Wypożyczenie motocykla w Maroko
Cześć,
Ponieważ od dłuższego czasu moja Żona nie może znaleźć dla siebie motocykla w znośnym stanie a chcemy jechać w maju do Maroko mam pytanie - czy ktoś z Was przerabiał temat wypożyczenia motocykla na miejscu? Chcemy pojechać na 2-2,5 tygodnia zaczynając od początku maja. Motocykl musiałby być w miarę lekki (dr650se to absolutny maks, spokojnie może być jakaś 250) no i cena rozsądna. Czy któryś z naszych forumowych organizatorów wypraw do Maroko nie ma wolnego motocykla na miejscu w tym terminie? A może ktoś przerabiał komercyjne wypożyczalnie na miejscu? Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Cytat:
Obojętnie gdzie - byle niedaleko od wybrzeża, żeby się w ciągu jednego dnia dojechać lokalnym transportem z tanich lotnisk - Agadir, Fez, Marakesz. Czy to kosztowo nie wychodzi jakoś kosmicznie w porównaniu do transportu motocykla z Polski? |
A mogę się podpiąć z pytaniem o wypożyczenie samochodu?
Poszukuję czegoś w Agadirze w połowie maja. Ma to być mała osobówka. Na skyscannerze wychodzi mi 800 zł za Picanto na 10 dni. Rezerwować przez internet, czy na miejscu? Obawiam się trochę kruczków w umowie i dziwnych akcji z naciąganiem za fikcyjne usterki. |
Cytat:
|
a chyba nawet 160...Chyba ze źle zapamietałem.
|
Ja miałem w Agadirze dacię , mówią była i człowiek miał kontakty z Polską , ceny nie pamiętam ale chyba nie biło po kieszeni tak jak naprawa mojego strucla . Jak potrzeba nadmiaru to spróbuje odnaleźć . https://lh6.googleusercontent.com/-S...c/s576/034.JPG
Dacia jest robiona w Tangerze , chyba Logan i na 100 % dokker |
Znajomi w maroku brali 7-osobową dacię logan. Wyszło im na głowę tanio, nie pamiętam ile dokładnie, wałków przy tym nie było a rezerwowali przez net.
|
Panowie, dzięki za podpowiedzi :Thumbs_Up:
Jest szansa na jakieś linki sprawdzonych wypożyczalni? |
Ja w opisie na HUBBie znalazłem taką wypożyczalnię w Marakeszu:
http://www.loc2roues.com/contact.php 125cc ok. 1000zł/tydzień 250cc ok. 1300zł/tydzień Sambor, możesz dorzucić jakieś swoje sprawdzone miejsca? Czy przy wypożyczeniu można liczyć zazwyczaj na jakieś znośne opony, łatki, pompkę? Czy są dodatkowe koszty wynajmu oprócz paliwa? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:10. |