Opony MITAS to złom, tylko dobre do taczek.
Wypożyczyłem KLR 650 w Kamerunie na Mitasach z połową bieżnika. Przejechałem już moim Choperem całą Afrykę, łącznie 33 tys km na Goodyearach i wróciłem już na łysych, bez żadnego kapcia. Myślałem, że skoro te Mitasy mają jeszcze połowę bieżnika, to przejadę te 2 tysiące km. Nic bardziej błędnego, bieżnik jeszcze był, ale boki opony były już spruchniałe (chociaż produkcja była z roku 2006) i przejechałem tylko 250 km, po kilkugodzinnej naprawie, kląc jak szewc pojechałem dalej, ale niezbyt daleko, następne 200 km do następnego kapcia i to po asfalcie. Nie kupujcie tego chłamu, gdyż koszty napraw wielokrotnie przekraczają ewentualne oszczędności w zakupie w stosunku do prawdziwych opon.
|
A ja wczoraj kupiłem kiełbasę, zbójnicka nawet podpowiem żeby dokładnie było wiadomo. Paskudna była nie polecam.
A znasz historie tej opony, gdzie i ile ona na słoneczku się prażyła? |
Hm, musze przyznać, ze dość mocno (moim zdaniem) argumentujesz schneider.
Sam sie zastanawiam co wybrać jak mi sie drogowe moje opony skończą, a tego typu opinie przekonują mnie w kierunku markowych opon (marek mi znanych znaczy!) Dzięki Pozdrawiam Zenon |
shnejder wybierz sobie dowolne wypasione opony super markowe jakie tylko zapragniesz, a ja znajde je na allegro w uzywce w takim stanie ze przejdziesz 100 km jesli wogole:)
opony i lancuch w nieznanym sprzecie wypada sprawdzic przed ruszaniem z miejsca. zdarzylo ci sie, wyzyles sie zakladajac temat i to chyba na tyle. |
Cytat:
Opona z 2006 ma już 7 lat, mogła nie jedno widzieć zwłaszcza w Kamerunie :D |
Pierniczysz bzdury jak mało który schneider :)
Może i mitasy nie są najwspanialsze, ale na pewno warte swojej ceny. |
Cytat:
|
O mitasach jest tu caly watek wielu z nas zjezdzilo po pare kompletow i właściwe to opony mitasa zbierają przychylne opinię
|
Ja na tych "badziewnych " Mitasach w tamtym roku przejechałem ponad 10k km i nie była ani jednego kapcia...tylko kupiłem je nowe...
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:52. |