Ładna jest:) Bedzie sie działo:) Teraz poczujesz róznice:)
|
zobaczymy pewnie na asfalcie mi spadnie przelotówka :) a w terenie może mi już brakować odwagi zeby szybciej jechać :) bom cienki :) jak dupa węża :)
|
dementi
Cytat:
dementi a wiec gówno prawda opona C-02 jest dopuszczona do ruchu drogowego ponieważ na opnie widnieją: symbol DOT oraz symbol E8 w kółeczku a one mówią o spełnieniu norm Oznaczenie "ECE" pojawia się jako E lub e i potwierdza zgodność z europejską normą (ECE- R 30). DOT - opona spełnia zalecenia Departament of Transportation (USA) oznaczenie pasków to zastosowanie opony i po czesku za producentem Označení pneumatik pro motokros Červený pruh – pneumatika pro motokros Žlutý pruh – pneumatika pro FIM Enduro a Country Cross Zelený pruh – pneumatika s odlehčenou kostrou pro použití s elastickou výplní Moose Bílý pruh – pneumatika pro hřebování a zimní použití |
a ja odszukam katalog MITASa papierowy, gdzie praktycznie wszystkie kapcie o oznaczeniu "C" miały dopisek "not for road".
Tak czy inaczej, zaufałem katalogowi Mitasa i ... przyznaje, ze bezpodstawne plotki szerzyłem :D za kare robie promocje na kapcie i za 147zł/sztuka 130/17 rozmarówkę sprzedawac dla forum bede :) |
Cytat:
A to jeszcze taka krótka opowieść: Będąc na jakis tam spotkanku z czarnuchami z Opola i okolic rozmawialiśmy :friday:o opnkach itp. Chłopaki jak usłyszeli, ze zakupiłem Kendy to prawie popłakali sie ze śmiechu (co to za kapcie, to chyba do kosiarki itp) Ich usmiech gościł na ich twarzach do momentu gdy spotkaliśmy sie na pustyni siedleckiej. Tam brudasy mieli juz całkiem inne miny. :mur::mur::mur: Walczyli o kazdy podjazd a ja tym czasem z uśmiechem na twarzy śmigałem sobie aż miło :oldman: Pozdrowionka dla wszystkich BRUDASÓW !!! |
1 Załącznik(ów)
Ja ma też opony Kendy. Bieżnik uniwersalny. Na asfalcie radzą sobie bardzo dobrze, w terenie na szutrach i kopnym piasku dość dobrze, ale w błocie żadnego trzymania.
|
No tak, tylko że my z Kajtkiem raczej o nieco innej oponie piszemy /słabo widać, ale zawsze coś/:
http://img395.imageshack.us/img395/6325/dsc07878gu2.jpg Motor jeszcze w kawałkach więc prosze Szanownego Towarzystwa się nie smiać i jaj sobie z pogrzebu nie czynić:haha2: http://img81.imageshack.us/img81/365/dsc07879ez9.jpg No i jeszcze w kwestii formalnej - chodzi o koło, a w zasadzie opone 18" /były takie fabryczne, aczkolwiek krótkie wersje Afri, wypuszczane niestety niemal wyłącznie z taśmy montażowej we Wrocławiu i Gorlicach ewentualnie w Jaśle;)/ Ps. Aż boję sie pomyśleć jak tego sk... po ściagnięciu z "taśmy montażowej" dosiąść - jak stane obok to kanape mam pod cyckami:dizzy: Jutro ma ponoć dotrzeć stelarz, kokpit i instalacja pod "zegary" zaś załączona fotka jest z grudnia więc królowa "na dziś" już nieco inaczej się prezentuje /co wcale nie znaczy, że lepiej:vis:/ - Zdrowia życzę |
E09
witam, od niedawna posiadam AT. w tej chwili stoi na E09 przód i tył, przebieg około 1500 km od nowych. na wiosnę wybieram na południe, Chorwacja- może kawałek dalej. w związku z tym, iż nie jestem starym wymiataczem chciałbym się poradzić czy te oponki dadzą rade czy może wymienić je na jakieś inne. jeśli tak to na jakie i obie czy wystarczy tylko przód ?
Pozdrawiam |
E-09 na mokrym pokazuje, czym jest brak kontroli nad moto, tragedii nie ma, ale miej się na baczności. Zrobiłem ponad 8kkm na takim zestawie i da rade jeszcze na powiedzmy 1,5-2kkm. Powinny dać radę, ale powrót będzie już na końcówce, szczególnie przednia.
|
Rami, to w końcu na czym jeździłeś: E 08 czy E 09 ?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:00. |