weź lepiej 3 łyżki, ta trzecia może bycduzo krótsza od pozostałych, a przy zmianie opony się bardzo przydaje.
|
no i zestaw naprawczy do dętek by się przydał, jak by co ;)
|
Klamkę hamulca i sprzęgła. Opaski/bejmy stalowe jak do przewodów paliwowych.
|
pompka
|
Cytat:
Jak już mowa o zapasach to żeby nie targać np. pompki warto wiedzieć jak wyglądają styki (zajrzenie nic nie kosztuje, a na forum powiedziano o tym chyba wszystko). Niedawno ktoś wołał z trasy o pomoc przy padniętym reglerze, więc nie mając zapasu dobrze chyba wiedzieć czy przed startem ładowanie nie budzi żadnych zastrzeżeń. O kostkach i śniedzeniu i konserwacji napisano też chyba wszystko. Jeśli nie wymieniało się linki sprzęgła warto zobaczyć jak wygląda. Wydaje mi się, że krytyczny punkt jest przy klamce (przynajmniej u mnie tam się przetarła). Na start pomocna jest lista im.Podosa. Ja przerobiłem ją na swoją potrzebę. Jest tam podział na narzędzia, części, ... Mam nadzieję, że zmieściłem się w temacie. |
Klamki ważne !!!
Ja po wywrotce moto na parkingo daleko od domu mam klamki zawsze przypięte do gmoli ziiiitkami. oczywiście trzeba pamiętać że klamki są różne tzn. nie są zamienne lewa z prawą. Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:37. |